Karl, Vilde og Julian Bjorå på Dølen Hotel 1. juni 2018. Foto: Geir Daasvatn

Terrassejazz 2018 – En lørdag i jazzens tegn!

Lørdag 2. juni arrangeres Terrassejazz 2018. Det er ettermiddagskonsert i Bankparken i Evje sentrum, Terrassejazz på intimscenen i Svartevegen 3 og konsert med topppbandet Band of Gold på Dølen Hotel om kvelden. Det er noe for absolutt alle. Det blir en stor jazzdag og ekte festivalstemning i opplevelsesbygda Evje!

Vi treffer de tre søskenene Vilde, Karl og Julian Haugland Bjorå på uteterrassen Solsiden på Dølen Hotel rundt middagstider fredag. Da har de tid til et aldri så lite avbrekk i forberedelsene til den store dagen. Det er utrolig mye praktisk som må ordnes, og mange detaljer å huske på. Heldigvis er mamma Else i bakhånd med masse praktisk erfaring og rutine, og kan hjelpe til der det trengs. De tre er alle musikere og sangere. Men under arrangementet i år har de mer enn nok med «bare» å være arrangører.

Vi begynte med Terrassejazz i fjor, forteller Karl. Vi har blinket oss ut første helga i juni hvert år som et fast høydepunkt. Starten i 2017 var litt forsiktig, med intimkonsert hjemme i hagen i Svartevegen 3. Men vi fikk blod på tann, og i år har vi hatt lyst til å utvide arrangementet til en helaften. Både Julian og jeg er etter hvert blitt profesjonelle musikere. Det er veldig gøy å komme tilbake til heimbygda Evje og gjøre Evjefolk bedre kjent med jazzmusikk og hva vi steller med som musikere. Det krever mye planlegging å få til et såpass svært opplegg. Vi begynte å planlegge for 2018 ganske raskt etter at Terrassejazzen 2017 var vel gjennomført. Band må bookes tidlig, og utstyr må bestilles. Mye av dette arbeidet gjør vi selv der vi holder til. Så er mamma veldig flink med annonsering og promotering av arrangementet på ulike vis, og har hånd om billettsalget og mange andre praktiske ting.

Ettermiddagskonsert i Bankparken

Artikkelen fortsetter under bildet

Bankparken i Evje sentrum 250518. Foto: Geir Daasvatn

Den innholdsrike jazzdagen starter med ettermiddagskonsert i Bankparken midt i Evje sentrum. Gruvevaggen med den vesle dammen under, ja hele parken, er en gave fra Evje og Hornnes Sparebank til Evje og Hornnes kommune, og er allerede blitt et umåtelig populært samlingssted. Parken passer ypperlig til små minikonserter eller andre mindre arrangementer. Det er ikke satt et nøyaktig tidspunkt for konserten, men rundt kl. 14.00 er nok et brukbart utgangspunkt. Minikonserten i Bankparken er gratis!

Terrassejazz i Svartevegen 3

Konserten i Evje sentrum vil nok begynne å sette folk i en salig sommerstemning. Fra kl. 18.00 er det så åpent i hagen til Else Haugland og Øyvind Olsen i Svartevegen 3. Kl. 18.30 kjører Kaspar Agnas Cirkus i gang med musikk. Bandet har medlemmer fra Sverige, Danmark og Tyskland. Kl. 20.00 overtar pianisten Kjetil Jerve fra Ålesund podiet, og fullfører konserten.

Konserten på Terrassen i Svartevegen er åpen for absolutt alle, understreker Karl. Det er ingen aldersgrense. Bestefar må gjerne stikke innom med barnebarnet! Jazz er for alle. Jeg har en visjon om at jeg vil vise barn et bredere utvalg av musikkformer enn det de fleste opplever i hverdagen. Så om det kommer noen barn er det ekstra moro!

I Svartevegen kan folk ta med seg mat og drikke etter eget ønske. Det vil også være enkel servering av pizzasnurrer og delikatesser fra Geheb Konditori i Kristiansand, som er en av arrangementets gode sponsorer. I fjor var det over 40 mennesker til stede på Terrassen i Svartevegen. I år er det allerede solgt en del billetter, og plassen er begrenset til maksimalt 150 personer. Så det kan være lurt å få sikret seg billett på forhånd!

Den herlige sommerstemningen folk kom i etter minikonserten i Bankparken, er nok nå bare steget enda noen flere hakk, lyttende til flott jazzmusikk i  de idylliske omgivelsene i Svaretvegen. Så mange vil nok da bare toge seg ned til Dølen Hotel og utekonserten med Band of Gold på Solsiden terrasse.

Band of Gold

Artikkelen fortsetter under bildet

Band of Gold.

Band of Gold er et glimrende popband. Bandet spiller indiepop-inspirert musikk, og har fått veldig gode kritikker, Spellemann-nominasjon for den sjøltitulerte debuten (2015) og første norske vinner av Nordic Music Prize under Bylarm i 2016. Nicolai Hængsle har spilt bass i BigBang i «alle» år og i diverse andre bandkostellasjoner. Nina Elisabeth Mortvedt er mindre kjent, nesten et ubeskrevet blad før hun hentet inn Hængsle til Band of Gold. Han tok med seg blant andre Olaf Olsen fra BigBang.

Dørene åpner på Dølen kl. 21.00. Konserten starter kl. 21.30. Det er plass til 400 mennesker i hagen på Dølen. Else Haugland, som svinger innom oss midt i samtalen bare for å sjekke at alt er under kontroll, oppfordrer alle som vil være garantert plass til å kjøpe billett på forhånd.

Billetter til konserten kan kjøpes her

I tillegg til topp musikk av Band of Gold, lover Haugland Bjorå-trekløveret overraskelsesjam. Men her holder de kortene pottetett mot brystet, slik at selv ikke en utsendt bladfyk greier å få dem til å komme ut med hvem som dukker opp.

Nei, å holde det hemmelig er jo litt av moroa, ler Karl.

Broder Julian vil heller ikke lette på sløret. Derimot har han et veldig bra tips til alle oss som kanskje ikke kjenner så godt til jazzens vidunderlige verden fra før:

Hvis du skal lytte til ei jazzplate for første gang, så løp avgårde og få tak i John Coltranes «Ballads». Den kan jeg virkelig anbefale!

Les mer om Band of Gold-konserten

DJ RettPå avslutter kvelden

Som en perfekt avslutning på jazzfesten kommer DJ RettPå fra Kongsberg inn på scenen og avslutter kvelden med countryinspirert musikk. Da har mørket kanskje så vidt begynt å sige på, og sommerstemningen er på sitt høyeste. Men du skal ikke sove bort sommernatta! Kan vi ha det finere?

Billettpriser

Dagspass med adgang til Terrassen i Svartevegen og konserten på Dølen Hotel Kr. 325,-
Kun konserten på Dølen                                                                                                    Kr. 250,-
Kun konserten i Svartevegen                                                                                            Kr. 170,-

Det er egne, rabatterte medlemspriser.

Stort støtteapparat gjør jazzfesten mulig

Det er helt utrolig hvor hjelpsomme og velvillige folk er. Nå har jeg vel bodd borte fra Evje i 10-11 års tid. Så kommer jeg heim og ringer litt rundt til gamle kompiser og bekjente, for å høre om de kan tenke seg å hjelpe til litt. Alle bare sier ja med ei gang, og stiller opp som om det var i går jeg reiste fra heimbygda. Jeg blir helt rørt! Så det er veldig viktig for meg å få takke den store gruppa med frivillige som har stilt opp og hjulpet oss med ting vi ikke kunne klart selv. Rigging, tunge løft, rydding, alt som trengs stille de opp på!

I tillegg til de mange frivillige hjelperene, er Evje og Hornnes Sparebank, Europris Evje, Geheb Conditori og Hennig-Olsen Is blant bedriftene som støtter prosjektet. Den flinke fotografen Trond Risdal kommer for å ta bilder fra kvelden. Setesdal Bilruter stiller med både buss og sjåfør for å frakte musikerene til Kjevik grytidlig søndag morgen.

Ikke noe problem, jeg har fri på søndag! skal trafikkleder hos Setesdal Bilruter Jan Oddvar Rysstad ha svart da han fikk spørsmål om Bilruta hadde lyst til å bidra til arrangementet.

Terrassejazz 2018 er også støttet av tunge kulturinstitusjoner som Kulturrådet og Sørnorsk Jazzsenter.

Evje – Opplevelsesbygda der alt er mulig!

Karl, Vilde og Julian gleder seg til jazzfesten. Foto: Geir Daasvatn

Det er litt av et arrangement Vilde, Julian og Karl har klart å få i stand her, med god hjelp fra familie og venner og andre gode støttespillere. Værmeldingen for lørdag kveld er fabelaktig. «A night to remember», kaller engelske fotballkommentatorer det når det har vært en fantastisk fotballkamp verdig for historiebøkene. Lørdag 2. juni og Terrassejazz 2018 har alt i seg for å virkelig kunne bli en opplevelsesrik kveld vi vil huske lenge!

Lykke til med arrangementet!

 

 

 

 

 

Del "Terrassejazz 2018 – En lørdag i jazzens tegn!"