Fire av guttene bak Setr Festivalen på Bygland. Roy S. Bjørnstøl, Torjus Høyland Ween, Marcus Andersen Holte og Jon Toralf Frafjord Helle i Evje sentrum 11. juli 2018. Foto. Geir Daasvatn

Setr Festivalen på Bygland lørdag!

Lørdag 21. juli smeller Setr Festivalen i gang på Bygland. Festivalen foregår på området ved Bygland museum.

Det er en sprudlende og spent gjeng vi treffer i Evje sentrum for en aldri så liten prat før festivalen. De som møter oss er daglig leder for Setr, Roy S. Bjørnstøl fra Byremo, Torjus Høiland Ween fra Evje, Jon Toralf Frafjord Helle fra Bygland og Marcus Andersen Holte fra Evje. Trond Knutson Haugå og Knut Skjevrak fra Bygland er også med i festivalteamet, men var opptatt med andre ting denne ettermiddagen.

Ungdommene har jobbet i to år for å få til et kjempearrangement i Setesdal. Festivalen har sin bakgrunn i prosjektet «Setesdal Gründer og Samfunnsutvikling» (SGoS), der Setr Festivalen er ett av fire satsingsområder. Støttespillere er Setesdal Regionråd og Aust-Agder fylkeskommune. SGoS har som mål å gjøre det enda bedre å være ung i Setesdal, enda lettere å etablere virksomhet, samt å markedsføre Setesdal som et attraktivt sted å bosette seg. Prosjektet er myntet på – og drevet av – unge mennesker i Setesdal. Men det  er dannet et eget selskap, Setr AS, som er ansvarlig for Setr Festivalen. De seks ungdommene vi nevnte i innledningen utgjør styret i bedriften.

Saken fortsetter under bildet

Umåtelig vakre Bygland! Foto: Geir Daasvatn

Roy, Torjus, Jon Toralf, Marcus, Trond og Knut har fått til et fantastisk program. Alt ligger nå til rette for en uforglemmelig opplevelse på Bygland, bare en liten svipptur nord for Evje.

Roy er sjefen

Roy er daglig leder og har det overordnede ansvaret for de offensive ungdommene.

– Vi er en bra gjeng som jobber godt sammen, forsikrer han. Så treffer vi ungdommen, det er de vi trenger i dalen. Vi er fulle av idéer, men ikke minst veldig spente på festivalen og hvordan den blir mottatt.

Jon Toralf, ellers helst Jonis blant venner, har ansvar for alt arbeidet rundt frivilligheten som er så viktig på et slikt arrangement.

– Vi trenger alle gode krefter for å spre dette fantastiske budskapet. Derfor er vi glad for at OpplevEvje kom på banen og ville hjelpe oss. Vi gleder oss til å fortelle om festivalen vår, for den er helt utrolig bra! Det er ingen hemmelighet at vi kunne hatt behov for hjelp fremover de siste dagene før festivalen smeller i gang , og vi håper mange tar kontakt. Det er mye variert arbeid vi kan trenge flere hender til under festivalen, forteller han.

Setr Festivalen har fått god støtte fra Sparebanken Sør. Trond Knutson Haugå, Marcus Andersen Holte og Jon Toralf Frafjord Helle smiler om kapp med sola når banksjef Eva Haugland Åsland overrekker sjekken. Foto: Setr Festivalen

Marcus er sjefen for økonomien, og tydelig i sin tale.

– Vi er avhengige av å selge billetter for å få dette til å gå rundt! Det meste av arbeidet rundt selve festivaldagen blir utført av frivillige, og koster slik sett ikke mye. Men artister skal betales, og utstyr skal kjøpes inn. Det har også vært mye arbeid med markedsføring. Vi har hatt god støtte i prosessen rundt dette fra Setesdal Regionråd. Vi har også gode støttespillere både i det lokale og det litt mer regionale næringslivet som bidrar til å gjøre festivalen mulig. Vi vil gi et unikt tilbud denne dagen!

Festivalen starter med masse gøy for barna

Torjus har ansvaret for dagtilbudet på festivalen.

– Det blir mange aktiviteter for barn i alle aldre, både på land og på vann. Det er gratis inngang og åpent for alle fra klokken 12.00. Vi er også stolte av å kunne presentere to lokale artister! Vetle Tveiten Hoslemo fra Bykle er kun 13 år, men utmerket seg nasjonalt med tradisjonell kveding i Norske Talenter. Vetle endte til slutt på en imponerende tredjeplass i konkurransen! Eivind Tanche-Larsen Knutsen fra Valle er et multitalent innen folkemusikk. Han har flere ganger blitt norgesmester i juniorklassen på munnharpe, og har i tillegg oppnådd gode plasseringer i hardingfele.

Saken fortsetter under bildet

Multitalentet Eivind Tanche-Larsen Knutsen. Foto: Geir Daasvatn

Guttene kjenner på kroppen at det ikke er lenge før det smeller, men optimismen deres og den digitale presentasjonen av festivalen er fenomenal!
Sjekk bare denne!

Tøffe artister

Det blir popmusikk i verdensklasse med en musikalsk blanding som treffer alle på Bygland!

– Det er superkjente artister som vi er stolte av å få til festivalen. Katastrofe, Ruben, Pasha, Kevin Boine, Hogland og Monteur er alle navn som alle som hører på musikk kjenner til. Vi gleder oss til å presentere en helt spesiell opplevelse for både for artister og gjester. Omgivelsene her i Bygland er jo fantastiske, så dette blir litt av en opplevelse. Vi håper dette kan være starten på noe stort. Men lokalbefolkningen og besøkende må utnytte denne muligheten, avslutter guttene før de må løpe videre til en haug med nye oppgaver som venter.

Vi i OpplevEvje har lyst til å føye til for egen regning at tankegangen til guttene er som musikk i våre ører. Tenk for en mulighet vi får servert her med Setr Festivalen! Det er gøy og inspirerende å følge arbeidet rundt festivalen. Det er flere små og mellomstore bedrifter som bidrar med ulike tjenester, sponsing og mye mer som gjør til at ungdommene får den drahjelpen de sårt trenger. Ingen kan klare alt aleine, og det er spesielt vanskelig den aller første gangen når alt er nytt og uprøvd. Aktivitet i lokalmiljøet gir verdiskaping, og muligheter for alle. Et veldig enkelt og forståelig eksempel er at Setr Festivalen gir oss mulighet til å skrive denne fine artikkelen på vår nettside. Det er bra for oss, som kanskje får noen nye lesere, og forhåpentligvis for de engasjerte gutta i Setr Festivalen også. SAMMEN blir vi sterkere, og det er SAMMEN at vi er helt unike.

Setesdal!

Hjemmesiden til Setr Festivalen

Del "Setr Festivalen på Bygland lørdag!"