Rita Kile og Nato Teckleab hos Lars Kile AS er én av de mange flotte bedriftene som har en markedsføringsavtale med oss. Foto: Geir Daasvatn

Lars Kile – tradisjonsrik klesbutikk med unik atmosfære

Vi har besøkt Rita Kile i hennes flotte klesbutikk Lars Kile i sentrumsgata, i forbindelse med oppføring i bedriftsregisteret vårt. Butikken har en helt spesiell historie, og er en etablert familiebedrift på Evje.
Evje Herre- og Gutteklær i det gamle Ågedalhuset. Foto: Privat

Startet med Evje Herre- og Gutteklær

Familien har jobbet her siden tidlig på 1970-tallet. Da drev foreldrene til Rita, Lars Kile og fruen Laila, en filial for venndølen Ole K. Thomassen i det som på den tid ble kalt «Ågedalhuset». Familien selv bodde i andre etasje av bygget i flere generasjoner. Thomassen ville etter hvert konsentrere seg om å drive klesbutikk i sin egen hjembygd Vennesla. Lars og Laila kjøpte butikken i 1975. Ågedalhuset var lite og trangt for en butikk, med en bratt steintrapp utenfor. Så i 1979 reiv de huset og satte opp det flotte bygget som står der i dag. Eik fra egen skog utgjør materialene i butikken. Du finner også den første hjorten som er skutt i Evje og Hornnes hengende på veggen. Interessen for jakt finner du tydelig igjen i butikken. Den er med og gir butikken en fantastisk stemning som er helt unik. Vi skjønner godt at kundene får en helt spesiell opplevelse av å handle i den eksepsjonelle forretningen.

Kunden i sentrum!

Rita er veldig opptatt med kundebehandling når vi er på besøk. Hun ekspederer kunder fra Åmli, Åseral og Evje mens vi er der og praten og smilene sitter løst. Damen fra Åmli skryter uhemmet av utvalget og servicen hos Rita:

– Det er et utvalg du ikke finner andre steder. Jeg anbefaler alltid mine venner å heller ta turen til Evje i stedet for Arendal og kysten. Utvalget og menneskene er spesielt på Evje, skryter den voksne damen.

Godt utvalg i herreavdelingen! Foto: Lars Kile AS

Rita har totalansvaret for alt i butikken. Økonomi, innkjøp, personalansvar og alt av oppgaver som følger med det å drive butikk. Hun er opptatt av å ha god dialog med kundene, men også leverandørene.

  • – Vi skal levere raskt om det er noe kunden mangler, eller må bytte størrelse, smiler hun.

Det var veldig mange fornøyde kunder som var innom i løpet av vårt lille besøk, og Rita måtte løpe mellom oss og kundene.

– Det er viktig å gi kunden god service, og hjelpe dem til å finne det de vil ha, rekker Rita å melde innimellom en av løpeturene.

Fornøyde kunder!

Vi må nesten gjengi noen av karakteristikkene kundene kom med mens vi var i butikken:

– «vi kommer ikke ut herfra»

– «vi finner noe nytt og spennende uansett hvor vi snur oss!»

– «det er alltid koselig her»

– «det er så greit med bytting og lån av tøy om man er usikker på størrelsen»

– «du kan få faktura om du trenger dress, men ikke har penger på konto der og da. Tilliten mellom kundene og butikken er slik vi forestiller oss nesten bare skjer på Evje»

Sponser Jamshid Nazari – og Sykler til Cuba

Jamshid Nazari. Foto: Lars Kile AS

Rita har fire ansatte i ulike stillinger i butikken. De er stolte sponsorer av Evjes egen Jamshid Nazari, som nå er aktiv i proffboksing. Jamshid skryter av Rita og hennes engasjement, og utrykker stor takknemlighet for betydningen samarbeidet har hatt for ham.

Lars Kile-butikken har også hatt et tett samarbeid i flere år med Sykler til Cuba og Jan Olsen. Rita har selv vært med på flere turer til Cuba og sett gleden støtten fører til med egne øyne. Vi merker fort på Rita at dette har vært spesielle opplevelser for henne.

– Det er gøy å kunne være med å utgjøre en forskjell og skape glede, forteller hun.

Rita har god kunnskap om sine varer, og er utrolig flink til å sette sammen antrekk for kundene. Hun er en god selger, og det er ikke vanskelig å merke at hun har vært i bransjen i mange år.

Vi trekker oss stille og rolig tilbake mens hun fortsetter sin utrettelige gange mellom kundene.

Vi du vite mer om Rita og hennes butikk?

Oppføringen til Lars Kile AS i vårt bedriftsregister

Artikkel om Rita og butikken hennes fra Evjedagene

Del "Lars Kile – tradisjonsrik klesbutikk med unik atmosfære"