Otra IL Jenter-14 fotball Evjehallen 16. februar 2018. Foto: Geir Daasvatn

Otra-jenter med sensasjonell seier mot Vindbjart i Vennesla!

Det var en spent gjeng fra Otra Jenter-14 som suste nedover mot Vennesla for å møte Vindbjart til fotballkamp på torsdag. Jentene var i Vennesla tidligere i vår, og det endte med et ettmålstap. Nå ble det en helt annen kamp, der Otra stod igjen som vinneren!

Otra fikk en noe dårlig start da det viste seg at ingen av de faste målvaktene var spillbare, og reserven også var forhindret fra å være med. Laget har imidlertid en allsidig tropp med alternativer, så det var bare å omrokere og gjøre klare til kamp.

For en kamp det ble!

Malin 4. november 2017. Foto: Privat

Den potensielt veldig vanskelige bortekampen endte med en smått sensasjonell 4-0 seier, og en supertstart på høstsesongen!

Otra hadde ballen mye, og kom tidlig til nesten-sjanser. Jentene slapp ikke Vindbjart inn i kampen. Malin Torkildsen fra Engesland var en konstant trussel fremover i banen, og var sterk og løp fra forsvarerne flere ganger. Hun gav seg ikke før hun hadde scoret tre mål. Nå står hun med seks mål på to kamper.

Stand-in keeper Ariana Versland var kjapt ute og plukket de få ballene Otra-forsvaret ikke stoppet før de var inne i farlig sone. Vindbjart hadde én stor sjanse på stillingen 0-2, men Åsne Jørstad Daasvatn reddet mesterlig på streken. Det var egentlig den ene store sjansen Vindbjart skapte, mot et hardtarbeidene og velspillende Otra-lag.

– Det var mange som spilte veldig bra i dag. Vi var igjen utrolig solide, og gode i alle ledd og i alle faser av spillet. Vi er virkelig blitt et lag som prøver å spille fotball, og vi utvikler oss stadig som et lag, sier en glad co-trener Leif Jørgen Versland.

Tore Tveit mektig imponert over starten på høstsesongen

– Vi er stolte av jentene. De dominerte kampen mot en motstander vi «nesten aldri slår», og den defensive blokka var umulig for Vindbjart å spille seg gjennom. Vi kjempet Vennesla-jentene helt ut av stilen, og jeg kan ikke huske å ha sett en bedre kamp av jentene. Vi har også fått mer ro med ballen i laget, og til tider hang ikke Vindbjart med i det hele tatt. Vi spilte de faktisk ut, og Vindbjart har et virkelig godt lag, smiler hovedtrener Tore Tveit.

Jentene står nå med seks poeng og 11-0 i målforskjell etter to kamper. Men allerede til fredag kommer det en ny stor test hjemme på Evje stadion. Da er det 9-er fotball mot et meget godt lag fra Vegårshei.

Les alt om jentenes 7-0 seier i forrige kamp her

Del "Otra-jenter med sensasjonell seier mot Vindbjart i Vennesla!"