Odden Camping 11. mai 2018. Foto: Geir Daasvatn

Plutselig er vi på vei mot den nye normalen

Jeg sier «den nye normalen», for vi må ta hensyn i lange tider fremover. Det var sikkert mange som plutselig merket at ting var blitt litt mer som normalt i helgen. Det var et yrende folkeliv i Evje sentrum, det kokte i butikkene og trafikken på riksvei 9 var nok opp mange 100% siden sist helg. Hyttefolket var tilbake, og campingplassene melder om masse folk og en lettet stemning. Endelig var alle de hyggelige besøkende tilbake på Evje.

Vi har fått flere meldinger fra noen litt oppgitte og noen litt bekymrede fastboende. Vi kan selvsagt ikke styre andres adferd. Men vi tillater oss å igjen gjøre oppmerksom på de retningslinjene regjeringen har gått ut med. Vær nøye med hygiene; sprit eller vask hendene både på vei inn og ut av butikken. Ta hensyn til avstand, husk at DU er ansvarlig for å holde menneskene rundt deg trygge!

Barnehage, skole og idrett

For mange foreldre ble ting plutselig litt mer normalt når man kunne kjøre poden til barnehage og skole. Vi vil takke de ansatte på de respektive stedene for en fantastisk positiv innstilling og stor omstillingsevne. Ting er annerledes, ting er nytt, ting oppleves kanskje krevende og tungvint i starten. Dere skal vite at vi er imponerte og takknemlige for arbeidet dere legger ned for å holde våre små så trygge som det lar seg gjøre.

Ikke lenge etter at barnehagen var i gang, åpnet endelig den organiserte idretten opp igjen. Det var til stor glede for de fra 11 år og oppover. Treningen var selvsagt tilrettelagt slik at alle smittevernhensyn var ivaretatt, men det var stor glede blant de fremmøtte. Det har vært en spesiell tid for alle, og alle må huske på at det er ikke over enda! Men det går sakte men sikkert fremover.

Fotballen ruller såvidt igjen på EHbanen, under strenge smittevernregler. Foto: Geir Daasvatn

Normalisering i Evje sentrum sin handlegate

Det er flere av forretningene og virksomhetene som har én til én-behandling som gjenåpnet denne uka. Det er veldig gledelig at det nå er aktivitet igjen i de fleste forretninger. Gleden var nok stor for mange når de endelig kunne ta seg en hårklipp igjen. Det er flere butikker som også melder at de nå sakte men sikkert går tilbake til normale åpningstider.

Vi gleder oss over at ting blir mer som normalt, vi håper alle handler lokalt og bidrar til at utvalget på Evje vil være like spennende i fremtiden!

Del "Plutselig er vi på vei mot den nye normalen"