Evje Akupunktur

Evje Akupunktur og Hanneke van der Goes har vært etablert i Evje sentrum siden 2017. Hanneke har ikke vært veldig aktiv på markedsføring, men hun ønsker nå å nå ut til enda flere med sin virksomhet. Hun har bestilt oppføring i bedriftsregisteret vårt, og det er vi selvsagt veldig takknemlige for. Hanneke tilbyr fra sitt behandlingsrom Japansk akupunktur.

Det er litt av en kompetanse som skjuler seg bak døren i Nils Heglands veg 76. Før vi kommer inn på hva og hvem det er, er det viktig å få ryddet på plass en del tekniske ting.

Japansk akupunktur

Japansk akupunktur er en etterutdanning i forhold til vanlig akupunktur. Denne typen akupunktur er kjent for sin bruk av tynnere nåler og grunnere innsett fremfor andre typer akupunktur.

– Jeg bruker denne form for akupunktur fordi den er behagelig for klientene, og nøye i forhold til dosering sammenlignet med andre former for akupunktur.

Evje Akupunktur er enestående for Sør-Norge, for de utøver nettopp slik japansk akupunktur (Toyohari). I Japan har akupunktur lenge vært et yrke som var forbeholdt blinde. Med deres spesielle følsomhet har de utviklet en veldig delikat nåleteknikk. De svært tynne nålene stikkes ikke gjennom huden. Hanneke har flere års erfaring med denne formen for akupunktur, med fornøyde pasienter som har fått lettet sine plager.

Litt av en historie!

Det er en fascinerende historie den sprudlende damen har.

Hanneke i de pene lokalene hun har i Sentrumsgata på Evje. Foto: Geir Daasvatn

Hun kommer opprinnelig fra en storby, nærmere bestemt Haarlem i Nederland. Hun og mannen Tim Grevenstuk ønsket å ha litt større plass og mer ro i hverdagen. Så de pakket sammen tingene sine, og tok med seg flyttelasset til eventyrlige Bygland. De hadde et ønske om å etablere seg i Setesdal. Tim fikk jobb på Evjeklinikken, og jobber enda som fysioterapeut der. De har nå hus i Jordalsbø, hvor Hanneke også har et lite behandlingsrom og tar imot pasienter. Her vil vi komme tilbake med mer på et litt senere tidspunkt. Kanskje når våren er kommet, og landskapet oppover i Bygland begynner å få vårfargen tilbake.

– Vi lever egentlig ut drømmen i Norge og har det veldig godt her, smiler Hanneke.

 Etter ferdig utdannelse i England i år 2000, har hun behandlet både voksne og barn med sin kunnskap. Hun har jobbet aktivt med akupunktur de siste 20 årene i Nederland og Norge. Hun har en skånsom behandling som ikke går gjennom huden. Det handler om å identifisere punkter som skal stimuleres for å gi en positiv helseeffekt.

 – Mange kommer her for å løse opp i stress, og denne formen for akupunktur er veldig bra for dette. Det er såpass behagelig at det er personer jeg nesten må jobbe med å holde våkne. Akupunktur kan også være bra for den psykiske helsen, og gir mange fordeler og kan ha positiv virkning på alt fra stress, hodepine, restless legs, anspenthet, søvn og mye mye mer. Jeg elsker jobben min. Det gir meg mye når klientene sier at de føler seg bedre av behandlingen Det er ofte klienter merker bedring etter kort tid, forteller hun oss.

Hanneke understreker at dette er ikke en behandling som erstatter legebehandling der det trengs, men som er et godt alternativ for en bedre helse.

Leif Jørgen var litt blek om nebbet da han prøvde akupunktur for aller første gang. Men alt gikk fint, og nå er han kurert for nåleskrekken sin for alltid. Foto: Geir Daasvatn

Leif Jørgen var merkelig stille da vi startet vårt lille besøk. For en som har nålskrekk, må vi røpe at det var en heller blek kar som tok steget inn i behandlingsrommet. Men han gikk fra lettere vettskremt til veldig nysgjerrig og interessert, da han fant ut at pasientene ikke ble liggende som en nålpute på behandlingsbenken. Det var en litt annerledes behandling enn det han hadde sett for seg, og han ble såpass overbevist at han på stående fot bestilte en time for behandling. Den timen er alt gjennomført, fredag morgen. Vi gleder oss til å komme tilbake med mye mer fra dét besøket om ikke så mange dagene.

Hanneke behandler på Evje tirsdag og fredag, men er fleksibel og det er alltid åpent på Bygland.

– Så er jeg alltid tilgjengelig på telefon 477 17 123. Folk kan gjerne ringe med meg for å høre om jeg synes jeg kan hjelpe dem med deres spesifikke plager, skyter hun inn. Ellers kan det sendes mail på grevenstuk@online.no.

Del "Evje Akupunktur"