Kevin Bratteli er leder i Road Runners i jubileumsåret. Foto: Geir Daasvatn

Road Runners: Stor jubileumsfest 18. juni!

Road Runners MC på Evje blei stifta i 1982.  Den tradisjonsrike MC-klubben kan altså feire 40-årsjubileum nå i 2022! Det vil de driftige motorsykkelentusiastene feire med stor jubileumsfest i klubblokalene på Verksmoen lørdag 18. juni. Festen er åpen for alle!

Tekst/foto: Geir Daasvatn 

Jeg var så heldig å bli invitert opp på klubbhuset for en liten prat om det spennende arrangementet. Dagens leder i MC-klubben, honndølen Kevin Bratteli, tok vel imot meg. Sammen med Svein Breive dreiv han og mekket på sykkelen sin i det velutstyrte verkstedet klubben har bygd da jeg dukket opp.

Folkefest 18. juni

Kevin var veldig entusiastisk på vegne av klubben:

– Vi kunne selvsagt laget en liten fest bare for oss selv. Men vi har vært en del av lokalmiljøet i 40 år nå, på så mange vis, og vil gjerne feire den store dagen sammen med bygdefolket!

Han fortalte masse spennende om festen:

– Vi setter opp et stort telt rett ved klubbhuset, slik vi har gjort ved flere tidligere arrangementer. Vi har fått med The Boots Band fra Notodden til å stå for musikken. De er knallbra! De spiller country og countryrock, og kommer garantert til å skape stor stemning. Så har vi engasjert det lokale Røde Kors til å stå for matsalg. Da kan de også skaffe seg noen gode inntekter til det viktige frivillige arbeidet de utfører i bygda.

Jeg lurte litt på hvordan de som ville med på festen kunne skaffe seg billetter. Her var Kevin tindrende klar:

– Det blir kun billettsalg i døra. Første mann til mølla gjelder. Vi har plass til rundt 300 mennesker, eller kanskje en del flere. Vi må se litt på det når teltet og klubblokalene er ferdig rigget til.

Road Runners har lang erfaring med store arrangementer, så her er alt i trygge hender. De stiller med egne vakter. Politi og brannvesen har gitt de nødvendige tillatelser. Det er musikk til klokka 01.00. I klubblokalene vegg-i-vegg med partyteltet vil det være «åpent hus» hele kvelden.

Les meir om jubileumsfesten på Facebooksida til Road Runners

Saken fortsetter under bildet

Kevin ønsker bygdefolket velkommen til jubileumsfest hos Road Runners lørdag 18. juni! Foto: Geir Daasvatn

Road Runners i dag

Road Runners har vært en markant forening i bygda i alle de 40 årene klubben har eksistert. Det jeg sjøl husker best, er at folk fra MC-klubben var dørvakter på Dølen Hotel når det var diskotek. Det var etter det jeg har forstått inntektene fra dette arbeidet som for en stor del finansierte byggingen av det flotte klubbhuset nede på Verksmoen. Det stod ferdig i 1985. Kommunen solgte tomt til klubben.

I dag er det som nevnt Kevin Bratteli som er styreleder i klubben. Han har med seg Liv Skjeggedal, Aamund Daasvand, Martin Eidet, Erik Nykland, Ola Nykland, Dreng Homme og May Lisbeth Johansen i styret.

– Økonomien er rimelig god, forteller Kevin. Vi er 69 medlemmer for tida. Både jenter og gutter. Medlemstallet er ganske stabilt. Nye medlemmer er hjertelig velkommen. Det er ikke noen spesielle «opptakskrav». Men alle bør ha en genuin interesse for motorsykler og motorsykkelmiljøet i bunnen.

Det største årlige arrangementet er det tradisjonsrike «Evjetreffet» på Kilefjorden Camping. Det er hvert år, den siste heile helga i april. MC-treffet har vært arrangert i alle år siden klubben blei stifta i 1982, unntatt de to «koronaårene» 2020 og 2021. Altså heile 38 ganger! Til Kilefjorden kommer mange av de samme motorsyklistene igjen år etter år. Kevin var ikke heilt sikker, men trodde at to stykker hadde vært på ALLE treffene siden 1982. Det borger for at folk trives på Kilefjorden, i regi av Road Runners!

– Du må få med at Svein Breive og Wenche Kallhovd er «sjefskokkene» i klubben, ler Kevin. De står for matserveringen når klubbmedlemmene én gang hvert år – i november – samles til pinnekjøttkveld. Opptil 195 sultne MC-folk har visst Svein og Wenche klart å mette på det meste.

Ellers er onsdag kveld den vanlige samlingsdagen. Da møtes de som vil på klubbhuset. Det er også en årsfest hvert år, i forbindelse med årsmøtet i februar.

– Så farter vi selvfølgelig rundt omkring på landevegen på syklene våre. Noen reiser på treff andre steder i landet. Andre ganger tar vi bare en søndagstur og besøker noen av MC-vennene våre i området. MC-folket er en sammensveiset gjeng, forteller Kevin aldri så lite stolt over det fine miljøet.

Fantastisk flotte klubblokaler!

Jeg har i grunnen ikke vært inne i klubblokalene til Road Runners MC før. Der har de et velutstyrt verksted for å mekke på syklene. Det er peisestue med bar og kjøkkenkrok. Der det tidligere var oppholdsrom, er det nå vinterlagringsplass for syklene. Vakkert dekorert med tøffe veggmalerier utført av Tor Olsen.

Jeg skulle gjerne fortalt mye meir, for jeg blei reint betatt av det flotte klubbhuset og den fine aktiviteten jeg fikk høre noen stikkord fra. Men det var jubileumsfesten som var saken å si litt om her, så det får ligge til en annen gang.

Det er moro at vi har en slik aktiv MC-klubb i bygda, med så positive og engasjerte medlemmer. Tenk at de alt har holdt det gående i heile 40 år. Som tida flyr avgårde. Det er veldig imponerende. Jeg blir litt stolt, jeg også! Jeg ønsker de driftige sambygdingene mine lykke til med jubileumsfesten, og håper bygdefolket går mann av huse for å få med seg det som garantert blir en stor kveld lørdag den 18. juni. «A night to remember», som de engelske kommentatorene gjerne avslutter sendingen med når de har overvært en stor fotballkamp.

Tøffe sykler i verkstedet til Road Runners 20. mai 2022. Foto: Geir Daasvatn

 

Del "Road Runners: Stor jubileumsfest 18. juni!"