Evje i 120. Foto: Geir Daasvatn

Travle vinterdager på Evje!

Det har vært hektiske dager på Evje. Det har vrimlet med folk langs veiene, i skiløypene, i sentrum og i butikkene mens det har vært vinterferie.

Det er utrolig moro når det er stor aktivitet i Evje og Hornnes. Vi er et naturlig handelssenter for indre Agder og Setesdal, med et bredt utvalg av varer, tjenester, aktiviteter og muligheter. Det utvikles tomter, hytter, næringer og aktiviteter kontinuerlig, og over hele bygda. Eksisterende bedrifter jobber også hele tiden for å bli litt bedre. Summen av alt er med og styrker vår posisjon som regionssenter.

Våre besøkende er viktige!

Menneskene som besøker oss er viktige, enten de stopper innom i forbifarten eller skal på ett eller annet arrangement. Vi er avhengige av at folk bruker hyttene sine, er på campingplassene, besøker attraksjonene våre, bruker omgivelsene og alt som hører med. Alt dette skaper store verdier, som igjen er med på å skape mer handel, flere etableringer, nye aktiviteter og arrangementer. Det gir igjen arbeidsplasser, og muligheter for nye mennesker til å etablere seg og sin familie på Evje.

Utvikling gir trivsel

Det at vi hele tiden utvikler oss, gir også utrolig mange fordeler for oss som tilbringer det meste av tiden i bygda. Fordeler vi kanskje ikke tenker så mye over i den vanlige hverdagen. Men det er ikke mange kommuner med vårt innbyggerantall som kan vise til et så stort utvalg av varierte bedrifter og butikker, som kan tilby så mye forskjellig. Vi har en fin natur, og helt unike muligheter til opplevelser som mange reiser langt for å realisere. Vi i OpplevEvje jobber hele tiden for å synliggjøre hva som skjer i vårt område gjennom aktivitetskalenderen vår.

Dette arbeidet gjør seg ikke selv! Vi er avhengige av innspill fra dere som har ulike arrangementer rundt omkring i bygda.

Braksuksess for Evje i 120!

Det ble denne vinterferien gjort en strålende innsats for at det skulle bli ekstra trivelig på Evje langhelgen 21. – 23. februar. Vi har tidligere omtalt Evje i 120 i flere saker som du kan lese her:

Evje i 120!

Hele bygda i 120!

Aktivitet skaper samhold, merverdier, interesse og aktivitet på flere nivåer. Vi har hatt en liten runde og snakket med noen av butikkene og ildsjelene i dette. Det er moro å høre hva de har å melde etter stuntet i vinterferien.

Begeistret leder i handelsforeningen

Begeistret Kent etter tre dager i 120! Foto: Geir Daasvatn

Vi begynner med en liten uformell prat med lederen i Evje Handel og Serviceforening, Kent Winther, i forbifarten. Når vi treffer ham i sentrum, har han akkurat hatt runden i butikkene for å høre om det har vært noen respons, og om de er fornøyde med besøket.

– Det er en kjempepositiv gjeng i hele sentrum som kan melde om god respons, mye trafikk og god handel. Det er moro når vi kan finne på noe sammen og skape vekst, forteller han begeistret.

Fornøyd initiativtaker

Unni Abusdal har vært en av initiativtakerne, og har vært med i prosessen Evje i 120 fra dag én. Hun sparer ikke på superlativene når vi ber henne oppsummere.

– Det ble en kjempehelg! Rett og slett supersuksess. Det er utrolig moro at dette slo så godt an, og du ser plakatene gjennom sentrum. Jeg har fått tilbakemeldinger fra flere butikker som sier det samme. Hos oss på Stylt var det utrolig mye folk alle dagene. Du skal se lageret nå; det har gått så utrolig mye varer, forteller hun entusiastisk.

Unni og Veronica jobbet masse på forhånd for å skape Evje i 120-stemning! Foto: Privat

Vilt på Europris Evje

Veronica Versland på Europris Evje er også overveldet over hvor mye varer det ble omsatt de tre dagene.

– Vi opplevde en voldsom økning sett opp mot vinterferien i fjor. Det er klart slikt er moro! Vi liker jo når det skjer noe. Vi er strålende fornøyde og gjennomførte fint, synes jeg. Vi hadde mye plakater, og mange gode tilbud som var veldig bra.

Som en Handelens Dag hos Marianne!

Marianne på Garn og Lysstua. Foto: Geir Daasvatn

Marianne Dovland på Garn og Lysstua har vært engasjert i handelsstanden i mange år nå. Alltid med viktige verv og som medlem i undergrupper og aktiviteter.

– Jeg kan ikke annet en å si meg strålende fornøyd! Torsdagen var helt vill og det var nesten som Evjedagene på sommeren dette her. Virkelig moro når det er mye liv, smiler hun.

Tom fryseboks på Dølen

Else Haugland på Dølen Hotell er fra seg av begeistring når vi treffer henne.

– Vi har aldri hatt så stor effekt av et «enkeltarrangement» i handelsstanden hos oss. Vi hadde også mange nye besøkende som fant veien. Det er jo veldig stas, synes vi. Den offensive kjøkkensjefen Øyvind hadde bunkret opp med kjøtt til tilbudet på «dagens middag». Vi ble lettere sjokkert da vi lørdag ettermiddag faktisk gikk helt tom for kjøtt. Så da var det bare å improvisere så alle ble fornøyde. Vi har virkelig kost oss.  

Framover mot nye mål – sammen!

Det er så positivt når vi alle sammen drar i samme retning! Vi vil jobbe hardt for å fortsette å spre det glade budskapet fra Evje i Setesdal til alle sammen rundt oss. Vi skal styrke og utvikle bedriftsregisteret vårt , vi skal jobbe målrettet med å få inn aktuelle turmål og severdigheter, og så skal vi selvsagt gjøre så godt vi kan for å fortelle mye mer om alt som foregår som vi alle har interesse av å vite mer om. Vi utvikler oss hele veien, og har mye spennende på gang!

Del "Travle vinterdager på Evje!"