En uke til Europris Vårcup!

Lørdag 5. mai er det endelig klart for Europris Vårcup 2018 på Evje. Cupen er en nydelig fotballfest for barn 8-12 år som samler lag fra Kristiansand i sør til Valle i nord, og fra Eiken i vest til Øyestad i øst.

Kampoppsettet

De siste detaljene i kampprogrammet er kommet på plass denne uka, og kampoppsettet er nå sendt ut til alle lag. Det skal spilles totalt 123 kamper på EHbanen på Evje i løpet av dagen. Kampene starter kl. 09:00 for 8-10-åringene. Disse yngste spiller 5er-fotball på små baner. Fram til kl. 12:45 spiller de lagene fire kamper hver, i alt 86 kamper fordelt på seks baner.

Hilde Bjorå. Foto: Geir Daasvatn

Straks de yngste er ferdige med sine kamper, rigges banene lynraskt om slik at 11- og 12-åringene kan spille 7er-fotball på fire baner. De lagene starter kl. 13.00. Siste kamp er ferdig kl. 16.20. Det er totalt 37 kamper for de eldste, som spiller tre kamper hver med litt lengre spilletid enn de yngste.

Til sammen skal det altså spilles 123 fotballkamper på Evje i løpet av drøye 7 timer!

Nå er vi i innspurten med forberedelsene, forteller en spent turneringsleder Hilde Bjorå. Vi går gjennom sjekklista vår for siste gang, for å kontrollere at alle planlagte oppgaver er under kontroll. Så blir det selvsagt et stort praktisk arbeid den siste uka fram mot turneringsdagen. Alle banene skal merkes opp og klargjøres. Det svære kioskteltet skal rigges opp og mye utstyr må inn der. Det må også kobles til strøm. Det er Tore Tveit som har ansvaret for denne viktige delen av arrangementet.

Se hele kampoppsettet her

Hilde Bjorå er sjefen

Hilde overtok som leder av cupkomitéen etter fjorårets turnering. Det var den dyktige administratoren og fotballmannen Pål Danielsen som hadde idéen til og startet opp Vårcupen så tidlig som i 2012. Men i fjor vår flyttet Pål tilbake til Kristiansand med familien, og fotballgruppa i Otra IL måtte finne en ny leder for det store arrangementet. Det var et stort tap å miste Pål i det administrative og fotballfaglige arbeidet i fotballen på Evje. Men Hilde er også en organisator av rang, og det gode og bunnsolide arbeidet til Pål blir garantert videreført gjennom henne.

Trofaste dugnadsfolk

Det svære arrangementet Europris Vårcup kan bare gjennomføres fordi veldig trofaste dugnadsfolk – foreldre og foresatte – på de ulike lagene i fotballgruppa stiller opp for fellesskapet. Både kiosken, premieutdelingen, fotograferingen, parkeringen, søppelryddingen, dømmingen av kampene og alle andre mindre og større oppgaver utføres av frivillige.

Vi er utrolig takknemlige for at de voksne stiller opp for barna her, sier cupsjefen Hilde Bjorå. Regnestykket er enkelt; uten velvillige foreldre/foresatte – ingen Vårcup. Dugnadsviljen her er et nytt fint eksempel på at Evje og Hornnes er ei sterk dugnadsbygd der vi løfter i lag.

Gode støttespillere sikrer økonomisk suksess – og klubbhus!

Kjell Ove og Solveig Kallhovd på Dekkomsetning er blant fotballgruppas gode støttespillere. Foto: Geir Daasvatn

Hovedsponsor for Europris Vårcup har i alle år vært Europris Evje. Fra 2018 har fotballgruppa og Europris inngått ny «generalsponsoravtale», som sikrer at den svære cupen skal arrangeres i minst fem år framover. Til gjengjeld skal Europris ha retten til navnet på turneringen i perioden.

Otra ILs hovedsponsor gjennom 35 (!) år, Evje og Hornnes Sparebank, er naturligvis også sponsor for Vårcupen. Banken tilfører Otra IL et stor pengebeløp hvert år, og en betydelig del av dette igjen tilfaller fotballgruppa.

Les mer: Evje og Hornnes Sparebank og Otra IL med millionavtale!

Dekkomsetning AS i Dåsnes og Extra Evje er gullsponsorer i fotballgruppa, og også sponsorer for Vårcupen.

Den økonomiske støtten fra disse fire lokale butikkene og bedriftene sikrer at Vårcupen gir et solid overskudd hvert år. Overskuddet planlegger fotballgruppa å bruke til investering i det nye klubbhuset ved Evje stadion, som ventelig blir påbegynt i løpet av 2018. De gode sponsorene bidrar således til at idrettslaget sammen med andre gode samarbeidspartnere kan utvikle idrettsanlegget på Evje videre for å møte både dagens og fremtidens behov.

Utfordringer

Det er litt færre lag som deltar i Europris Vårcup i 2018, i forhold til 2017. Fra 2016 til 2017 var det også en viss nedgang. Etter at årets cup er avviklet på best mulig måte, vil fotballgruppa sammen med samarbeidspartnerene evaluere opplegget grundig og gjøre de grep som er nødvendige for å få interessen opp på topp igjen. Fotballfest blir det uansett. Bortsett fra at kampene er spredd over litt færre timer på dagen, er trøkket og begeistringen akkurat like stor som foregående år mens kampene pågår.

Det blir barnefotballfest igjen!

Vårcupen 2017. Foto: Geir Daasvatn

Barna er den største formuen vi har, sier leder i fotballgruppa Geir Daasvatn til OpplevEvje.no. Det er utrolig viktig for dem å være fysisk aktive og ha et fint og trygt sosialt miljø rundt seg. På EHbanen lørdag 5. mai blir dette kombinert på aller beste måte. Bevegelse og begeistring! Jeg får nesten tårer i øynene når jeg ser den gleden og entusiasmen barna spiller fotball med. Det blir fest for barna igjen! Jeg håper mange tar seg en tur bortom Evje stadion og får med seg den store opplevelsen.

 

 

 

Del "En uke til Europris Vårcup!"