Abusdalsknuten

Abusdalsknuten er en fjelltopp (596 moh.) sør-vest i Evje og Hornnes kommune, på heia mellom gårdene Fjellestad i øst og Abusdal i sør-vest.

Abusdalsknuten er den høyeste toppen i området mellom Rv-9 (Setesdalsvegen) og Fv-42 (Sveindalsvegen). En tur dit på en tindrende klar høstdag kan være en fargerik opplevelse! Men våren når det grønnes i liene, og fuglene synger i trærne, er også en fin tid for en tur opp på denne toppen.

Hvordan kommer du dit

Stålevannsvegen ender i dette myrområdet rett under Abusdalsknuten. Toppen ligger opp til venstre i bildet. Foto: Geir Daasvatn

Du kan komme til Abusdalsknuten fra parkeringsplassen ved starten av Stålevannsvegen vest for Tveit i Hornnes. Denne løypa er ikke merket. Fra parkeringsplassen er det en halv times gange på grusveg, så reiser Abusdalsknuten seg mot sør. Etter å ha passert noen store myrer venter en kraftig stigning i lauvskog, før du kommer opp på platået med to små tjern og småskog. Så er toppen der. Det er bygd et fire meter høgt tårn. Herfra er det på klare dager et vidt utsyn i alle retninger.

En kortere og mer brukt veg går vestover fra parkeringsplassen ved hyttefeltet på Fjellestad. Løypa går gjennom myr- og skogsterreng. Den er merket med blå skilt. Fram og tilbake er denne turen 7,6 km. Anslått tidsbruk er 3-4 timer.

Du går mye over myrer, enten du velger den ene eller andre vegen.  Vi anbefaler deg å bruke tursko eller gode joggesko.

Kart over området

Mer om turen hos Visit Setesdal

Allemannsretten gir oss fantastiske muligheter til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Dette har vi full rett til, så lenge vi tar omsyn til grunneiger, hverandre, planter og dyr. Så vis alltid hensyn og vær varsom når du er på tur ute i skog og mark. Naturen er vårt felles skattkammer!

 

Del "Abusdalsknuten"