Hovedarenaen på Evjemoen tirsdag 6. august 2019. Foto: Geir Daasvatn

Hektiske dager på Evje

En liten status fra oss i sommerhuset til OpplevEvje nå i denne hektiske tiden. Det er travle dager med store arrangementer som skal dekkes, og mange besøkende som lurer på noe eller bare vil prate litt. Det er fortsatt tyskere og nederlendere som dominerer fra utlandet, selv om vi har hatt besøk av mange nasjonaliteter. Nå denne uka har vi jo også besøk fra alle deler av Norge, og det er veldig moro.

Vi har begrenset kapasitet, men oppdaterer flere ganger daglig på vår Facebook-side. Følg oss gjerne her.

Landsskytterstevnet har virkelig inntatt bygda!

Det vrimler av mennesker, biler, busser, campingvogner og bobiler. Det er et vanvittig «trøkk» i heimbygda vår nå. Men det er bare moro! Det er et enormt arrangement som setter bygda litt på hodet.

Evjemoen med Skytterkampen under LS-2019. Foto: Leif Jørgen Versland/OpplevEvje

Her er et oversiktsbilde som viser den enorme Skyttercampen på Evjemoen. Vi har ikke fintelt, men det skal være rundt 1150 bobiler og campingvogner inne i leiren nå.

Vi har fått deltatt i spennende nye opplevelser og bygda viser seg fra sin beste side. Noe som gjorde stort inntrykk på de aller fleste av oss var da Hans Majestets Kongens Garde hadde opptreden.

Drilltroppen til HM Kongens Garde ved Evjeheimen fredag 2. august 2019. Foto: Geir Daasvatn

Du kan se mange flere bilder fra den fantastiske oppvisningen til HMKG her

Tur og Natur

Vi har veldig mange ivrige turgåere innom hos oss. Det er moro at andre kan sette pris på de vakre omgivelsene vi omgir oss med. Vi er heldige som kan tilby så mye variert og vakkert «rett utforbi døra».

Leiter du etter noe å finne på i ledige stunder? Syns du det er godt med frisk luft, fuglesang i trærne og litt mosjon? På OpplevEvje.no har vi vår egen oversikt over ca 40 fine turmål og severdigheter i bygda og nærmeste omegn. Artiklene er krydret med fotografier. Forhåpentligvis kan du bli inspirert til å smøre nistepakka, finne fram turskoene og legge i veg.

Evje sentrum

Verksmoen med Evje sentrum bak i august 2019. Foto: Leif Jørgen Versland/OpplevEvje

Det er så moro med alle dere som besøker oss nå. Bilden ovenfor gir en liten oversikt over Evje sentrum og nærområdet, som kanskje kan være til litt hjelp for dere som ikke er så kjent på Evje fra før.

Nederst i høyre hjørne ser dere en slagghaug; en rest etter Evje nikkelverk som var i drift til 1946. Foran der ligger Verksmoen med flere industrivirksomheter og butikker. Blant annet de to store matbutikkene Rema 1000 og Spar Evje. Europris Evje ligger rett sør for slagghaugen. På Verksmoen er også bensinstasjon, YX Evje.

I det litt smale og lange bygget litt over midten av bildet, langs Rv-9, ligger Evje og Hornnes bibliotek med Turistinformasjonen. Her kan du få koble deg til nettet, hvis du trenger det, og ellers få all den informasjon om bygda som du måtte ønske 🙂

Til venstre i bildet ligger Odden Camping, vakkert plassert ved bredden av Otra. Her finnes også Odden Vertshus. Otra er Norges 5. eller kanskje 6. lengste elv, og munner ut i havet i Kristiansand. Ved lagunen nord for Odden Camping ligger den kommunale Furuly friluftspark, et eldorado med fine lekemuligheter spesielt for barna.

I høyre bildekant ligger Trollbakken hoppanlegg, et fantastisk skianlegg bygd på dugnad av Otra IL sin hoppgruppe. Over hoppbakkene går det sti til toppen av Steinsfjell, der du har panoramautsikt rett ned på hovedarenaen for LS-2019 og hele Evjemoen skyte- og øvingsfelt. Til venstre for hoppanlegget ligger først Kjersti Park og Grenjå boligfelt, og til venstre der igjen Evje sentrum med de fleste butikkene, bank, Vinmonopol, osv.

I de skogkledde åsene bak i bildet ligger Ørnefjell og Dansarberga, to flotte turløyper. Helt bak i bildet kan du skimte Evje kirke. Derfra går Fv-306 mot Flatebygd og Gautestad. Langs den vegen kommer du til Oddestemmen, startpunktet for Almannavegen – ei flott turløype – Evje mineralsti og det gamle gruveområdet ved Flåt nikkelgruve og masse meir.

Stikk gjerne innom!

Trenger du hjelp med vegen til ett eller annet sted, eller lurer på noe annet om bygda vår, er du hjertelig velkommen til å stikke innom oss på Infobygget i Evje sentrum. Eller som alt nevnt Turistinformasjonen på Verksmoen. Vi skal prøve å hjelpe så godt vi kan.

Ha ein strålende fin dag i bygda vår!

Del "Hektiske dager på Evje"