Ny løypemaskin på Høgås

Torsdag var en spennende dag oppe i Høgås skianlegg. Da ankom den splitter nye Pinroth Husky løypemaskinen fra importøren Owren AS.

Løypegeneral Geir Magne Feed trippet ganske urolig rundt inne i garasjen. Han måtte stadig kaste et blikk nedover mot fylkesvegen, for å sjekke om noe skjedde. Geir Magnes kompanjong som løypekjører, Trygve Jokelid, tok det hele med stoisk ro.

Nøyaktig til avtalt tid svingte den svære lastebilen til Owren over brua, og kom oppover til de spente karene. Fra Owren var det Ingolf Riseng som var sjåfør på lastebilen. I følgebilen var markeds- og salgsansvarlig Ingunn Skuggevik.

I en håndvending losset rutinerte Ingolf den blanke Huskyen ned på bakken, og vidunderet var på plass. Det er driftsselskapet Otra Tur og Løypeservice som har investert i ny løypemaskin. Selskapet er heleigd av Otra IL og skigruppa i fellesskap. Den gamle maskinen var blitt 8 år, og trengte sårt avløsning. Den nye maskinen er en svær investering, rundt 2,2 millioner kr pluss merverdiavgift.

Det var to stolte løypekjørere som raskt jumpet inn i hytta for å prøvesitte arbeidsplassen. Geir Magne tilbringer mange hundre timer i løypemaskinen hver vinter, og Trygve et betydelig antall han også.

Saken fortsetter under bildet

Alle nødvendige forholdsregler ble tatt for at leveransen skulle skje i trygge former. Humøret var på topp! F.v. Ingolf Riseng, Trygve Jokelid, GM Feed og Ingunn Skuggevik. Foto: Geir Daasvatn

Owren

Salgssjef Ingunn kunne stolt fortelle at firmaet hennes leverer løypemaskiner over hele verden, ja faktisk helt til Sydpolen! Men brorparten av maskinene leveres selvsagt i Norge. Hovedkvarteret er på Vingrom i Lillehammer kommune.

– Når 2020 er omme, regner vi med å ha levert rundt 22 maskiner av denne typen som Otra Tur og Løypeservice har kjøpt. I tillegg selger vi også en del av andre modeller. Dette er faktisk løypemaskin nr. 5 vi leverer her på Evje gjennom årenes løp.

Les mer om Owren AS på deres nettside

Vafler

Etter grundig inspeksjon av den flotte maskinen, og spesielt de nye tekniske finessene i forhold til den gamle, inviterte Geir Magne hele gjengen på vafler og kaffi oppe i skibua.

Skiløyper i toppklasse

Vi må kunne si at skiløypene på Høgås er i verdensklasse når det gjelder preparering. Med den nye løypemaskinen på plass, og to topp motiverte løypekjørere til å betjene vidunderet, vil nok standarden om mulig stige enda et par hakk. Alle ivrige skigåere kan bare begynne å glede seg til strøkne skiløyper enda en vinter.

Klikk på bildene for forstørring

 

Del "Ny løypemaskin på Høgås"