Markus Solberg og Jon Olav Hodne, NMK Kvinesdal. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Sov i Hiacen – ble tildelt ”gullbillett”!

Kvalifisering til landsfinalen: For mange av seniorsjåførene i bilcrossklassen var søndagens bilcrossløp på Konsmo siste sjanse for kvalifisering til landsfinalen. Arnold Falkgjerdet vant D-finalen, og kjørte inn til en tredjeplass i C-finalen. Falkgjerdet fikk dermed en 11. plass. Frode Kallhovd og Anders Bjærum kvalifiserte begge til B-finalen. Bjærum snurret over målstreken som nummer fire, og fikk med det en 8. plass. Kallhovd derimot, kjørte nærmest som om han hadde stjålet både bil og bensin – og sikret seg andreplassen som var det han trengte for å komme opp i den gjeve A-finalen. Kallhovd punkterte i A-finalen og brøt løpet. Dette gav ham likevel en sjetteplass samt en billett til landsfinalen.

Tekst og foto: Anne Beth Mål Arntsen, NMK Kvinesdal

”Gullbillett”

Siden klubbkollega Markus Solberg (3. plass) kvalifiserte til landsfinalen for andre gang, fikk han mulighet til å gi bort en ”gullbillett” til en valgfri sjåfør. Speakeren annonserte at Solberg ønsket å gi gullbilletten til en som han visste ville sette pris på den; en som virkelig hadde lyst til å kjøre årets landsfinale. Speakeren bad Jon Olav Hodne komme frem, men honndølen var ikke å se noe sted.

– Æ tru an søve, kom det fra Arnold Falkgjerdet, som nesten allerede var på vei bortover mot den hvite Hiacen.

Etter noen minutter øynet alle som deltok på premieutdelingen en forvirret og søvnig Hodne. Solberg overrakte – til en noe forskrekket klubbkamerat – den store hvite konvolutten.

Saken fortsetter under bildet

Jon Olav Hodne i sin Opel Rakett på Rugslandsbanen 10. juni 2018. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Sov da han skulle hente gullbilletten!

Det hadde seg nemlig slik, at når det ikke ble mer bilkjøring, gikk Hodne like godt å la seg i den hjemmesnekra senga bak i Hiacen. Du kan si det slik, Kadetten til Hodne var svært lite samarbeidsvillig før søndagens løp. Hodne fortalte senere at de hadde holdt på i verkstedet til i to-tiden på natta, før de ryddet opp etter seg og kjørte Kadetten på tralla. Han hadde med andre ord ikke sovet siden han stod opp lørdag morgen.

Sjeldent har vel en gullbillett vært så prisgitt som nå! Hodne har kjørt flere kvalifiseringsløp uten hell, og da bakakslingen takket for seg allerede før første sving (i første omgang), så antes en viss bitterhet. Smilet kunne iallfall ikke vært større, verken på Solberg eller på Hodne – da konvolutten ble overlevert.

– Jeg synes det var kjedelig at jeg ikke fikk være med å kjempe om billetten på vanlig vis, men hadde aldeles ikke trodd at jeg kom til å få noen gullbillett! Jeg setter umåtelig stor pris på at Solberg valgte å gi meg billetten, og ønsker å rette en stor takk til min gode klubbkamerat, stråler Hodne.

Landsfinale 18. august med tre honndøler på startgrinda!

Arnold Falkgjerdet kvalifiserte til landsfinalen under sommerløpet på Kvinlaug Motorstadion 30. juni. Nå har også Frode Kallhovd og Jon Olav Hodne (gullbillett) sikret seg billettene. Seniorenes landsfinale kjøres på Verdal Motorsenter 18. august!

Stødig juniorsjåfør

Ingrid Hodne var klubbens eneste honndøl i juniorklassen, under søndagens løp på Konsmo Motorbane. Hodne kvalifiserte til B-finale med to tredjeplasser og en andreplass i de innledende omgangene. B-finalen endte med en fjerdeplass, og dermed en sammenlagt åttendeplass.

Saken fortsetter under bildet

Fokusert og fin kjøring av Ingrid Hodne. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Selv om dette løpet kun hadde kvalifiseringsstatus for seniorsjåførene, må det nevnes at Ingrid Hodne kvalifiserte til juniorenes landsfinale under et løp i Egersund 8. juli. Sondre Simonsen har også kvalifisert seg til juniorlandsfinalen, det gjorde han på Konsmo 3. juni. Juniorenes landsfinale skal kjøres på Grenland Motorsportsenter 4. august.

 

Del "Sov i Hiacen – ble tildelt ”gullbillett”!"