Mineralparken på Hornnes. Et eldorado for barnefamilier! Foto: Geir Daasvatn

Mineralparken – en steingal verden

Mineralparken er en spennende og populær opplevelsespark i naturskjønne omgivelser på Auensneset i Hornnes, like ved Otra og Riksvei 9. Her kan du være med på mange ulike aktiviteter, klatre i Klatreskogen som ligger rett ved, eller bruke ett av de fine overnattingstilbudene parken har å by på.

Du vil kanskje også lese: Vårt intervju med innehaver Vegard Hansson ved sesongstart 2018

Aktiviteter

Du, og ikke minst barna, kan være med på mange forskjellige aktiviteter i parken. Blant annet skattejakt, spillehall, uteområdet i parken med leikeapparater, big size sjakkbrett og masse annet, Supersklia, Eventyrbekken, geodeknekking, steinfigurskjæring, smykkeverksted, boblefotball og lazer tag. Parken prøver hele tiden å fornye seg, og komme med nye og spennende aktiviteter til hver eneste sesongstart. Til sesongstart i 2021 kommer en ny og spennende vannpark på hele 1 400 m2 i «lagunen» utenfor badestranden!

Mineralparken har sin egen nydelige badestrand, og både bistro og café hvis du skulle trenge en matbit.

Artikkelen fortsetter under bildet

Den fantastisk fine sandstranda og lekeområdet i Mineralparken. Foto: Geir Daasvatn

Mineralsamlingen i fjellet

Mineralsamlingen er plassert i haller som er sprengt ut inne i fjellet. I de mørke gangene kan man få steinene til å funkle ekstra ved kunstig lyssetting, og i alt er det stilt ut over 1000 forskjellige mineraler i glassmontere. Arealet i fjellet er 1 200 m2. Samlingen er omtalt som Europas flotteste og mest spektakulære samling av steiner og mineraler.

Ved inngangen til steinutstillingen inne i fjellhallene er det egen steinbutikk der du kan kjøpe stein til rimelige priser.

Overnatting

Mineralparken kan tilby overnatting i Yurtpark, lavvo og laftehus. Parken har også egen campingplass.

Yurtparken består av fire yurter der du kan overnatte i naturnære omgivelser ved bredden av nydelige Breiflå. Yurtene har hver plass til 8-12 personer. Det er gode senger i hvert telt, elektrisk oppvarmet peis og store vindusflater.

Artikkelen fortsetter under bildet

Yurtparken. Foto: Geir Daasvatn

Klatreskogen

Rett ved siden av Mineralparken ligger den spennende Klatreskogen, med Grand Park og Junior Park. Det er felles parkeringsplass og resepsjon med Mineralparken. Du kan kjøpe kombibillett og ha en fantastisk fin dag i både Klatreskogen og Mineralparken. Klatreskogen ligger i nydelige omgivelser på et nes ut i Breiflå. Parken for voksne og litt større barn, Grand Park, er bygget 4-12 meter opp i trærne. Fire zipliner krysser over vannet til tuppen av Auensneset. Klatreskogen må være en av de flotteste klatreparkene i hele landet!

Sommeren 2020 er Klatreskogen utvidet med en nettpark oppe i trærne, som alt har rukket å bli mektig populær.

Les mer om Klatreskogen

Historie

Mineralparken ble åpnet i 1992 av Arnar Hansson. I dag er det Vegard Hansson (under), sønn av Arnar, som driver parken.

Hjemmesiden til Mineralparken

Vegard Hansson i Mineralparken på Hornnes 24. mai 2018. Foto: Geir Daasvatn

[wpgmza id=»11″]

 

 

Del "Mineralparken – en steingal verden"