Otra sett fra Dåsnes sørover mot den gamle jernbanebrua. Det er her du kan få testet din interesse for rosporten for første gang! Foto: Geir Daasvatn

Ro-stunt på Otra lørdag!

Lørdag 28. april kan du prøve om rosport er noe for deg! Kristiansand Roklubb kommer til Evje og Hornnes for å gi en introduksjon i denne fantastisk fine idretten.

Det er Otra IL, i samarbeid med Setesdal videregående skole på Hornnes, som har tatt initiativ til opplegget. Idrettslaget har så vidt begynt å se på muligheten for å etablere en eller annen form for anlegg for rosport på Otra. For en tid siden var Otra-leder Jan A. Haagensen, leder i O-gruppa Terje Nilsen Abusland og daglig leder Tony Halsall på besøk hos Kristiansand Roklubb, sammen med Per Kristian Bøhn fra skolen.

Samling lørdag kl. 11.00 i Otrahallen

Nå kommer altså roklubben oppover til Evje og Hornnes med 3-4 personer og to tilhengere med båter. Blant de som er med er Arvid Berntsen, som har rodd tre ganger til Danmark og én gang over Atlanterhavet sammen med Stein Hoff. En skikkelig tøffing altså. Det er også godt håp om å få med en aktiv roer fra satsingsgruppa til Norges Roforbund, uten at alt er på plass riktig enda. Fra kl. 11.00 lørdag demonstrerer roklubbens folk trening på romaskin i Treningssentret i Otrahallen.  Konkurranserobåter er lette og må behandles med stor forsiktighet. Det er derfor nødvendig med en ørliten innføring i roteknikk og håndtering av båtene før de kan prøves ut på vannet.

Etter økten i Treningssenteret forflytter alle seg til brygga nedenfor rundkjøringen i Dåsnes.  Alle potensielle roere vil der få mulighet til å prøve roing ute på vannet.

Saken fortsetter under bildet

Breiflå og Otra i Evje og Hornnes. Et fantastisk fint område for et roanlegg! Foto: Geir Daasvatn

Roing er en fantastisk sport som passer for alle!

En superentusiastisk Arvid Olsen i Kristiansand Roklubb forteller at de gleder seg enormt til å komme til Evje og Hornnes:

– Ingen andre idretter kan måle seg med roing! Vi skal bare gi de nysgjerrige en liten introduksjon til rosporten. Så håper vi mange blir hekta på denne fenomenale fritidsaktiviteten. Roing krever bruk av hele kroppen. 70-80 prosent av arbeidet skjer faktisk med beinmuskulaturen. Men det er veldig få belastningsskader, og ikke den slitasjen på muskler og ledd som det kan være i mange andre idretter.

Nydelig langs Otra

Arvid har campingvogn på Odden Camping, og er godt kjent i Evje og Hornnes.

– Otra er en glimrende arena for roing. Vi i roklubben har faktisk rodd hele strekningen fra Ose til Byglandsfjord, og fra Fennefoss til Kile. De samme strekningene som Bjoren og Dølen dampet i sin tid. Ja, Bjoren er jo fortsatt i full sving på Byglandsfjorden! På fjorden kan det nok til tider være litt mye vind for effektiv rotrening. I selve elva, fra den gamle jernbanebrua og helt ned til Kile, er det topp forhold for robåtene.  Det er vanvittig fint nedover der!  Det var utrolig gøy å se de flotte eiendommene som lå langs bredden av Otra fra Hestvåg og videre sørover forbi Moisund og Elvebredden. De fleste av oss byfolk ser jo bare disse stedene fra Rv-9.

Kystrobåter

Båtene roklubben har med seg, er ikke de aller ypperste konkurransebåtene. De er vanskelige å håndtere, og passer ikke så godt for nybegynnere. Det er i stedet såkalte kystrobåter (coastal rowing) de nyfikne skal få prøve. De er mye tryggere, enklere å bruke og gir en mye bedre opplevelse i starten. Klubben prøver også å få med seg noen «innriggere»,  uten at vi har innsikt nok til å forklare forskjellen på disse båttypene så nøye.

– Jeg er altså litt kjent på Evje, og har sett hvilken enorm interesse det er for idrett i lokalsamfunnet. Det jeg frykter nå, er at de fem romaskinene i Treningssenteret skal bli alt for få i forhold til oppmøtet! Men vi kommer oppover god tid i forvegen, og skal lage en god plan så alle får prøve. Vi gleder oss enormt til å treffe folk i Evje og Hornnes og vise fram den fine idretten vår, avslutter Arvid.

Otra IL sine planer om et roanlegg for å fremme rosporten er foreløpig på idéstadiet. Demonstrasjonen og muligheten for å teste rosporten lørdag er et godt skritt videre.

– Vi håper mange har lyst til å  prøve seg på vannet, sier Jan A. Haagensen i Otra IL. Vi går gjerne i bresjen for å få til et roanlegg ett eller annet sted i kommunen. Å se mange interesserte på lørdag vil selvsagt virke motiverende for om vi skal jobbe videre med planene!

Del "Ro-stunt på Otra lørdag!"