Gullrekka! Landsskytterstevnet 2009. F.v. Liv Flaat, Morten Tallaksen, Steinar Holte og Finn Bjørn Rørvik. Bakerst Helene Hasseldal. Foto: Geir Daasvatn

Torbjørn Bjorå skal styre matsalget under Landsskytterstevnet 2019!

Otra IL har tatt på seg ansvaret for matsalget under Landsskytterstevnet på Evjemoen i august 2019.  Torbjørn Bjorå er etter mange år i Forsvaret flyttet tilbake til heimbygda si. Han er hyret inn av idrettslaget for å lede det kjempesvære prosjektet trygt i havn.

Landsskytterstevnet 2019 arrangeres på Evjemoen fra 1. til 9. august 2019. Det er et enormt arrangement, ett av Norges aller største. Fem skytterlag i regionen, inkludert Evje og Hornnes skytterlag, er arrangører. Leif Fjerdingstad leder hovedkomitéen som har det øverste ansvaret. Det er forventet rundt 20.000 mennesker til Evje og omegn i forbindelse med stevnet, og at det vil gi en omsetning på anslagsvis 100 millioner kroner i forretninger og bedrifter i området.

Trailerlass med mat!

Med 20.000 besøkende i Evje-området i stevneuka, vil det bli en enorm etterspørsel etter mat og kioskvarer. Da Landsskytterstevnet sist var på Evje, i 2009, var det Otra IL ved håndballgruppa og fotballgruppa som tok på seg å stå for matsalget under stevnet. Som et eksempel på omfanget av jobben, ble det på den travleste dagen solgt hamburgere for 105.000 kroner! 10 vaffeljern var rett og slett utslitte etter ei drøy ukes bruk. Da Kongelaget fyrte av sine skudd, var det 5.000-6.000 tilskuere på stevneplassen. I 2019 har Otra IL igjen blitt forespurt av hovedkomitéen om å ta på seg jobben. Det har idrettslaget sagt seg villig til, men nå med hovedstyret som ansvarlig for at oppgaven blir løst.

Torbjørn er en engasjert mann

Otra IL har engasjert honndølen Torbjørn Bjorå til å lede arbeidet. Torbjørn har nettopp avsluttet en lang karriere i Forsvaret. Men han hviler ikke på laubærene, og har på ingen måte tenkt seg å sitte rolig i «pensjonisttilværelsen». Han er alt engasjert i halv stilling som daglig leder for den svære messa Naturligvis – Landbrukets dag. I tillegg er han altså Otra ILs utvalgte mann til å styre dugnadsobben med matsalget under Landsskytterstevnet om et drøyt år.

Torbjørn er godt vant til å takle store oppgaver fra tiden i Forsvaret, og starter på jobben med stort mot.

– Jeg ønsker å få på plass dyktige folk i de viktigste funksjonene i ledergruppa før sommeren, forteller han når vi treffer han under et kort møte i Otrahallen tirsdag kveld.

Saken fortsetter under bildet

Tony Halsall (t.v.) og Torbjørn Bjorå. Foto: Geir Daasvatn

Møtet var kommet i stand for at lederene for dugnadsjobben med matsalget under LS-2009 kunne dele noen av sine erfaringer fra 10 år tilbake med Torbjørn. Det var Svein Arne Haugen og Marit Haugjord som møtte for håndballgruppa, og Jan-Sverre Jensen og Geir Daasvatn for fotballgruppa. Otra ILs daglige leder Tony Halsall var også med. Han blir trolig hovedstyrets nærmeste forbindelse til Torbjørn videre i arbeidet.

– Nå må vi prøve å rekruttere inn ledere for områdene økonomi, personell, kafeteria, kiosk og håndverk m.v. så fort som mulig. Dette er nøkkelpersoner som vi er helt avhengige av å få på plass for at organisasjonen skal fungere. Når de er på plass, kan vi i ledergruppa gå videre med å planlegge og organisere selve jobben. I tillegg til dyktige ledere i nøkkelposisjonene, må medlemmene i Otra IL, og andre engasjerte mennesker i bygda, stille opp for å dekke de mange hundre dugnadsvaktene som kreves for å få utført selve arbeidet. Jeg er helt trygg på at vi i fellesskap skal gjøre en kjempebra jobb for våre oppdragsgivere i hovedkomitéen og idrettslaget under stevnet!

Vi må løfte i lag!

Det blir spennende å følge forberedelsene til Landsskytterstevnet 2019 videre. Matsalget/bevertning er «bare» en liten del av arrangementet. Selv om det er mer enn ett år til stevnet skal arrangeres, er det enorme mengder planlegging og forberedelser som må gjøres alt nå og i månedene som kommer. I hovedkomitéen for stevnet har planleggingen alt pågått i flere år. Skytterfesten – og folkefesten – Landsskytterstevnet 2019 er helt avhengig av at hele bygda stiller opp for å få til et vellykket arrangement. Slik vi kjenner bygda vår, vil det skje!

Vi løftet i lag! Vi klarte det! Fra Landsskytterstevnet 2009. Foto: Geir Daasvatn

Landsskytterstevnet 2019 på Facebook

 

 

Del "Torbjørn Bjorå skal styre matsalget under Landsskytterstevnet 2019!"