Setesdalswiki med direkte lenke på OpplevEvje

Nettleksikonet Setesdalswiki har fått sin egen, faste lenke på høyre side på framsida til OpplevEvje.  Slik kan OpplevEvje sine lesere veldig enkelt finne meir informasjon om Evje og Hornnes, om Setesdal og om de nærmeste områdene rundt.

Rygnestadtunet i Valle 4. desember 2014. Foto: Geir Daasvatn

Setesdalswiki har artikler om alt mulig

Vi som bor i Evje og Hornnes ønsker kanskje å ta oss en tur med Bjoren på Byglandsfjorden en varm sommerkveld, eller bestille det vakre gamle dampskipet til en bryllupsfest. Da kan vi raskt finne ut litt meir om Bjoren på Setesdalswiki. Kanskje lurer du på hvor bryllupsgjestene dine kan overnatte. Da kan du finne korte omtaler av alle hotellene i Setesdal på Setesdalswiki. Alt fra Dølen Hotel på Evje via Sølvgarden Hotell og Feriesenter på Rysstad til Bjåen Fjellstove nær grensa mot Telemark. Du som har parkert bobilen din på Odden Camping for sommeren, ønsker kanskje å ta en tur innom det spennende Setesdalsmuseet på Rysstad en gang i løpet av oppholdet på Evje. Setesdalswiki kan gi deg noen greie stikkord om hva du kan vente å få se der. Kanskje er du på hytta di på Fjellestad i vinterferien, og lurer på hvor nærmeste skisenter er. Setesdalswiki har korte omtaler av alle som finnes i nærheten. Eksempler er Eikerapen i Åseral og Brokke Alpinsenter i Hylestad i Valle.

Turist på gjennomreise?

Eller du er turist på gjennomreise, og bare ute etter litt generelt bakgrunnsstoff om Evje og Hornnes spesielt eller Setesdal generelt. Helst kjappest mulig. Da kan vi trygt anbefale artiklene om Evje og Hornnes og Setesdal på Setesdalswiki, som er adskillig meir omfattende enn de samme på Wikipedia. Det er bare å finne fram nettbrettet, gå inn på OpplevEvje.no, og trykke på ikonet for Setesdalswiki på høgre side. Så åpner det seg plutselig et helt skattkammer av kortfattet informasjon om det meste som rører seg i Setesdal og de nærmeste områdene rundt.

Alt henger sammen med alt!

OpplevEvje er et markedsføringsprosjekt som naturlig nok tar utgangspunkt i vår egen heimkommune, Evje og Hornnes. Men en viktig del av det å bo i eller å besøke Evje og Hornnes, og oppleve masse spennende mens vi er her, er alt det flotte og gøye vi kan oppleve i nabolaget rett rundt oss. I Bygland, bare en halvtimes kjøretur nordover langs den vakre Byglandsfjorden, ligger Glashytta med sine vakre kunstverk. Det er bare en liten svipptur på under to timer, gjennom det vakre landskapet i Setesdal, så kan vi på nært hold se det fantastiske Rygnestadtunet i Valle. På Skreros i Vegusdal ligger det spesielle og mystiske Skollhaugane gravfelt fra folkevandringstida. På Eikerapen i Åseral har Elling T. Eikerapen bygd opp den nesten eventyraktige Eikerapen Gjestegard. På Ose i Bygland kan alle som liker fart, spenning og motorer oppleve den unike Ose Motorfestival om sommeren. Dette er bare noen små eksempler. Men hvis alle disse attraksjonene, arrangementene og tilbudene ikke fantes rett i nabolaget, blei Evje og Hornnes også ei fattigere og mindre spennende bygd å bo i eller å besøke.

Sølvgarden på Rysstad 26. desember 2017.  Foto: Geir Daasvatn

Kanskje vi må utvide prosjektet?

Vi i OpplevEvje ser derfor for oss at det å markedsføre Evje og Hornnes også på ett eller annet vis bør eller må inkludere mye meir av Setesdal enn bare oss selv. Kanskje heile indre Agder for den saks skyld. Vi er foreløpig et lite team, og med små ressurser. Vi får ta èn ting av gangen, og se hva vi kan få til etter hvert.

Det som er helt sikkert, er at du kan gå inn på Setesdalswiki og finne opplysninger om mangt og mye i Setesdal alt nå!

 

PS: Setesdalswiki er et privat dugnadsprosjekt, satt i gang i 2009 og drevet av Harald Haugland. Konseptet bygger på samme teknologi og idé som Wikipedia. ALLE kan registrere seg som brukere og skrive på Setesdalswiki. Men de to mest aktive skribentene for tida er nevnte Harald Haugland og Geir Daasvatn, som også har skrevet denne artikkelen om Setesdalswiki her på OpplevEvje.

 

 

 

 

Del "Setesdalswiki med direkte lenke på OpplevEvje"