Happy Hundesenter – optimister som oppfyller en drøm!

Vi har hatt gleden av å besøke Happy Hundesenter på Tønnesland, på heia sør i Hornnes. Vi kan ikke annet enn å la oss imponere over det kreative og arbeidsomme samboerparet Bodil Fischer Breidablik og John Skjørestad. De har lagt ned utallige timer arbeid siden første gangen vi besøkte dem. De er virkelig i ferd med å etablere et unikt og spennende prosjekt på Tønnesland.

Det offensive samboerparet har drømt i mange år om å starte sitt eget hundesenter. Nå er drømmen i ferd med å realiseres, og de fortsetter å utvikle gården og hundesenteret. Småbruket ligger rett ved Abusdalsvegen, litt etter gårdsbrukene på Tønnesland. I våningshuset er det gjort et stort arbeid, slik at huset skal være greit å bo i. Men den største arbeidsinnsatsen har det optimistiske samboerparet gjort med å bygge om uthuset til «hjertet» i hundesenteret sitt.

Vi har gjort alt arbeidet vi har kunnet klare selv. Det har vært en bratt læringskurve på mange nye ting, og vi har til tider vært mer snekkere enn hundefolk, forteller John.  

De understeker at de er veldig takknemlige og glade for tips og hjelp fra lokale fagarbeidere og byggefirma. Det sier vi litt mer om senere.

De har absolutt all grunn til å være fornøyde med arbeidet sitt. Foruten å kunne tilby helt unike pakker til sine deltakere på ulike typer hundekurs, har de nå også tilrettelagt slik at låven kan leies ut til selskapslokale med alt av muligheter.

Vi har hytter med sengeplass til 16 nå, men dette skal fortsatt videreutvikles. Her er alle hjertelig velkommen, både hund og menneske. Vi har også gjort klart for strøm til bobil og camping. Hunderkursene har fokus på læring, men vi er opptatt av at det samtidig skal være en trivelig og sosial opplevelse for de menneskene som er her. 

Vi kan trygt bekrefte at de har skapt en helt spesiell atmosfære i låven. Det er tilrettelagt for kurs i første etasje, som også rommer fullt kjøkken, toaletter, dusj, en liten butikk og et aldri så lite hundegalleri. Andre etasje er innredet med spiseplass og noen gode sittegrupper og stoler som inviterer til avslapping rundt peisen, som varmer opp med levende flammer. De har allerede noen tidligere kursdeltakere som har booket lokalene til bryllup neste år

Det er julestemning nå, og rett og slett heimekoselig i den gamle låven! Foto: Geir Daasvatn

Positivt for bygda

Det er utelukkende positivt for bygda på flere måter, det arbeidet samboerparet holder på med. De har flyttet til kommunen, og tatt med seg et veldig pågangsmot og stor kompetanse. Deres etablering av Happy Hundesenter gjør at vi kan tilby noe helt spesielt i Evje og Hornnes. Dette tilbudet bidrar til at flere som kanskje ikke hadde bygda som sitt naturlige besøksmål, faktisk blir værende over flere dager. John og Bodil forteller oss også at de fleste som har vært på kurs kommer tilbake igjen flere ganger, og i større og større grupper fra gang til gang.

Det er ikke slik at vi hadde klart alt dette uten støttespillere og gode råd underveis. Absolutt alle har vært på tilbudssiden, og vi har fått hjelp i de ulike prosessene for å få ting riktig.

John skryter av den uunnværlige hjelpen fra Innovasjon Norge, Setesdal Regionråd og Evjemoen Næringspark i planleggingen og etableringsfasen.

De har fått et godt samarbeid med Bygger´n på Evje. De er takknemlige for all hjelp og gode råd fra byggevarebedriften på Verksmoen. De skryter uhemmet av en utrolig serviceinnstilling og er veldig fornøyde kunder hos dem. 

De leverer materiell på døra samme dag, og er utrolig hjelpsomme og effektive!

Neste prosjekt nå er graving og grunnarbeid for sanitæranlegg. Her bruker de Daniel Tickner sitt firma, og de har brukt dem på alt av grunnarbeid og graving.

Jeg fikk dem først anbefalt av andre lokale, og vi er så fornøyde at vi har brukt dem videre til alt. De er effektive, utrolig flinke og veldig gode på pris. Så er det alltid ryddig og fint når arbeidet er ferdig, understreker John.

En annen lokal aktør som høster mange godeord for kompetanse og service er Bademiljø Ragnar Aas. De har utført alt arbeid som har hatt med rør og vann å gjøre.

Avtalen med Urd Løyning om levering av mat er også viktig å få med.

– Slike avtaler gjør det smidig for oss, og samtidig sikrer vi en ypperlig kvalitet på varmmaten, forteller de.  

Det har skjedd utrolig mye på Happy Hundesenter i 2019! I mars (bildet) kom tre nye overnattingshytter på plass, slik at det nå er fire hytter totalt, med i alt 16 soveplasser. Hyttene var levert av Knut H. Rysstad i Rysstad Laftebygg. Foto: Geir Daasvatn

Det har vært et positivt år for Happy Hundesenter. Det er bygd og fikset mye på bruket, og de har også hatt mange kurs og overnattinger. Utviklingen virker veldig positiv, og vi er glade for at de trivelige menneskene bak idéen ser ut til å lykkes med det flotte prosjektet sitt. Det er fortsatt mange planer, og vi gleder oss til å besøke dem igjen.

– Vi har lagt ned mange timer og mye slit for å komme dit vi er i dag. Men nå ser vi veldig lyst på fremtiden, smiler de i lag når vi tar farvel og begir oss på hjemvei mot Evje igjen.

Del "Happy Hundesenter – optimister som oppfyller en drøm!"