Travel sommer på Evje!

Det yrer av liv i Evje og Hornnes. Sentrumsgata er fylt med smilende mennesker, veiene vrimler av motorsykler, bobiler, campingvogner og noen optimistiske syklister som ruller oppover Setesdal. Bygda er en aldri så liten smeltedigel. Her er det byfolk, amerikanere, europeere, asiatere, besøk fra indre bygder og dalen. Det er til og med en haug med venndøler som observeres innimellom lokalbefolkningen.

Det koker i butikkene, og det er massevis av lokale fagfolk som travelt suser rundt. Det er mye som skjer på Evje, og spesielt nå de kommende ukene. Allerede denne helgen er det den tradisjonsrike Jordbærfestivalen som Otra IL ski arrangerer. Mens den gjennomføres, arbeides det intenst rundt forbi for å få bestilt de siste varene, satt opp de siste vaktlistene og dobbeltsjekket at alt er på plass til storinnrykk til både Landsskytterstevnet, og ikke minst Naturligvis – Landbrukets dag som arrangeres allerede påfølgende helg. Landsskytterstevnet er selvfølgelig meget spesielt for flere i bygda, siden dette enorme arrangementet strekker seg over mange dager. Det krever mye arbeid både før, under og etter selve folkefesten.

Tettpakket på hovedarenaen på Evjemoen da Kongelaget skjøt om Kongetittelen i 2009. Foto: Geir Daasvatn

Vi har hatt overraskende bra besøk i vår lille sommerhule, og som vi koser oss! Ikke bare får vi lov å snakke med de som driver med reiselivsaktiviteter, arrangementer, turister, campingeiere og andre bare litt pratsomme sjeler. Vi får også en unik førstehåndskunnskap om hvorfor turistene vil til Evje og Setesdal. Vi avdekker hva som fungerer bra, og hva som eventuelt har noe forbedringspotensiale. Vi får tips og triks og har lært utrolig mye av dette sommerstuntet, som vi allerede nå tør definere som en kjempesuksess. Vi kommer selvsagt tilbake med veldig mye mer om sommeren vår når ting bare roer seg litt ned.

På Evje har vi det gøy selv om det skulle slumpe til å komme ei lita ettermiddagsbyge. Foto: Geir Daasvatn

Det har blitt noen tøffe prioriteringer i en uhyggelig travel tid. I Europris-butikken til Leif Jørgen på Verksmoen ruller det varer inn og ut i et tempo som aldri før.

– Vi har hatt et fantastisk år, og sommeren er intet unntak. Det er utrolig mye mennesker som er innom, og vi er hele tiden travelt opptatt med ekspedering og påfylling av varer. Jeg er ikke i tvil om at 2019 blir enda et rekordår for oss, forteller en litt andpusten butikksef rett før han pakker kofferten for noen raske fridager på familiebesøk i Sverige.

Kombinasjonen bemannet informasjonsenter sju dager i uka, utgivelse av eget magasin, og noe tynn bemanning i prosjektet i utgangspunktet, gjør at det ikke har blitt tid til for mye arbeid med nettsiden i sommer. Vi formidler det vi klarer å komme over på Facebooken, og anbefaler alle å følge oss der. Så har vi fått mange nye idéer, og vil fortsette å utvikle siden og formidle mange gladsaker via OpplevEvje.no utover høsten.

Vi gleder oss over all aktiviteten som finnes, og ønsker alle sammen lykke til med alt som skjer i den flotte bygda vår. Har du et arrangement du vil spre til flere? Tips oss da vel, så legger vi ditt arrangement inn i vår aktivitetskalender.

Nå må vi jobbe videre!

Del "Travel sommer på Evje!"