Depot: Depotplassen til NMK Kvinesdal i Verdal. Fra venstre Hondaen til Falkgjerdet, BMW´en til Kallhovd og Hodnes kadett. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Tre honndøler, 200 mil på veien og en landsfinale som ikke førte frem!

Lørdag var det duket for seniorenes landsfinale i bilcross. Til tross for flere kvalifiserte var det kun tre sjåfører som tok utfordringen på strak arm. En ting var å få klar den berømmelige ”landsfinalebilen” – en annen var det faktum at det skulle kjøres om lag 100 mil (én vei) for å få kjørt løpet. Seniorsjåførenes o´store finale var nemlig lagt til Verdal Motorsenter, så det var med andre ord god tid til strategitenkning, mental forberedelse og alt annet av hva man bedriver under en ”roadtrip”.

Tekst og foto: Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

NMK Kvinesdals tre representanter i landsfinalen er alle bosatt i Evje og Hornnes kommune, og kjører med røde og sorte Dekkomsetning biler. Jon Olav Hodne kjørte som vanlig en Opel Kadett (denne gangen av typen ”hopp og sprett”), Frode Kallhovd stilte i velkjent stil med BMW mens Arnold Falkgjerdet hadde gått til innkjøp av en Honda for anledningen.

Med totalt 140 av landets beste bilcrossførere, hadde klubbens tre representanter tidenes rotterace foran seg. De mente det ville bli tøft – og troll i ord – for tøft ble det. Resultatmessig dekket guttene store deler av listene, og den som mente han var med som listefyll, var faktisk den som kom best ut av det hele.

«Sprettballen» Jon Olav Hodne

Jon Olav Hodne i sin Kadett City. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Jon Olav Hodne hoppet og spratt rundt på banen med en sprettball av en Kadett City. Han begynte dagen med en andreplass. I andre omgang tok han en knallstart, men gjorde en feil som kostet han ledelsen, hvorpå han kjørte inn til en tredjeplass. Tredje og siste omgang går også sterkt, men en av konkurrentene kjører sterkere og Hodne kjører inn til nok en andreplass. Poengsummen ligger kun ett poeng (og to plasseringer) bak muligheten til finalekjøring. Det er så jevnt i øvre sjikt av resultatlisten, at Hodne rett og slett måtte dele en 33. plass med to andre sjåfører.

Falkgjerdet danset ballett!

Arnold Falkgjerdet møtte fjorårets vinner i første omgang, og han var ikke god å ta. Men Hondaen hang relativt tett på, og Falkgjerdet kunne som Hodne begynne dagen med en andreplass. I andre omgang hadde regnværet nådd Verdal, og Falkgjerdet bedriver noe som minner mer om ballett enn bilcross. Til slutt er det bom stopp og brutt omgang, piruettene ble visstnok for krevende uten vindusviskere i følge Falkgjerdet selv. I tredje omgang ble det nok en gang tøffe tak og femteplassen var et faktum. Totalt havner Falkgjerdet på en 82. plass.

Hondaen til Arnold Falkgjerdet i full fart fremover. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

BMW´n til Frode ville ikke gå

Frode Kallhovd hadde ukjente problemer med bilen gjennom så godt som hele løpet. Selv med justeringer etter hver omgang, så gikk ikke BMW´n som den skulle. Kallhovd, som vanligvis er å skimte i øvre del av resultatlisten, begynte dagen med en femteplass etterfulgt av to fjerdeplasser. Dette resulterte i en 96. plass.

Frode Kallhovd kjører som oftest BMW, denne gangen av type coupé. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Juniorlandsfinalen: Lørdag 4. august kjørte juniorene sin landsfinale på Grenland Motorsportsenter. NMK Kvinesdal representerte med tre sjåfører, hvorav to er tilhørende i Evje og Hornnes kommune. Det ble et tøft løp for de tre håpefulle og resultatene fra innledende omganger holdt dessverre ikke til finalekjøring for juniorsjåførene heller. Sondre Simonsen kom på 48. plass og Ingrid Hodne på 95. plass.

 

Del "Tre honndøler, 200 mil på veien og en landsfinale som ikke førte frem!"