Trefelling Agder

Vi var så heldige å få lov å møte Hans Kenneth Birkeland i Trefelling Agder sist uke. Han hadde vært på oppdrag i Evje sentrum, og fjernet noen store trær på eiendommene bak Fargerike Evje. Vi traff ham på parkeringsplassen ved bussholdeplassen, for å få et bedre innblikk i hva hverdagen hans består av.

Trefelling Agder startet opp som et enkelmannsforetak for flere år siden, men ble organisert som et aksjeselskap i fjor på grunn av stadig økende oppdragsmengde. Den løsningsorienterte bedriftseieren bor egentlig på Øvrebø, men har hele Sørlandet og Setesdal som arbeidsplass. Hans Kenneth forteller oss at han den siste tiden har vært på jobber i Risør, på Hovden og helt til Haugesund. Det er spennende å høre alle historiene og alt han har laget for å gjøre hverdagen sin mest mulig enkel og effektiv i et krevende yrke.

Jeg sveiser og lager verktøy for å løse alle slags problemer. Kontoret og lageret er alltid med meg, så etter en jobb er det alltid ryddet og ordnet. Det finnes alltid en løsning, smiler den innovative humørsprederen.

Hans Kenneth har utstyr for alle oppdrag! Dette skal være verdens minste serieproduserte motorsag. Foto: Geir Daasvatn

Minst én i vårt lille apparat er kraftig redd for høyder. Vi er undrende til om det i det hele tatt er forsvarlig å drive med dette her, etter å ha sett klatreseler, sager og verktøy vi ikke helt vet hva er. Men Hans Kenneth bare ler bort våre innvendinger.

Det krever masse kurs og godkjenninger i ny og ne for å drive i denne bransjen. Jeg har kurs i fjellklatring, treklatring, sikkerhetsutstyr og mye annet for å kunne arbeide både trygt og effektivt.

Det er liten tvil om at vi har med en nevenyttig og kreativ kar å gjøre her. Han tilpasser utstyret, har laget vinsj og bygger gjerne på henger og bil dersom det gjør arbeidet lettere og tryggere. Det er ofte små marginer og tett bebyggelse i områdene han arbeider i.

Det er viktig med kurs og opplæring. Og så er jeg jo selvsagt opptatt av å levere gode tjenester og gjøre et godt håndtverk!

Hans Kenneth forteller oss at han holder en del kurs og opplæring rundt forbi. Han har også holdt en hel del motorsagshow og tømmersport-konkurranser. Han får lite tid til dette nå med økende arbeidsmengde, men synes det er gøy å drive med som en avveksling.

Hvis du ser denne doningen passere forbi ett eller annet sted på Sørlandet, kan du være sikker på at noe stort er på gang! Foto: Geir Daasvatn

Trefelling Agder reiser alltid på befaring for å planlegge hva som trengs for å utføre jobben. Firmaet har mye spesialarbeid for Bane Nor, Mesta, E-verket, næringsdrivende og privatpersoner.

– Det er mye vanskelig og avansert arbeid, og små marginer for om det blir suksess eller katastrofe. Det er også stor forskjell på om de som trenger hjelp ringer fra by eller land. Et stort tre i Kristiansand er nødvendigvis ikke så stort i Åseral. Oppfattelsen er jo forskjellig fra folk til folk, smiler den engasjerte bedriftslederen. Han har veldig mange tilbakevendende kunder, og det tyder jo på at folk er fornøyde!

Det er alltid moro å treffe mennesker som er fulle av humør og engasjement. Hans Kenneth er absolutt en slik kar. Vi takker for bestilling av tre-årsavtale i bedriftsregisteret vårt, og gleder oss til å følge ham og Trefelling Agder de neste årene. Kanskje kan vi bli invitert til å komme og ta noen bilder på et tøft oppdrag? Vi tar farvel med en skikkelig Reodor Felgen med en allsidig og variert kompetanse. Dette er enda et nytt trivelig bekjentskap.

Selve bedriftsoppføringen og hvilke tjenester firmaet tilbyr kan du lese mer om i løpet av noen dager.

Del "Trefelling Agder"