Utsikt nordover i Setesdal fra Horgeknipen 23. juli 2014. Foto: Geir Daasvatn

Reumatrimmen – lavterskelturer i nærmiljøet

Reumatrimmen er et lavterskel turtilbud i nærmiljøet fra Setesdal Revmatikerforening. Foreningen har laget en brosjyre med forslag til 12 tilrettelagte og enkle turer i Evje og Hornnes og Bygland.

Turene har varierende lengde, med alternative løyper og vanskelighetsgrad. Foreningen ønsker å stimulere folk til å ta aktivt del i sin egen helse, og at man gjennom turene skal oppleve mestring i naturen. Ved siden av den gode følelsen av å bruke kroppen og være ute i naturen, byr mange av turene på flotte utsiktspunkter.

Dersom man fullfører 8 av de 12 turene i løpet av året, kan man være med i trekning om fine premier.

Få tak i brosyren og sett i gang!

Brosjyren med turforslagene og skjema for å registrere turene kan man kjøpe for 20 kroner på Intersport Evje, Coop Marked Byglandsfjord eller hos Setesdal Revmatikerforening. Hvert turmål er illustrert med et bilde av stedet, og har en tydelig beskrivelse av hvor du skal gå. Den dyktige og lokalkjente hobbyfotografen Kathe Merete Kjetså, som også er leder av Setesdal Revmatikerforening, har vært sentral i arbeidet med å lage brosjyren. Det er også henne som har tatt alle de nydelige bildene.

Kjøp brosjyren og sett i gang med Reumatrimmen! Eller klikk deg inn på lenkene nedenfor, for å lese mer om turmålene. Vi tror du blir fristet til å komme deg ut i de nydelige omgivelsene som finnes rett utenfor stuedøra vår!

Turforslagene

Skjebbetjønn, Evjemoen
Ærdalsbassenget, Hornnes
Evje natursti/Evje Mineralsti|Mineralstien, Evje
Utsikten Landeskogen, Grendi
Skardefjell, Krossen/Hornnes
Horgeknipen, Senum
Kvålsnapen, Bygland
Ørnefjell, Evje
Evje lysløype
Tjovhola, Neset
Damvegen/Gamle jernbanevegen, Byglandsfjord dam
Lisle Fånefjell, Bygland

Skardefjell på Birkeland i Hornnes. Utsikt over mot Evje sentrum. Foto: Kathe Merete Kjetså

 

 

 

Del "Reumatrimmen – lavterskelturer i nærmiljøet"