Stor takk til Frivilligsentralen og alle de frivillige!

Vi er kommet over i august på Evje. Det er også første dagen hvor Turistinformasjonen ikke har hjelp til bemanningen fra de frivillige. Hovedsesongen for turismen i bygda er litt på hell. Selv om det fortsatt koker av opplevelser og butikker på Evje, er juli høydepunktet i bygda. Men vi er heldige som har mange «småsesonger» underveis også. Hver eneste langhelg er en fest for alle som driver forretning i bygda.

Turistinformasjonen er en kommunal tjeneste. Dens reise fra biblioteket på Verksmoen opp til Evje sentrum nå i sommer har vi fortalt mye om. Les mer om både organisering, ansatte, og gode hjelpere her.

Her sitter det mye kunnskap om bygda, altså! Fra orienteringsmøtet med de frivillige på Infobygget 16. juni. Foto: Geir Daasvatn

Vi er veldig takknemlige for alle de timene som så mange ulike mennesker har bidratt med på Turistinformasjonen i sommer. Alle har bidratt med noe positivt, både for oss som har hatt ansvar, de ansatte og ikke minst de besøkende. Så tusen takk for at dere har stilt opp på dette eventyret. Vi håper også dere har kost dere i sommer.

Det var en positiv innstilling fra lederen av Evje og Hornnes frivilligsentral Anne-Marie Birkeland alt fra det første møtet vårt. Det tok ikke mange dagene før mannskapslistene var fylt og forespørselen vår opplest og vedtatt hos alle bidragsyterne.

Turistinformasjonen er fortsatt åpen, og vil forbli det frem til og med 15. august. De eminente turistvertene for sommeren, Amalie Øvergård Risdal og Sondre Sløgedal, holdere skansen.

Hva bringer fremtiden?

Evje har et enormt potensiale som turiststed. Her er Evje sentrum da H.M. Kongens Garde besøkte Evje under Landsskytterstevnet i begynnelsen av august for ett år siden. Foto: Geir Daasvatn

Ja, det vet vel egentlig ingen enda. Vi skal selvsagt evaluere, gjennomføre analyser med de ansatte og de frivillige, sjekke tilbakemeldinger fra næringslivet og sist, men ikke minst komme med våre anbefalinger videre. Vi har de siste to årene fått inngående kunnskap til atferd, forventninger og ønsker som de besøkende har. Undertegnede tror vi kan skape ikke bare en informativ og selgende turistinformasjon, men også et materiell som snaut finnes i Norge.

Evje er en sommerdestinasjon med et fantastisk tilbud. Vi har vist over lang tid at vi er attraktive, og i år har vi virkelig sett potensialet. Det hyggeligste av alt er at de som besøker Evje, ja de kommer tilbake igjen! Vi må ta turismen og dens betydning for bygda på alvor. Vi må bruke ressurser og kompetanse på å utvikle området, for potensialet er der.

Vi er gode på mye, men har forutsetninger for å bli enda litt bedre på flere felt. Om alle blir litt bedre på det de er gode på, ja tenk hvor gode vi da blir sammen!

Heia Evje og Hornnes!

Hilsen Leif Jørgen Versland
Koordinator for Turistinformasjonen sommeren 2020

Del "Stor takk til Frivilligsentralen og alle de frivillige!"