På besøk hos Evje Elektroservice

Vi har endelig fått kommet oss på besøk til Arild Gjeitrem og resten av hans kompetente team på Evje Elektroservice. Det var et utrolig spennende møte. Elektrobedriften er enda et eksempel på hvor stort arbeidsområde bedriftene i bygda har, med utgangspunkt i Evje. Evje Elektroservice er medlem av El-Proffen, som er Norges største elektrikerkjede.
Veteranen Ricky Smeland har for lengst skjønt hva som skal til for å holde koken som elektriker og fotballspiller etter hvert som årene siger på. Foto: Geir Daasvatn

Arild har vært med i bedriften i over 30 år, og har rollen som daglig leder i selskapet. Evje Elektroservice ble etablert av far til Arild i 1989, og flyttet til Verksmoen i 1994. Foruten en lang historie i bygda, har  bedriften også mange kjente fjes i staben. For Geir som har vært i fotballen store deler av sitt voksne liv, kommer historiene tett. For her er det ansatt mange tidligere storspillere i Otra. Undertegnede drar også kjensel på et par stykker. Både Tomas Telhaug og Håvard Rødne Østerhus begynte sin arbeidskarriere på Europris Evje.

Vi får komme tilbake med litt mer omkring noen av de ansatte på et senere tidspunkt. Nå vil vi først og fremst vite mer om driften av det store selskapet som Evje Elektroservice faktisk er i bygda.

16 ansatte

Hele 16 mennesker er på lønningslisten til Evje Elektroservice. Det gjør bedriften til en betydelig arbeidsgiver i Evje og Hornnes. Selskapet er dessuten en viktig bidragsyter i lokalmiljøet i form av aktiv sponsing av idrettslaget.

Hovedtynden av el.installasjon som Evje Elektroservice AS ufører er i en omkrets av 5–6 mil rundt Evje. Men de utfører også arbeid helt fra Kristiansand i sør til Hovden i nord. Dette gjelder både el.installasjon i hus, hytte og noe industri.

Saken fortsetter under bildet

Otra sine 10-åringer var glade for nye fotballer fra Evje Elektroservice og El-Proffen i 2018. Foto: Geir Daasvatn

Veteraner – og læregutter

Arild har det administrative ansvaret, og har full kontroll på personell, anbud og materiell. Evje Elektroservice har i en årrekke vært flinke til å ta inn lokale ungdommer som tar læretiden hos bedriften.

– Vi har nå tre ungdommer som tar læretiden hos oss. Rekruttering er viktig, og det er gøy å kunne gi noe tilbake til bygda. For mens mange av de ansatte har vært her en årrekke, er det godt det gror i bunnen. Det er en stabil gjeng som er opptatt av å gjøre en god jobb, og de er gode ambassadører ute i felten.

Det sitter litt i veggene hos Evje Elektroservice. Det er god stemning, og latteren sitter løst i korridorene. Det tyder på et godt miljø når man har en så god miks av ungt og erfarent. Så er det moro at de har hele ni servicebiler som går jevnt og trutt i bygda og oppover Setesdal.

Arild forklarer:

– Vi har mange faste kunder som kommer igjen, både på stort og smått egentlig. Vi har hatt en veldig positiv utvikling og vokser i grunnen jevnt fra år til år i omsetning. Vi strekker oss langt for å gjøre kunden fornøyd! Mange ønsker mer stilfulle stikk og brytere i andre farger enn tradisjonelt hvitt. Utbredt bruk av downlight både innvendig og utvendig har blitt mer vanlig. Vi ser også at forskjellige løsninger for Smarthus er økende, her mulighet for å styre varme og belysning via app på telefonen.

Vi gleder oss veldig over at gjengen på Evje Elektroservice vil være med på laget. Det blir spennende å følge bedriften ekstra tett i tiden fremover. Vi kommer tilbake med bedriftsoppføringen i løpet av relativt kort tid. Så skal du ikke se bort fra at det kan komme en liten røverhistorie eller to om noen fra arbeidsstokken til Evje Elektroservice. Så fikk vi også i løpet av vår lille visitt nyss om at Arild har investert i svær tomt på Evjemoen. Men dette får vi også høre mer om ved en senere anledning.

Mer om Evje Elektroservice i vår bedriftsoversikt

Del "På besøk hos Evje Elektroservice"