På besøk hos Bademiljø Ragnar Aas

Vi har vært på et veldig hyggelig besøk oppe hos Bademiljø Ragnar Aas i Sladdhaugen, like ved riksveg 9 litt nord for Evje sentrum.

Det tradisjonsrike rørleggerfirmaet utvider for tida hovedkvarteret med et påbygg, for å få helt nødvendig bedre plass.

60-årsjubileum i 2020!

Ved å slå opp i de gamle regnskapsprotokollene til grunnlegger Ragnar Aas under vårt besøk, ser vi at det var en inngående balanse på 2300 kroner i 1960 og eventyret var i gang. Da startet Ragnar i kjelleren hjemme, syklet rundt på jobber og ordnet kontor i garasjen og på kjøkkenet. Huset var tilrettelagt med rampe og benker og skuffer til utstyr.

Arbeidet med å føre opp påbygget er i full gang. Evje Bygg har oppdraget. Foto: Leif Jørgen Versland

Det er moro å komme på besøk til den blide gjengen i Sladdhaugen. Det er daglig leder Pål Aas som treffer oss, sammen med sine administrative spesialister Trond Risdal og Kristin Kjebekk Aas. Besøket er jo selvsagt for å finne ut mer om den store utbyggingen som skjer, og få høre litt mer om planene for 2020. Bademiljø Ragnar Aas ønsker også å være med på laget med en treårs-avtale om bedriftsoppføring. Det setter vi stor pris på. Vi gleder oss veldig til å få følge 60-årsjubilanten ekstra tett de neste årene.

Lagelige folk

– Vi liker å tro at vi er lagelige mennesker som er opptatt av å gi kundene gode opplevelser, smiler gjengen samstemt.

At folkene hos Ragnar Aas er lagelige mennesker har vi ingen problemer med å skrive under på. Kristin henter en konfekteske som er blitt til overs etter jul, og vi koser oss i hyggelig selskap. Pål forteller ivrig videre om bedriften han eier sammen med broder Harald og et par ansatte:

– Det er mye arbeid både i bygda og regionen, og vi er nå ni ansatte. Det er seks rørleggere og resten på administrativt. Det er jevnt med jobber, både servicejobber og en del større anbud. Vi er mye rundt på hyttene i distriktet, og gjør jobber både der og hos private. Vi er på skolen og på renseanlegget på Bygland, som er store prosjekter og vil gi mye jobb fremover. Så vi har vært heldige å få være med på flere store prosjekter i hele kommunen.

Tro på fremtiden

– Det er klart vi ser lyst på fremtiden, når vi nå har startet arbeidet med dette påbygget. Det skal ha kontorer, og gi litt mer lagerplass. Så utvider også vi med et nytt utstillingsrom. Vi trenger mer plass til «alt», egentlig. Utvidelse av lager, kontor og butikk var nødvendig for å tilpasse driften og rigge oss for fremtiden. Vi legger godt tilrette for å kunne drive videre med det vi kan. Området vil fremstå som en helt ny plass, men med samme kvalitet inni, smiler Pål.

Han forteller og forklarer litt om arbeidsfordelingen i firmaet:

Harald Aas ble tildelt Evje og Hornnes kommune sin Frivillighetspris i 2011 av ordfører Bjørn A. Ropstad. Foto: Geir Daasvatn

– Harald er mest ute. Jeg er mye på befaringer, men er blitt mye mindre aktiv i rørleggingen de siste årene. Jeg farter rundt på befaringer, byggemøter og på arbeidsplasser. Jeg jobbet ute i tolv år. Så overtok vi bedriften i 2002. Selv om Ragnar fulgte med litt de første årene og gikk rundt og ryddet og hjalp til, blandet han seg ikke i den daglige driften.

De ansatte er grunnmuren

– De ansatte er utrolig flinke. Vi har en stabil arbeidsstokk som har vært her lenge. Sigbjørn Engesland har vært med siden 1977! Så vi har en god gjeng som innehar en veldig kompetanse. Det er de som er ansiktet utad, og det er de som hele tiden sørger for at vi får nye kunder. Evje og Hornnes er ei god bygd å jobbe i; menneskene i bygda er så positive.

– Så håper vi jo alltid at alt kan ordnes. Vi er opptatte av å holde våre kunder fornøyde gjennom godt arbeid og god kundeoppfølging. Vi skal være en seriøs og dyktig aktør.

Det går mot slutten for vårt besøk, og Kristin smetter inn og får et lite siste ord:

– Til slutt må vi ikke glemme den flotte butikken; her selges jo alt til bad og annet våtromsutstyr. Det er ikke butikken som er hovedfokus, men vi er opptatte av å kunne selge varer som komplementerer oppdraget. Vi selger jevnt og trutt av baderomsutstyr, så butikken er abolutt en viktig del av bedriften. Vi har jo lyst til å vise sortimentet vi kan levere med fine utstillinger. Vi får varer fra grossist to til tre dager i uka. Det er jo slik at vi må lagerføre basisvarer, slik at kunden får varen eller jobben kan sluttføres!

Det er også masse flott som kan bestilles via Bademiljø sin nettside og hentes på butikken.

Vi ønsker gjengen hos Bademiljø Ragnar Aas lykke til videre. Vi kommer nok til å snike oss rundt litt med apparatene, både på landejorda og i lufta, og dokumentere fremdriften på utbyggingen. Så kommer vi tilbake med selve bedriftsoppføringen i løpet av ikke så alt for lenge.

Vil dere lese mer om Bademiljø Ragnar Aas, har de en meget aktiv og flott facebookside.

Oppdatert 30. september 2020 med bildet under av nybygget.

Det nye bygget 22. juli 2020. Stilig! Foto: Geir Daasvatn
Del "På besøk hos Bademiljø Ragnar Aas"