Landbrukets Dag på Evjemoen 15. august 2010. Foto: Geir Daasvatn

Store arrangementer: Kjedelige, men nødvendige avlysninger

Landbrukets Dag og flere andre store arrangementer som skulle vært på Evje denne sommeren må dessverre avlyses. Men bygda vår skal komme sterkt igjen!

Vi har jo en flott arena på Evjemoen som brukes til små og store arrangementer. Du kan lese alt om festivalområdet her. Det er liten tvil om at arrangementer på Evjemoen skaper enorme ringvirkninger for mange i kommunen.

Sven Reiersen klipper sauer under Naturligvis – Landbrukets Dag på Evjemoen 17. august 2018. Det blir dessverre verken saueklipping med Sven eller Landbrukets Dag i 2020. Foto: Geir Daasvatn

Ett av de aller største og årlige arrangementene melder nå på sine nettsider at Landbrukets Dag, som skulle gått av stabelen 14.-16. august på Evjemoen, må kanselleres. Det er selvsagt på grunn av føringene fra regjeringen, om å ikke arrangere noe som samler over 500 mennesker. Det dreier seg fort om 12.-15.000 mennesker som normalt ville ha besøkt Evjemoen denne helgen i august.

Sykkel-NM på Sørlandet er også utsatt til 2021. Vi har omtalt Sykkel-NM i flere tidligere saker, og gledet oss virkelig til en folkefest i Evje sentrum. Planene var mange, både fra arrangørens side og ikke minst de næringsdrivende som hadde begynt å idémyldre rundt hva vi kunne finne på disse dagene. Idéene var offensive og hadde vært med å gjøre dette til en fantastisk opplevelse. Nå får vi planlegge og snakke litt mer om dette frem til det flotte arrangementet kommer igjen sommeren 2021.

Vi har tidligere meldt at både Europris Vårcup, som Otra IL fotball skulle arrangert, og sommerens Vannvittig Moro-festival er avlyst. Det samme gjelder Terrassejazzen på Dølen Hotel og flere andre større arrangementer og tilstelninger.

Alt dette er selvsagt kjedelig, og summen av alle avlysninger vil etter alt å dømme få en negativ effekt på den totale omsetningen i bygda i sommer. Det som er trøsten, er at vi skal komme tilbake i 2021, med flere og om mulig enda større arrangementer. Arrangør-, aktivitets- og dugnadsbygda Evje & Hornnes gir seg NATURLIGVIS aldri! Dette understrekes ved at neste Landbrukets Dag alt er berammet til 13.-15. august 2021. 

Mindre arrangementer

Johnny Sandåker i gang med å fyre opp stemningen på Aases Verden 25. juli. Det er i skrivende stund ikke fastsatt hva som skjer med mindre arrangementer i Norge i sommer. Foto: Geir Daasvatn

Det er fortsatt uklart hva som skjer videre med de litt mindre arrangementene. Vil det bli Sommer på Aases? Kan vi samles til mindre arrangementer med god tilrettelegging? Vi vet ikke så mye mer enda, men oppdaterer så fort det kommer nye føringer fra de folkevalgte som sitter og overvåker situasjonen.

OpplevEvje vil formidle mest mulig informasjon til dere lesere

Nå de nærmeste dagene vil vi prøve å formidle informasjon rundt alt det vi klarer å få med oss av nyheter og endringer. Vi er jo ikke en avis med en stab og et apparat som kan drive undersøkende journalistikk i noen særlig grad. Vi er således helt avhengige av det som kommer vår veg av informasjon, planlagt eller mer tilfeldigvis. Vi vet allerede at 17. mai blir annerledes. Grunnlovsdagen betyr mye for mange av oss, og vi er spente på hvilke løsninger det jobbes med der.

Vi skal så langt vi klarer prøve å holde dere oppdaterte på hva som skjer på Evje og ellers i bygda og områdene rundt. Nå vil også vi i OpplevEvje prøve å komme litt i gang igjen med «normal drift». Vi gjenopptar arbeidet med bedriftsoppføringene, og vil publisere en del av sakene vi hadde forberedt før krisen slo ned og sjokkerte både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. VI må også prøve å finne litt tilbake til «den nye normalen», og forsøke å skaffe oss et forsvarlig økonomisk grunnlag for videre drift av prosjektet.

Del "Store arrangementer: Kjedelige, men nødvendige avlysninger"