Torus Høiland Ween, Else Haugland og Knut Skevrak på Dølen Hotel. Foto: Geir Daasvatn

Setr med afterski på Dølen onsdag!

Vi treffer Torjus Høiland Ween og Knut Skjevrak på Dølen Hotel, for å høre litt mer om Setr afterski, som går av stabelen onsdag 17. april.

Det er ingen hemmelighet at ting har gått litt skeis for ungdommene som jobber med Setr Festivalen. Nyheten om at festivalen måtte avlyses nå til sommeren på grunn av kollisjon med andre arrangementer, ble kjent for ikke så veldig lenge siden.

Les vår artikkel fra 2018 om Setr Festivalen

Hiver seg rundt og finner på noe annet!

– Det var leit at det ikke kunne bli noen festival i år. Men målet er at festivalen skal tilbake på Bygland. Om det blir 2020 eller 2021 må vi bare se, men vi jobber helt klart for å kunne gjenskape fjorårets braksuksess. Nå hiver vi oss rundt, og takket være Else og Øyvind på Dølen får vi mulighet til å skape et arrangement vi har stor tro på vil bli husket som et litt spennende og gøy påfunn, forteller Torjus.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Dølen og bare positive opplevelser fra tidligere, så vi tenkte vi måtte høre om det var mulig å få til noe. Det var ikke mange sekunder betenkningstid Else måtte ha før hun stilte hele hotellet til disposisjon, ler den optimistiske Torjus.


Utrolig moro med engasjerte ungdommer!

– Det er så gøy når ungdommen engasjerer seg og er så positive og kreative som Setr-gutta, så vi ville selvsagt ikke stå i veien for denne muligheten. Men vi skal ikke ta noe av æren for dette, vi! Jeg vil gjerne understreke at det er Setr som arrangerer, ordner vakter, og har det totale ansvaret for gjennomføringen. Vi låner bare ut lokalet, smiler den alltid blide hotellsjefen.

Vil skape aktivitet for ungdommen

Roy, Torus, Marcus og Jon Toralf før Setr Festivalen sommeren 2018. Foto: Geir Daasvatn

Målet med Setr er å skape aktivitet for unge i Setesdal. Selskapet (AS) består av fem ungdommer som bruker fritiden sin på dette. De vil vise verden at Setesdal slettes ikke er traust og kjedelig, men at det er mulig å få til noe som trekker mye folk fra hele dalen. De som er engasjerte i prosjektet er Roy S. Bjørnstøl fra Byremo, Torjus Høiland Ween og Marcus Andersen Holte fra Evje samt Jon Toralf Frafjord Helle og Knut Skjevrak fra Bygland.

Raske briller!

De beskriver selve afterski arrangementet på Dølen slik på sin egen facebookside:

– Kle på deg skibuksa og finn fram dine raskeste briller, for i påska er det duket for afterski! Vi i Setr har slått oss sammen med Dølen for å stelle i stand en kveld med øl, musikk og muligens en konkurranse.

Det er bare å notere seg datoen 17. april med én gang, for dette blir påskas koseligste kveld.

Vi i OpplevEvje ønsker de unge lovende masse lykke til med festen.

Så oppfordrer vi alle til å bruke #opplevevje# på bilder, video og annet på facebook og instagram, slik at alle kan se hva som kan oppleves i bygda.

Del "Setr med afterski på Dølen onsdag!"