Stor begeistring for countrysangeren Ove Støylen på Fredagskluubben på Majorstuen på Evjemoen fredag 15. februar 2019. Foto: Geir Daasvatn

Tidenes fest i Fredagsklubben?!

Fredagsklubben sin «Komper & køntri»-samling med Ove Støylen på Majorstuen 15. februar ble en kjempefest fra ende til annen. For en livsglede!

Fredagsklubben er en fritidsklubb for mennesker med funksjonsnedsettelser på tvers av kommune og fylkesgrenser. Klubben ble startet i 2008 av Emma Kristine Leesland og Siv Erna Berntsen, sammen med gode hjelpere. Fredagsklubben har mange ulike arrangementer. Men det mest faste er samlingene én gang i måneden på Furuly flerbrukshus på Evje.

Julegave fra Sparebanken Sør gav «Komper & køntri»-fest

Strålende fornøyde med årets julegave! Bak f.v. Adrian, Trine, Neri og Nazir fra Evje og Hornnes. Foran f.v. Kristian fra Kristiansand og Kjetil fra Vennesla. Foto: Geir Daasvatn

Før jul fikk Fredagsklubben en strålende nyhet, da Sparebanken Sør ved banksjef Eva Haugland Åsland gav klubben en julegave på hele 20 000 kroner. Etter medlemmenes ønsker skulle pengene brukes til å lage en festkveld med komper på menyen, og countrymusikk som dessert.

Måtte flytte til Majorstuen

Det viste seg snart at interessen for «Komper & køntri»-festen var så stor, at det vanlige treffstedet på Furuly flerbrukshus ville bli for lite. Arrangementet måtte derfor flyttes til et større lokale. Majorstuen på Evjemoen ble valgt.

Stemningen i taket fra første stund!

To av de frivillige hjelperene, May Britt Stenjor og Jan Terje Skjeggedal, hentet 200 komper på Pernille Kafé. De fikk med rå muskelkraft og litt hjelp de tunge grytene inn i storkjøkkenet på Majorstuen.

May Britt og Jan Terje klare ved kompegrytene! Foto: Geir Daasvatn

Gjestene kom til dekkede bord, og festsalen nydelig stelt i stand. Men før de over 115 forventningsfulle festdeltakerene fikk slippe til i kompegrytene, åpnet Neri Bygland middagen med et fyndig dikt:

Her sitter jeg på min rompe, nå fikk jeg så fryktelig lyst på kompe!

Dermed var tonen satt, og til enorm glede for alle kunne May Britt og Jan Terje endelig starte serveringen. Nå var det mange som var sulte og utålmodige, etter alle de fine velkomsttalene.

Fantastisk tiltak

Mens alle koste seg rundt bordene med de nydelige «hjemmelagde» Pernille-kompene, satt jeg litt for meg selv i en krok og betraktet det som skjedde. Jeg er ikke så veldig kjent i «Fredagsklubb-miljøet», og vet egentlig ikke så mye om hva som skjer der utenom Talentiaden som jeg har vært på et par ganger. Jeg ble bare veldig imponert over arrangementet, og at det er mulig å stelle i stand et slikt flott gledestreff. Her var det folk fra Vennesla, Valle, Bygland, Kristiansand, Åseral og Evje og Hornnes, og kanskje enda flere steder som jeg ikke fikk med meg. Rundt 15 frivillige, fra 9 til 82 år, stod bak selve festen. I tillegg kom ledsagere, støttekontakter, foreldre og foresatte og personale fra ulike bofellesskap. Det var et nydelig eksempel på hvordan vi mennesker, hvis vi går sammen, kan løfte hverandre opp og fram og til store høyder.

Høydepunktet Ove Støylen til slutt

Malin er starstruck! Foto: Geir Daasvatn

Etter en gøy trekning av kveldens gevinster på inngangsbilletten, klemte endelig kveldens store attraksjon, countrystjernen Ove Støylen, til med musikken sin. Stemninga var bra allerede etter kompemåltidet. Men nå steg den i takt med hver eneste nye låt til himmels. Det var utrolig gøy – ja rett og slett rørende – å se hvilken livsglede og begeistring musikken til Ove skapte i festlyden. Stemningen kan egentlig ikke beskrives. Men jeg håper det lille bildeglimtet først i stykket kan gi et lite inntrykk.

Lykke til videre!

Siv Erna var lykkelig da gjestene hadde forlatt Majorstuen, og hun kunne puste ørlite granne ut før opprydningen måtte gjennomføres. Da jeg spurte henne om hun var fornøyd med kvelden, svarte hun enkelt:

Ja. Alle er seg sjøl!

Kanskje dét kan være noe å huske på for oss alle sammen i livet; at vi i enda større grad bare prøver å være oss sjøl og er fornøyde med det?

Tusen takk til Emma Kristine og Siv Erna, og alle dere andre gode hjelpere, som år etter år driver Fredagsklubben til glede for så mange. Dere gjør en utrolig viktig og verdifull frivillig innsats, for mange medmennesker. Lykke til videre med det enestående arbeidet!

Les mer om Fredagsklubben 

Se bilder fra festen på OpplevEvje sin Facebookside

Del "Tidenes fest i Fredagsklubben?!"