Evje og Hornnes Røde Kors i Evje sentrum 10. april 2019. Foto: Geir Daasvatn

Røde Kors er til stede i Evje sentrum gjennom hele påsken!

I år vil Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps lage sin egen forenklede versjon av innsamling til vinterberedskapen. Hjelpekorpset vil være i Evje sentrum fra fredag før palmehelgen og frem til onsdag.

Som mange har fått med seg i lokale media, har Statens Vegvesen ikke innvilget årets søknader fra Røde Kors Hjelpekorps om å få stå ved innfartsårene til Setesdal for å drive innsamling til vinterberedskapen. Dette er en tradisjon som Røde Kors Hjelpekorps har hatt i ganske mange år. Hjelpekorpsene i både Aust‐ og Vest‐Agder har i alle år samarbeidet om dette.

Ingen tradisjonelle innsamlinger til vinterberedskapen i år

Dermed vil det i år ikke bli en tradisjonell bemanning ved Røde Kors sine tidligere stasjoner. Det er veldig trist for den frivillige beredskapsorganisasjonen. Alle mannskaper i Røde Kors Hjelpekorps er frivillige, og bruker store deler av sin fritid til å kurse og utdanne seg til å bli godkjente for den frivillige redningstjenesten. De samme medlemmene gir også av sin fritid til å samle inn midler som er strengt nødvendige for å drifte en slik frivillig tjeneste. Dette gjøres ved å være sanitetsvakter ved arrangementer, dugnader, loppemarkeder, loddsalg og tidligere fjellsikringsporten, for å nevne noen typiske dugnadsjobber.

Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps

Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps er en underavdeling av Evje og Hornnes Røde Kors. Beredskapen i det lokale hjelpekorpset innebærer drift av en terrengbil, to snøscootere med bårehengere, samt navigasjonsutstyr, førstehjelpsutstyr, nødnett og annet utstyr.

AMK-oppdrag på Høgås. Det koster masse penger å klare å holde dette svære apparatet i teknisk stand og i sving. For ikke å snakke om nye innkjøp. Foto: Privat

Dette apparatet koster penger. Driften er derfor veldig avhengig av donasjoner og gaver fra publikum. Hvis du ønsker å støtte det viktige lokale beredskapsarbeidet, kan du benytte deg av Vipps på 129064 (merkes med «Hjelpekorps») og gaver til kontonr. 2901.22.11048 (merkes med «Gave Hjelpekorps»).

Forenklet innsamling til vinterberedskapen i Evje sentrum!

Det er stødige Røde Kors-folk du vil treffe på i Evje sentrum i påsken. F.v. Geir Vederhus (varamedlem hjelpekorpsstyret), Christer Stanghelle Helgesen (administrativ leder), Jorunn Øvsteland (leder Hjelpekorpset) og Magnus Heggernes (operativ leder). Foto: Geir Daasvatn

I år vil Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps lage sin egen forenklede
innsamling til vinterberedskapen, ved å være i Evje sentrum fra fredag før palmehelgen og frem til onsdag. Her vil Hjelpekorpsets representanter dele ut avisen Setesdølen som bugner av påskestoff fra hele indre Agder. Det vil også være mulig å få med seg en «informasjonsbrosjyre» om OpplevEvje. Dette spennende lokale prosjektet gir alle besøkende muligheter til å bli bedre kjent med hva som skjer i Evje og Hornnes. Du kan også lese mer om bedriftene i bygda, mange fine turmuligheter og andre gladsaker fra nærområdet.

Hjelpekorpset er selvsagt på Høgås!

Helpekorpset i påskeberedskap på Høgås. Foto: Privat

Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps vil tradisjonen tro være til stede på Høgås denne påsken. De har gjennom hele vinteren hatt en beredskapstilhenger stasjonert på Høgås skianlegg, med personell på plassen ved dager der det har vært mye utfart. Samtidig har de hatt folk hjemme i beredskap, klare til å rykke ut på kort varsel. I påsken vil snøføret avgjøre hvor mye Hjelpekorpsets folk kan være ute i selve løypenettet. Men de vil uansett enten være til stede på Høgås eller ha hjemmevakter, slik at sikkerheten blir ivaretatt. Om føret tillater det, vil de altså patruljere i løypenettet.

Folk bryr seg!

– Det varmer i hjertet når turister og hyttefolk har tatt kontakt og lurer på hvordan de kan få bidratt i år, siden de ikke finner oss langs veien. Dette setter vi stor pris på og engasjementet rundt dette er stort, forteller administrativ leder Christer Stanghelle Helgesen entusiastisk når vi treffer ham og Røde Kors-vennene hans i Evje sentrum. Vi ønsker selvsagt også flere frivillige og nye medlemmer! Så er det noe du lurer på, må du ikke være redd for å ta kontakt med oss. Vi må også rette en stor takk til Setesdølen som gjør dette mulig i år. Det lokale næringslivet i Setesdal er en drøm å samarbeide med. Vi får også inn en del penger via grasrotandelen til Norsk Tipping, som er helt avgjørende for at vi skal kunne drifte alt sammen. I påsken vil våre frivillige ha med seg bøsser rundt i sentrum.

Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps er forøvrig på utkikk etter en solid hovedsponsor for å kunne fortsette sitt viktige arbeid.

– Vi er åpne for å gå i forhandlinger med alle interessenter, smiler Christer lurt i det vi takker pent for samtalen og tar farvel med de trivelige og arbeidssomme Røde Kors-representantene i Evje sentrum.

Vi gjentar hvordan du kan støtte Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps økonomisk:

Vipps på 129064 (merkes med «Hjelpekorps») og gaver til kontonr 2901.22.11048 (merkes med «Gave Hjelpekorps»).

Del "Røde Kors er til stede i Evje sentrum gjennom hele påsken!"