Det svære OpplevEvje-apparatet har tenkt mye og lenge. Konklusjon: Nå gir vi oss mens formen er god! Foto: Privat

Strategisamling på høyeste nivå

Vi har nå ved starten av det nye året samlet hele apparatet i OpplevEvje for en aldri så liten strategisamling, med tanke på driften i 2020. Det hele foregikk i rolige omgivelser, på kontoret til Leif Jørgen i Frisk sine lokaler i Evje sentrum. Der fikk vi faktisk presset inn begge to, og samlingen var i gang.

Vi er blitt enige om et par ting, og noen mål, for den kommende perioden. Vi skal fortsette å følge og formidle alt vi klarer av det som skjer i Evje & HornnesFacebook, nettsiden her og Instagram. Vi vil prøve å få laget flere videoer også. Men det viktigste er at vi vil prøve å videreutvikle det vi alt har startet på, og foredle dette. Selv om vi er ganske beskjedne av oss, mener vi jo at idéen bak OpplevEvje er god og at vi har noe på gang.

Bedriftsregisteret skal og må utvides

Vi må hele tiden jobbe på for å utvide bedriftsregisteret med nye medlemmer. Pr. i dag er vi rett rundt 40. Innen året er omme er målet å ha nådd 60. Det er først når dette registeret omfatter flest mulig bedrifter og butikker, at vi oppnår best mulig resultat i forhold til synlighet på nett og mangfold av varer og tjenester i «den lille bygda vår». En større database gir oss også noen inntekter. Penger inn på konto er først og fremst en mulighet – og nødvendighet – for å overleve. For vi skal ikke stikke under en stol at økonomien i det vesle firmaet vårt er tynn. Men litt tryggere økonomi vil også gjøre det mulig å utvikle et bedre tilbud ut til kundene. Uten inntekter kan vi for eksempel ikke få oppgradert nettsiden og bedriftsregisteret slik vi ønsker, med de funksjoner vi mener dette bør ha.

«Sommer i Setesdal»

Magasinet i fjor sommer før LS-2019 ble til ved en lynrask aksjon, men fikk en god mottakelse. Nå har vi bedre tid, og kan lage enda mer og enda bedre innhold. Foto: Geir Daasvatn

Vi har for lengst bestemt oss for å prøve å gi ut et sommermagasin i 2020 også. Vi ser for oss et opplegg noenlunde likt som «Sommer på Evje» i 2019. Men magasinet vil få noen flere sider, rundt 100-110 kanskje. Hovedtyngden av innholdet vil nok være fra Evje & Hornnes. Men vi vil også presentere opplevelser og bedrifter oppover i Setesdal. Vi kommer derfor til å kalle magasinet «Sommer i Setesdal», så vi får utvidet nedslagsfeltet litt. Vår tydelige erfaring fra Infosenteret på Evje i fjor sommer, er at vi må se et litt større område i sammenheng og ikke bare tenke på Evje. De potensielle leserene, både bygdefolk og tilreisende, er ikke så opptatt av kommunegrensene men hva de kan oppleve i området. Derfor vil stoff og informasjon fra resten av Setesdal også være av interesse for mange.

Planlagt utgivelse er første halvdel av mai.

Vi jobber med å hente inn priser og kompetanse på det vi ikke kan fikse selv med en slik utgivelse. Vi har heldigvis hatt gleden av å bli kjent med mange særdeles kompetente mennesker gjennom vårt arbeid, og har flere dyktige potensielle hjelpere i vår portefølje. Så vi føler oss veldig trygge på at vi skal få formalisert dette på en grei måte i nærmeste fremtid.

Annonsesalget til magasinet er i gang. Det er Leif Jørgen som har kontakten med annonsørene. Ønsker du å vite mer, eller bare tinge en plass med en gang? Ta kontakt på mail: leif.jorgen.versland@oppfrisk.no eller ring 476 99 295.

Vi skal ikke legge ut hele prislisten her, for den finner du i lenken rett nedenfor. Men det er verdt å nevne at medlemmene i bedriftsregisteret får hele 5000,- i rabatt på en helsides annonse.

Du kan se mer om dette her

Vannvittig Moro på Evje 11. juli?

Vi har tidligere omtalt at OpplevEvje AS har overtatt alle rettighetene til Vannvittig Moro-festivalen. Foreningen bak festivalen har oppløst seg selv, og lagt ned arbeidet. Vi er fast bestemte på å gjøre så godt vi kan for å få til en folkefest på Evje, med elva Otra i fokus. Fredag 17. januar skal vi ha et første drøftingsmøte med aktuelle partnere, for å se om det er grunnlag for et samarbeid og hva det i tilfelle kan gå ut på. Foreløpig er ikke noen detaljer fastsatt om opplegget. Derfor står det også fortsatt et lite spørsmålstegn i overskriften.

Vannvittig Moro i 2018! Det er mulig opplegget blir litt annerledes i 2020, men gøy i vannet skal det uansett bli. Foto: Geir Daasvatn

Men etter alle solemerker vil den store dagen bli lørdag 11. juli, med sommerfester på Aases og Dølen Hotel, og arrangementer på elva på ettermiddagen. Eventuelle aktiviteter på vannet, vil vi i tilfelle gjennomføre i nært samarbeid med TrollAktiv. Vi har også med oss sterke og oppfinnsomme krefter, som ivrer for ett eller annet barnevennlig arrangement i området rundt Furuly eller noe sånt. Kanskje vi i tillegg skulle prøve å få til noe oppe i handlegata i Evje sentrum?

Hoppgruppa i Otra IL har dessuten temmelig håndfaste planer om ellevilt vannshow av ett eller annet slag. Vi kommer tilbake med meir info etter møtet 17. januar. Men går det som vi håper og tror, kan lørdag 11. juli 2020 bli en fantastisk gøy og spennende dag på Evje. Vi håper DU og mange flere vil være med oss og bidra til at det skjer 💝

Her er et lite tilbakeblikk fra Vannvittig Moro i 2018

Del "Strategisamling på høyeste nivå"