Trening i Evje Taekwondo Klubb i Skytehallen i Otrahallen 8. april 2019. Foto: Geir Daasvatn

Stor Taekwondo-leir i Evje og Hornnes til sommeren!

Onsdag 10. juli – søndag 14. juli skal Evje Taekwondo Klubb arrangere TTU Sommerfestival 2019 for taekwondo-folket i Otrahallen på Hornnes. Det er ventet 250-300 deltakere til leiren. De lengstfarende gjestene kommer fra Korea! Mandag kveld besøkte vi treninga til taekwondoklubben, for å få høre litt meir om det spennende arrangementet.

Åreviss storhending

Sommerleiren er en forbundsleir som arrangeres hvert eneste år. I mange år var den fast lagt til Brandbu. De senere årene har arrangørstedet skiftet litt. I 2019 er det altså i Evje og Hornnes vi får æren av å være verter for taekwondo-utøverene.

Helt fra Korea!

Det kommer en busslast med dansker fra København til leiren. Det er interesse for arrangementet i Sverige også. Men de lengstfarende gjestene, opp mot 20 i tallet, kommer helt fra Korea!

Eirik er sjefen

Eirik var filmregissør under treninga i Skytehallen i Otrahallen mandag kveld, og ikke like fryktinngytende å se til som i full aksjon med det sorte beltet rundt livet. Foto: Geir Daasvatn

Eirik Brottveit er øverste leder/koordinator for sommerleiren. Han har med seg ei arbeidsgruppe på forbundsnivå, så arrangementet er i de beste hender. Eirik kom med i taekwondoklubben på Evje i 1999, tre år etter at klubben ble stiftet. Han var i mange år lederen også, men har nå overlatt den administrative styringen av klubben til Ellen J. Skjeggedal. Eirik har sort belte i taekwondo, med 5. grad. Han er en av de høyest graderte taekwondoutøverene på Sørlandet. Han er ikke bare en utrolig entusiastisk instruktør hjemme i Evje og Hornnes, men reiser også mye rundt og instruerer i andre klubber og på andre leirer.

Tettpakket program

Leirdeltakerne skal overnatte blant annet på Hornnes barneskole og på Internatet ved Hornnes gymnas, samt i Otrahallen. I kantina på Internatet skal det være matsalg. Et håndballag fra Otra IL skal bidra som kjøkkenhjelper. Chef Kimmis – Kim André Flaten – skal levere alle middagene i leiruka.

Det skal avvikles hele 80 treningsøkter i løpet av leiren. Det er et utrolig høyt faglig nivå på instruktørkorpset. Så dette blir et intenst og lærerikt program for alle.

Spenstig oppvarming i Skytehallen 8. april. Bak t.v. Dan Brottveit. Foran t.v. Thomas Wassengen. I midten foran Rita Langås. Til høyre for Rita Stefan Wassengen. Ytterst t.h. Vilde Wassengen. Eirik Brottveit (bak), Rita Kile, Frode Nicolaysen og Jonas Bentsen (skult på bildet) var også med. Foto: Geir Daasvatn

Onsdag 10. juli er det Svart belte-gradering og Master-gradering. Graderingene er åpne for publikum.

Lørdag 13. juli er det avslutningsseremoni med oppvisning i Otrahallen. Den er også åpen for publikum. Her blir det virkelig høyt nivå på utøverene. Koreanerene vil demonstrere sverdferdigheter, dansing og sikkert noe taksteinknusing. Det er alltid populært!

Jidokwan

Taekwondo er en kampsport. Evje Taekwondo Klubb er medlem i Norges Kampsportforbund, som er med i Norges Idrettsforbund. Evje Taekwondo Klubb er også tilsluttet Traditional Taekwondo Union (TTU). Klubbens GrandMaster er Cho Woon Sup. Det var også han som opprettet TTU. En av de opprinnelige ni skolene innen taekwondo kalles jidokwan. Både presidenten og generalsekretæren i Jidokwan Korea har meldt sin atkomst til leiren!

– Vi er veldig stolte og beæret over å få disse høye herrene på besøk, forteller en opprømt leirsef Erik Brottveit.

Mange gode støttespillere i bygda

Vi har alt nevnt at håndballjenter fra Otra og Chef Kimmis har viktige funksjoner i mattjenesten. Det er et svært apparat som må i sving for å få avviklet leiren.

– Vi får en enorm oppbakking i det lokale næringslivet, understreker Eirik. Vi er en liten klubb, og hadde aldri klart å gjennomføre et slikt svært arrangement uten god praktisk og økonomisk støtte fra lokale firmaer og bedrifter. Vi er evig takknemlige for hjelpen!

Lykke til med arrangementet!

Det var knallgøy å få lov til å besøke taekwondoklubben i Otrahallen, og å få høre litt om den svære leiren klubben planlegger til sommeren. Under vårt besøkt holdt utøverene på med innspilling av en videofilm om den helt nye idretten «sleggeball», som faktisk er oppfunnet av Evje Taekwondo Klubb, og som skal være et innslag og tilbud til utøverene under sommerleiren. Det var så tøff en sport, og så actionfylt, at vi må lage en helt egen reportasje om den.

Det var dramatiske scener da promo-filmen for den nye sleggeball-idretten ble spilt inn! Foto: Geir Daasvatn

Det er tøft gjort av den lille Evje Taekwondo Klubb å ta på seg et slikt svært arrangement. Vi er imponerte! Men så består da også klubben av både dyktige og tøffe utøvere. Byggmester Frode Nicolaysen har vært med i klubben helt siden starten i 1996. Butikkeiger Rita Kile har holdt på i 14 år, og Jonas Bentsen i 13. Resten av gjengen er også rutinerte utøvere. Så dette er stødige folk, som helt sikkert får loset leiren trygt i havn.

Vi håper vi kan få lov til å lage en reportasje eller to også videre fremover mot leirstarten 10. juli. Store arrangementer som dette er noe av det heimbygda vår er kjent for, og som er med på å holde hjulene i sving. Vi ønsker leirsjef Eirik og alle i Evje Taekwondo Klubb lykke til med det spennende arrangementet!

Del "Stor Taekwondo-leir i Evje og Hornnes til sommeren!"