Åpningen av julegata ble en kjempesuksess!

Suksessen skjedde til tross for plaskregn og ufyselig vær på fredag. Vi har hatt en liten prat med noen i julekomiteen, vi har fått snakket med en del butikker og vår mann Leif Jørgen Versland var også selv til stede hele helgen i Evje sentrum. Vi begynner med det første først.

Evje Handel og Serviceforening (EHS) har ansvaret for julegata. Det er medlemmene i foreningen som sørger for julebodene, skattejakt og blir enige om åpningstider når det er noen begivenheter. Hovedansvaret for «Jul på Evje» har foreningens julekomité. Vi har vært så heldige å få en liten status fra dem.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra dem som er viktigst; nemlig kunder, fastboende og besøkende. De synes vi har fått et koselig sentrum, som skaper en veldig god og trivelig atmosfære. Så vi må rette en stor takk til alle butikkene som har gjort det lille ekstra i år. Ikke minst må vi sende en takk til Julehuskongen Kjell Rune Strømstad som har planlagt og gjennomført til 100 i stil. Vi vet også at gutta på Power Evje har gjort en kjempejobb med Sentrumsbygget, og sørget for en helhet på belysningen der. Elever ved Evje Folkehøyskole som har malt bodene og Montér Evje som sponset oss med det vi hadde brukt for der vil vi også gjerne få takket. Det er mange som bidrar til at det har blitt så bra som det har blitt, melder komiten.

Skattejakten var populær

Det foregikk en bokstavrebus på Evje gjennom hele helgen under julegateåpningen. Butikkene som var med melder om mye trafikk og mange barn som var på bokstavjakt. Det var hele 110 barn og unge som leverte riktig svar og fikk premie. Dette er en solid økning fra i fjor, og vi er ganske sikre på at EHS vil videreføre tradisjonen med skattejakt. Skulle det sitte noen voksne hjemme og lure fælt på hva løsningsordet egentlig var, kan vi nå røpe at det var «Jul på Evje».

Aktivitet gir økt besøk

Det var langåpent til kl. 20.00 fredag under julegateåpningen. Selv om været ikke var så mye å skryte av, melder de butikkene vi har snakket med at det gav et positivt utslag. Det var mye folk på Evje denne helgen, til tross for vær, vind og korona. Det er vi veldig glade for! Det er også godt å se at butikkene og de besøkende er bevisste på å ta ansvar og følge smittevernsreglene.

Julebodene

Marte (t.v.) og Una Kopperud kom helt fra Farsund og Kristiansand for å være med på åpningshelga for julehandelen på Evje. Så gøy! Foto: Geir Daasvatn

Julebodene på torget var fylt opp i helgen. Her var det et spennende utvalg av varer, og de som hadde boder melder om god interesse og en del salg. Fredagen var ikke akkurat handlevær, og det gjorde nok sitt til at samtlige melder om en god lørdag, og en trivelig fredag. Samtlige som hadde en julebod på Evje i helga var interesserte i å komme igjen og booke flere dager. Det synes vi er stor stas! Vi vet at julekomiteen ser om det er mulighet for å få på plass enda flere boder, siden det er så stor pågang på leige. Vi kommer tilbake med mer om dette når de får en avklaring.

Vi har tidligere oppsummert julegateåpningen i en annen sak, som du kan lese her

Vi har ikke kapasitet til å få alt vi observerer eller kunne tenke oss å skrive om ut på nettsiden. Å lage og publisere saker der er veldig tidkrevende. Ønsker du å få med deg ALT som skjer,  anbefaler vi derfor at du også følger oss på Facebook. Der legger vi ut mange flere bilder og småsaker og notiser enn det som kommer på nettsiden. Siden vår finner du her.

Vi gleder oss til å formidle flere gladsaker fra den vakre julebygda vår.

Del "Åpningen av julegata ble en kjempesuksess!"