Svingende flott musikkorps til 17. mai!

Vi har vært så heldige å bli invitert til en liten kaféprat med Marion Røsandnes, som er ny leder i Evje og Hornnes Musikkorps. Marion brenner virkelig for korpssaken, og det ble en veldig trivelig stund rundt kafébordet på Pernille.

Det var på årsmøtet i sommer Marion overtok som leder av korpset. Under de gjeldende koronarestriksjonene, ble møtet holdt utendørs! Marion er Molde-jente, men bor nå altså på Evje med samboer Egil Helle og barn. Hun har en veldig solid bakgrunn for å lede korpset, med utdanning både i økonomiske og administrative fag og kunstfag med fordypning i musikk. Hennes og korpsets inderlige ønske og mål nå i første omgang, er at de skal klare å skape et virkelig svingende flott korps til 17. mai!

Les mer om Evje og Hornnes Musikkorps på Facebooksiden deres

Åpen kveld/øvelse mandag 12. oktober

Som ett av mange tiltak for å nå målet om at det skal svinge skikkelig 17. mai, inviterer korpset til åpen kveld/øvelse på Furuly mandag 12. oktober. Her er absolutt ALLE hjertelig velkommen. Men det er ekstra moro, forstår vi på Marion, om tidligere musikanter har lyst til å stikke innom og få blåst nytt liv i gamle kunster.

Her kan du lese mer om den åpne kvelden på Furuly

Nye medlemmer hjertelig velkommen!

– Det er rundt 15 aktive medlemmer i korpset for tiden. De er både aspiranter, juniorer og voksne, forteller Marion. Dirigent er dyktige Oxana Emmelkamp. Vi har ikke fått vært innom skolen for markedsføring av korpset i høst, på grunn av koronatsituasjonen. Så vi må prøve å nå ut med informasjon om tilbudet via andre kanaler. Det er viktig å få rekruttert barn, men like viktig å få med flere voksne!

Som nevnt i innledningen brenner Marion sterkt for dette, og i løpet av samtalen er det bare bruddstykker av alt det hun har på hjertet vi rekker å få ned på blokka. Men det skinner tydelig igjennom hos henne at det å være med i korps er GØY! Hun mener det å spille i korps er en veldig givende hobby. Hun håper at den åpne kvelden og øvelsen på Furuly neste mandag, og andre tiltak korpset setter i verk, kan pirre interessen hos tidligere medlemmer eller andre musikanter.

– Har du spilt et instrument en gang, så glemmer du det aldri, ler hun. Det er bare å blåse støvet av instrumentet, så er du i gang igjen! Du trenger heller ikke være fra Evje og Hornnes for å bli med. ALLE er velkommen.

I den forbindelse må vi nevne at Evje og Hornnes Musikkorps har et nært samarbeid med Iveland Hornorkester. 3-4 av deres musikanter er ofte med på øvelsene på mandagskveldene. Ved større arrangementer, som 17. mai, spiller de to korpsene gjerne sammen.

– Samarbeidet med Iveland Hornorkester er vi veldig takknemlige for, smiler Marion. Da blir vi en større gjeng på øvelsene, og et mye fyldigere korps på 17. mai og ved andre større arrangementer.

Hun fortsetter:

– Men vi ønsker oss veldig sterkt et litt større medlemsmasse på fast basis. Hvis vi kunne være enda noen flere, ville øvelsene bli både gøyere og bedre. Det er mye kjekkere for alle sammen med et svært, kraftfullt korps!

Korps er sosialt

Marion selv er fløytespiller. Hun begynte i korps som aspirant i 12-årsalderen, og har altså lang erfaring fra korpsmiljøet.

– Jeg har flyttet flere ganger, og har vært med i korps alle stedene jeg har bodd. På den måten har jeg fort blitt kjent med nye mennesker. Gjennom korpset har jeg liksom alltid raskt fått et nettverk. Det er veldig bra og koselig når man er ny på et sted. Det er så mange ulike typer mennesker i korpsmiljøet. Aldersspennet er stort. Det er alltid spennende å møtes på tvers av interesser og alder. Så er det enormt givende å se at til tross for ulikhetene, går vi utrolig godt sammen i miljøet. Vi er som en slags stor familie!

Saken fortsetter under bildet

Marion i aksjon med fløyta si på 17. mai i 2020. Foto: Geir Daasvatn

Du sliter deg ikke ut på dugnad!

Korpsmiljøet har kanskje et lite ord på seg, for å kreve en stor innsats av både voksne og barn for å få økonomien til å gå rundt.

– Det er ikke masse unødig dugnad, slik noen kanskje frykter eller har hørt, forklarer Marion. Kostnadene er egentlig ganske lave. Den rimelige årskontingenten, som for tiden ligger rundt 1 300 kroner, dekker både instrumenter og annet nødvendig utstyr. Lån av uniform dekkes også av kontingenten. Kommunen holder øvingslokalene på Furuly.  Så frykt for å bli «oppspist» av dugnad må ikke hindre noen i å prøve seg i korpset!

Planene framover

Som sagt i innledningen, er det første store målet å skape et heidundrende festlig og svingende flott musikkorps til 17. mai. Men før det skal korpset sammen med andre lokale sangere og musikere delta på julekonserten i Evje kyrkje 13. desember, og sammen med Iveland Hornorkester på gudstjeneste i Iveland kyrkje noe tidligere samme dag. Nesten som en litt skjult oppfordring til handelsstanden, ymter Marion frampå om at korpset håper å bli invitert til åpningen av julegaten. Kanskje kan det bli mulighet for en konsert rundt påsketider også? Men i de koronatidene vi lever i nå, er alle slike planer selvsagt litt i det blå.

På noe lengre sikt er det tanken å få til en stor jubileumskonsert i 2021, til korpsets 60-årsjubileum.

Vi skjønner på Marion at det er litt ekstra arbeid med å organisere korpsvirksomheten, og mye å passe på, nå som det er satt strenge retningslinjer for frivillig virksomhet i arbeidet for å hindre spredning av koronaviruset. Men det har alt-i-alt fungert greit, understreker hun.

Marion får besøk av svigermor ved kafébordet, og vi finner det mest høflig å ta farvel. Men før vi takker for oss, lurer vi på om hun har et høydepunkt å fortelle om fra tiden i korps på Evje.

–  Street-paraden i forbindelse med Terrassejazz-festivalen på Dølen Hotel var bare helt konge! Det var virkelig moro for ei jente fra Molde, jazzbyen fremfor noen i Norge!

Street-paraden gjennom Evje sentrum 1. juni 2019 var en «højdare»! Foto: Geir Daasvatn

 

Del "Svingende flott musikkorps til 17. mai!"