Turforslag er satsingsområde for OpplevEvje

Etter to års erfaring med turistinformasjon i Evje sentrum, har vi skaffet oss masse kunnskaper om hva turistene som kommer til Evje og Hornnes er på utkikk etter. Aller flest spørsmål har det vært om aktuelle turløyper, i nærområdet spesielt og hele kommunen generelt.

Vi har ikke ressurser til å lage og trykke opp en svær brosjyre med turforslag. Det har Visit Setesdal/Setesdal regionråd dessuten alt gjort på en fortreffelig måte for de mest aktuelle turløypene, både i Evje og Hornnes og hele Setesdal. Å bygge opp en digital base med gode turforslag er imidlertid noe vi vil jobbe entusiastisk videre med.

Turforslagene er blant de mest leste sakene på OpplevEvje.no

Pr. januar 2021 har vi rundt 102 turforslag i vårt turregister på OpplevEvje.no. Tre av disse er inne på «10 på topp-lista» over mest leste saker på nettsida siden oppstarten 1. februar 2018:

  1. Ørnenapen, Bygland, 6153 visninger
  2. Evje Mineralsti, 5285 visninger
  3. Nasjonal sykkelrute nr. 3, 3752 visninger

Vi har fjernet Ørnenapen fra registeret midlertidig, etter henstilling fra en av grunneigerene i området. Men det fantastiske turmålet vil vi selvsagt promotere for fullt igjen, når det er kommet i stand en grei ordning med merking av løypene, høvelig parkeringsplass, osv. osv.

Vi går hele tiden gjennom de turforslagene vi har publisert, og prøver å gjøre forbedringer. Målet er at turene skal bli enda lettere å finne, og enda mer fristende å legge ut på. Vi skriver også nye turforslag når vi har noe å melde. Vi tar gjerne imot tips til turer vi burde prøve å få inn i oversikten.

Folkehelse for bygdefolket også!

Ved siden av turistene, er bygdefolket selvsagt en vel så viktig målgruppe for turforslagene. Vi er veldig glade om vi gjennom presentasjonene kan friste folk flest til å bruke den vakre naturen rundt oss enda mer i hverdagen.

To ivrige turfolk og gode sambygdinger på tur mot Rosseland. Foto: Geir Daasvatn

 

 

 

 

Del "Turforslag er satsingsområde for OpplevEvje"