Floriss Evje: For en mix!

Vi var en liten tur innom Floriss i Evje sentrum forleden dag. Den flotte blomsterbutikken har signert en tre-årsavtale om bedriftsoppføring med oss, og vi gleder oss til å følge dem de neste årene. Vi ble møtt av ungt pågangsmot blandet med solid erfaring, og vi sier det bare; for en herlig miks!

Det er Wenche Kallhovd som er daglig leder, noe hun har vært de siste ti årene på Floriss Evje. Hun har vært i blomsterbransjen i over 20 år nå. Hun jobbet ett år i butikken før hun overtok blomsterforretningen nord i Sentrumsbygget i Evje sentrum. Kollega Kristin Tjessem kjøpte seg inn i bedriften i juni 2019, og har 70% eierskap i den blomstrende butikken. Vi blir umiddelbart i godt humør av å komme inn til de sprudlende damene.

Det er elgjakt-tid, og disse tøffe elgfigurene kan du skaffe deg på Floriss Evje! Foto: Geir Daasvatn

Det er stort utvalg av blomster, potter, tilbehør, pynt og ikke minst kort og spesielle gaveartikler til alle anledninger. Floriss Evje er en privateid butikk, men har kjedens kampanjer og felles tilbud.

– Vi står fritt i kjeden og kan egentlig handle med dem vi ønsker. Det er alltid friske blomster hos oss, og vi kan få levering og påfyll flere ganger i uka, forteller Wenche og Kristin.

Nisjebutikker får dårligere vilkår

Det er snart ikke en eneste butikk som ikke selger blomster i en eller annen form. Dette vil jo selvsagt gå ut over de mindre butikkene som har fagkompetanse, men damene ser ikke mørkt på fremtiden.

– Det er klart vi merker jo konkurransen fra dagligvare- og lavpriskjedene som har blomster i bygda. Men vi har en fordel med fagkunnskapen, godt stell og friske produkter og ikke minst god service, sier de to jentene offensivt.

Damene er opptatt av å yte god service, og kan fortelle om flere kunder utenfra som blir overrasket når de kommer inn for en handel. Kundene som kommer fra byen blir overasket over hva som følger med på kjøpet. Floriss Evje tar ikke betalt for å sette sammen buketter eller pynte med cellofan. Dette er noe mange tar betalt for andre steder, kan de fortelle. Vi får også oppleve den gode servicen og flotte atmosfære når det kommer kunder innom. Superlativene sitter løst og det er god stemning.

Wenche er rask med å gi ros tilbake:

Det er utrolig moro å drive butikk på Evje, for kundene er så trivelige, forteller hun.

De er begge skjønt enige at det er viktig å ta seg tid til kundene.

De vakreste roser fra Kenya. Foto: Geir Daasvatn

Kunder fra hele Setesdal

Det er alltid noe som skjer i blomster, både på godt og vondt. Uansett hva det skulle være, strekker damene på Floriss Evje seg langt for kundene. Det har blitt mange dugnadsturer oppover riksvei 9 for å levere til kunder.

Det er stadig telefoner når vi er innom, og vi blir noe overrasket over kundekretsen til butikken.

Vi får mange bestillinger over telefon, og så leverer vi blomster helt til Hovden. Vi har godt samarbeid og gode avtaler på frakt med Setesdalsbudet. Det er et tilbud vi er glade for å kunne gi, og det er mange som bestiller blomster på døra.

Damene skryter av Setesdalsbudet og transporten de tar seg av for dem. De setter også opp en ekstra tur kun for å levere blomster oppover dalen før jul.

Fulle av inntrykk begynner vi å tenke på å pakke sammen. Da ser vi en kampanje på roser, og får en fantastisk historie om da Wenche var i Kenya og besøkte produksjonsområdet. Det er ganske utrolig at roser som blir høstet og klargjort i Kenya på en torsdag, kan være i butikken på Evje allerede mandag. Ikke rart de kan ha Norges lengste rosegaranti med hele SJU dager.

Det er så moro å treffe bygdefolket!

Vi ble i så underlig godt humør av å treffe Floriss-jentene! Foto: Geir Daasvatn

Det er som dere skjønner mye gøy med OpplevEvje -prosjektet vårt. Men møtene med alle de gode menneskene vi treffer, i butikkene og bedriftene, på gata eller kontoret, er det aller fineste. Vi er veldig stolte over å bo og virke i ei bygd med så mange positive, arbeidsomme og flinke folk. Kristin har som vi var inne på først i artikkelen overtatt eierskapet til Floriss-butikken, og vi gleder oss til å følge Kristin og Wenche videre. Floriss Evje har tegnet en avtale om oppføring i bedriftsregisteret. Så vi kommer tilbake med selve bedriftsoppføringen etter hvert. Vi gleder oss veldig til mange flere besøk i den fine blomsterbutikken opp mot nordenden av Sentrumsbygget!

Følg Floriss Evje på sosiale medier her

 

Del "Floriss Evje: For en mix!"