To skirenn på Høgås i helga

Vinteren er ikke helt på plass. Det er lite snø nede på flatene i Evje og Hornnes. Men du skal ikke så langt opp i høyden, før det er tilnærmet gode skiforhold.

Høgås er en viktig arena for mange nå vinterstid. Løypenettet er kjent over hele Norge som løyper i absolutt verdensklasse. Det kreves mye arbeid for å ha dette på stell til enhver tid. Men det er også så utrolig viktig for det totale vintertilbudet vi kan tilby våre gjester og fastboende.

Lørdag og søndag arrangeres det skirenn på Høgås. Det er Vindbjart som har flyttet sine to løp til Høgås. Det betyr at det er mange venndøler som vil ta turen til Evje og Hornnes denne helga. Det er positivt for alle som driver med handel og tjenester. Det hadde vært vanskelig for de fleste av oss, om vi kun skulle leve av oss selv – bare rundt 3 600 fastboende – hele året.

Lørdag er det altså Sandriprennet. Dette er klassisk langrenn med starttidspunkt klokken 12:00.

Søndagens løp er sprintstafett eller Vindbjart Mixen som det offisielt heter. Dette løpet har også start klokken 12:00.

Aktivitet i bygda gir ringvirkninger

Vi fikk en aldri så liten prat med primus motor i skigruppa Geir Magne Feed, da han var rundt på Evje og gjorde innkjøp til kiosksalget. Vi traff ham på Europris, hvor han hadde fylt handlevognen med nødvendig proviant til de besøkende.

Blir det drømmeforhold på Høgås i helga? Mr. Ski på Evje, Geir Magne, er ihvertfall stor optimist! Foto: Geir Daasvatn

Det er utrolig moro å reise rundt i bygda og handle til slike arrangementer. Næringslivet tar godt imot oss og er ofte greie på å justere den veiledende utsalgsprisen, slik at vi kan få inn litt ekstra. Driften av løypenettet og alt som hører med tar selvsagt tid og ressurser, så vi er avhengig av gode hjelpere. Det bidrar godt når alle sammen hjelper oss litt. Alle monner drar, smiler han.

Idrettslaget med ny nettside

Otra IL skiftet rett før jul over til ny nettside. Både hovedlaget og undergruppene har nå sine egne sider. Skigruppa melder på sin side masse god og viktig informasjon om skiføret på Høgås og andre aktuelle temaer.

Vis hensyn og ta med godt humør!

Det forventes mye skiløpere til Høgås denne helga. Skigruppa ber alle vise hensyn til de som har nummer på brystet. 

Turfolket vil bli anvist parkering ved Garasjen og nedover mot Gautestadvegen.

Parkeringsplassene oppe ved selve skistadion er reservert for de som skal delta i konkurransene og deres støttespillere. 

Vi i OpplevEvje ønsker lykke til med gjennomføringen, og håper det kommer masse folk. Både tilskuere og deltakere!

Del "To skirenn på Høgås i helga"