Toppidrettsstipend til Emelia og Unni!

De to unge friidrettsjentene Emelia (17, t.h.) og Unni Tveitå (17, t.v.) er tildelt Otra IL og Evje og Hornnes Sparebank sitt toppidrettsstipend. Hvert stipend er på 25.000 kr. De mottok stipendene under åpningen av TrollAktiv Idrettsskole i Otrahallen tirsdag morgen.

Emelia

Emelia Tveitå satser på mangekamp, med en viss spesialisering i kastøvelsene. Hun er uttatt som mangekjemper på rekruttlandslaget til Norges Friidrettsforbund.

Emelia går på toppidrett på Setesdal videregående skole, avdeling Hornnes, og trener 7-8 økter i uka med Otra IL.

Unni

Unni Tveitå satser i mangekamp, med en viss spesialisering i kule og lengde. 2018 var en utfordrende sesong for henne, med tretthetsbrudd i ryggen. Det har blitt veldig mye alternativ trening. Hun kunne derfor ikke konkurrere i mangekamp sist sesong. Sett i forhold til hennes utfordringer med store skadeplager, fikk hun likevel en god del ut av sesongen. Ved slutten av 2018 ble hun endelig friskmeldt.

I 2019 har Unni åpnet friskt, med solide personlige rekorder og bronse i både mangekamp-UM og kule i UM. Hun har også hoppet 5,22 i lengde, som holdt til en 5. plass i UM. Unni har gått over 1,54 m i høyde. Det er personlig rekord med hele 13 cm!

Unni går som sitt søskenbarn Emelia på toppidrett på Setesdal videregående skole på Hornnes, og trener 7-8 økter i uka med Otra IL.

Emelia (t.v.) og Unni etter å ha mottatt stipendene i Otrahallen tirsdag morgen av styremedlem i Otra IL, Jon Gunnar Kjetså. Foto: Geir Daasvatn

Del "Toppidrettsstipend til Emelia og Unni!"