Edvina Hadzic og Unni Abusdal fryder (!) seg over den nye butikken de har skapt sammen. Foto: Geir Daasvatn

Stylt: – Vi gir oss aldri!

Vi vil gjennom uken ta litt pulsen på Evje. De fleste intervjuer foregår på telefon eller via sosiale medier, på grunn av den ekstraordinære situasjonen verden befinner seg i. Vi skal snakke med politikere, bedriftseiere og hyttefolk som vanligvis ville vært her i helgen.

Stylt

Vi har hatt en prat med Unni på Stylt i forbindelse med pandemien og hytteforbudet. Vi er bekymret for store deler av næringslivet som er svært sårbart økonomisk. Derfor måtte vi sjekke hva de kreative og alltid blide jentene på Stylt gjør i denne vanskelige situasjonen.

Unni er full av inspirerende påfunn, som her da Stylt kjørte alternative kampanjedager til Black Friday i høst. Nå jobber hun og Edvina på høygir for å finne måter å føre butikken gjennom krisen på. Vi beundrer pågangsmotet! Foto: Geir Daasvatn

– For å være brutalt ærlig så er vi permitterte i 80 % begge to. Det var et grep vi var nødt til å gjøre, av økonomiske hensyn og det faktum at vi har barn som må være hjemme. I butikken prøver vi selvsagt å være kreative, og har snart lagt ut bilder av samtlige produkter på Instagram-kontoen vår.

Åpningstiden til butikken i disse krisetider er klokka 10 – 13 fra mandag til lørdag. Jentene understreker at de er ekstremt nøye med desinfisering og forebygging i butikken, så det er ingen fare ved å ta en tur innom. Det er bare å holde litt avstand og ellers følge de generelle rådene som myndighetene har gitt.

Det som er litt annerledes nå, er at alle produktene du ser på  deres Instagram-konto kan bestilles. Bor du innen kommunegrensene kjører jentene varene kostnadsfritt og leverer hjem. De sender også varer over hele landet, om det er noen som ønsker det.

De har selvsagt hatt nedgang i fysiske kunder og omsetning, men merker at flere og flere benytter seg av ekstratjenestene de tilbyr. Det er de svært glade for, i denne utrolig krevende tiden for bedriften.

Vi har startet på en drøm, som vi vil gi alt for!

– Men det går over, ting vil normalisere seg og vi skal kjempe oss gjennom denne krisen her, forteller Unni og hennes gode kompanjong Edvina samstemt. Vi har startet på en drøm, og vi skal kjempe med nebb og klør for at den kan fortsette i mange år enda. Vi gir oss ikke!!

Frykten og usikkerheten er stor i verden. Vi er heldigvis ikke så tett befolket i Norge og i Evje & Hornnes, og med de forholdsreglene butikkene og kundene tar er det godt mulig å ut og handle litt for de fleste av oss.

Det heter så fint at hvis du vil ha din nærbutikk i morgen, ja da må du bruke den i dag. Det er utrolig viktig i disse tider! Vil du ikke til butikken? Da kan butikken komme til deg, via sosiale medier og personlig utkjøring.

Stylt i vårt butikkregister

 

Del "Stylt: – Vi gir oss aldri!"