Dekkhotellet til Dekkomsetning på Hornnes. Foto: Geir Daasvatn

Speed-dating på Dekkomsetning

Å skifte dekk på bilen hos Dekkomsetning nå i høysesongen er som å være på speed-dating! Bare at stevnemøtet ikke finner sted over en romantisk middag, men i et veldig dekkhotell.

Våren kom seint, men brått i 2018. Det har vært høysesong for dekkskifte i noen uker nå, og travelt hos firmaene i bygda som legger om dekk for oss. DekkomsetningDåsnes er det største av de lokale dekkfirmaene. Har du dekkene dine på dekkhotellet der, kan du avtale en tid der du kan komme og legge om. Andre kunder må møte opp for drop-in. Uansett hva slags kundeforhold du har, skjer operasjonen med å skifte om til sommerdekk lynraskt og effektivt.

Emilio Hills i sving på Dekkomsetning. Foto: Geir Daasvatn

Emilio Hills har hovedansvaret for dekkskifte for kundene som har dekkhotell. Han og flere andre holder til i det fine nybygget mot Dåsnesvegen. I denne avdelingen er det i utgangspunktet avtalte tider, og arbeidsdagene kan derfor planlegges litt. Dekkene som skal på bilen legges klar på forhånd, og alt går på skinner.

15 minutter er nok!

Vi setter opp kundene med 15 minutters mellomrom, forteller Emilio når jeg er innom for å skifte dekk på fruens Octavia. På en dag kan vi nok komme opp i 35-38 dekkskifter på det meste. Oftest er det litt mindre, kanskje rundt 30. Det går i ett, fra morgen til kveld!

Det går altså fort når Emilio skifter ut vinterdekkene med sommerdekk. Men han har stor ro i arbeidet, og klarer fint å prate litt mens trykkluftpistolen setter hjulboltene trygt på plass. Han har faktisk til og med tid til å kikke litt etter hvordan det står til der inne i hjulbrønnen.

Her er det ei knekt fjør, sier han, og viser meg hva han mener.  Dette må du få fikset på verksted uten å vente alt for lenge.

Dermed får jeg en aldri så liten «tilstandsrapport» på vitale deler på kjøpet; noe som både er betryggende og kommer godt med for en bilteknisk analfabet!

Etablert i 1988

Dekkomsetning ble etablert av Kjell Ove Kallhovd i 1988, på Støylen i Dåsvannsdalen i Hornnes. I 2002 flyttet virksomheten til moderne lokaler i Dåsnes. Dekkomsetning har drop-in dekkverksted, og har til enhver tid ca 25000 dekk og ca 8000 felger på lager. Daglig leder er Kjell Ove, og kona Solveig og sønnen Frode er også sterkt involvert i driften. Firmaet har en rutinert og dyktig arbeidsstokk, som har gjort bedriften til en hjørnesteinsbedrift i Evje og Hornnes siden den spede oppstarten på Støylen 30 år tilbake i tid. Driftsinntektene i 2016 var noe over 54 millioner kroner. Det er rundt 16 tilsatte i firmaet.

Kjell Ove og Solveig på veg til Slottet og Hagefest for Kongeparet 1. september 2016. Foto: Geir Daasvatn
Del "Speed-dating på Dekkomsetning"