Unn deg en idyllisk sykkeltur 1. pinsedag!

Evje og Hornnes er et sykkeleldorado. Nasjonal sykkelrute nr. 3 passerer gjennom kommunen. Men å sykle hele den ruta kan bli litt i lengste laget, nå som den store sommervarmen endelig er kommet. Her er i stedet en liten, nydelig rundløypeversjon av sykkelruta i vår kommune.

Evje sentrum

Tenk deg at du starter sykkelturen i Evje sentrum. Det er et greit utgangspunkt, og trenger ikke nærmere forklaring. Herfra følger du sentrumsgata nordover og kommer til Arendalskrysset. Du skal bare holde deg langt unna Rv-9, og i stedet sykle videre nordover på Evjevegen forbi skolene og Oddeskogen boligfelt til Evje kyrkje.

Jernbanetraséen fra Evje kyrkje til TrollAktiv

Den gamle jernbanelinja mellom Evje kyrkje og Syrtveit. Foto: Geir Daasvatn

Nå ligger den gamle jernbanetraséen etter Setesdalsbanen foran deg. I flere kilometer kan du sykle i fred og ro nordover. Det er vår, og du hører fuglene kvitre i bjørketrærne. Sola varmer, og livet er bare herlig!

På Syrtveit ligger TrollAktiv, med alle sine aktivitetstilbud som rafting, klatring, freeride sykkelløype og masse, masse mer.

Hva gjør du etter Syrtveit?

TrollAktiv kan være et greit sted å snu, hvis du vil sykle samme løypa tilbake. Men vårt forslag  i dag er altså at du bruker den nydelige sommerdagen til en rundtur. Du sykler først noen få hundre meter videre på jernbanelinja til den nydelige rasteplassen ved Syrtveitsfossen. Her kan du ta en tur ut på den lange steinmoloen for å kikke nærmere på de enorme vannmassene. Eller du kan finne deg en fin plass i skyggen og spise ei god nistepakke.

Turen fortsetter under bildet

Bildet er fra høsten. Men nå om våren er det bare enda meir idyllisk å sykle langs Senumsvegen, på vestsida av Otra. Foto: Geir Daasvatn

Når du syns du har kvilt lenge nok, hiver du deg på sykkelsetet igjen og fortsetter noen få meter nordover. Rett nord for Syrtveitsfossen sykler du over til vestsida av Otra på Byglandsfjord dam. Et kort stykke etterpå kommer du ut på fylkesvegen mellom Senum og Krossen. Det er fin grusveg. Nå kan du følge den sørover forbi Volefoss og Varpestraumen helt til du er tilbake i Krossen, rett på andre siden av Otra for Evje sentrum.  Det er ikke mye trafikk på denne vegen, og veldig idyllisk langs Otras bredder. Kanskje blir du fristet til å forfriske deg med en rask dukkert. Det er nok litt kaldt i vannet enda, for det er helst smeltevann som kommer nedover Setesdal nå. Men på den annen side – du er kanske en  virkelig tøffing!

Fra Krossen tar du bortover mot Evje sentrum. Du sykler over Birkelandsbrua, og er tilbake til utgangspunktet. Vi anslår lengden på turen som beskrevet til om lag 16 km eller kanskje litt meir. En herlig tur!

 

Del "Unn deg en idyllisk sykkeltur 1. pinsedag!"