Sondre etter KM på Høgås i vinter. Foto: Geir Daasvatn

Sondre nr. 18 på 20 km klassisk i junior-NM

Sondre Ramse, HSG/Otra IL, blei fredag nr. 18 på 20 km klassisk i junior-NM i Steinkjer, klasse M 19/20 år.

18. plassen er en fin plassering. Det er noen av Norges aller største skitalenter som deltar i junior-NM, og konkurransen er knallhard. Men på telefon fra Steinkjer forteller Sondre at han ikke er helt fornøyd med løpet.

– Jeg valgte noen ski rett før løpet som jeg ikke hadde gått på før. De viste seg å gli dårlig utover i rennet. På en lang nedoverbakke i løypa tapte jeg vel ca 45 sekunder i forhold til de aller beste, bare på et strekk på to kilometer. Det var kjedelig, men min egen feil.

Alt lørdag er det nytt løp, da 10 km fristil.

– Jeg var nok bedre i klassisk enn fristil tidligere, sier Sondre. Men de siste årene har jeg forbedret teknikken mye i fristil. Jeg er kjempetent på å gå et bedre løp på 10-kilometeren, og prøve å kjempe meg inn blant de 10 beste.

Klokka 12.48 lørdag kaster Sondre seg ut av startboksen og skal prøve å forbedre 18. plassen fra første løp. Vi ønsker lykke til!

PS: Øvrige deltakere på junior-NM fra Setesdal er Aron Åkre Rysstad og Elin Uppstad fra HSG/Valle IL, og Erik Nordjordet Vehus fra HSG/Hovden Sportsklubb.

 

Del "Sondre nr. 18 på 20 km klassisk i junior-NM"