Furuly friluftsområde 6. juli 2013. Foto: Geir Daasvatn

Furuly friluftspark

Nesten midt i Evje sentrum ligger den vakre Furuly friluftspark og bare venter på ditt besøk!

Skrevet av Geir Daasvatn

Furuly friluftsområde er et stort parkanlegg på Verksmoen, i området rundt Furuly flerbrukshus. Det er Evje og Hornnes kommune som eier og drifter anlegget. Det er til fri bruk for alle!

Furuly friluftspark 29. august 2015. Et eldorado for barna! Foto: Geir Daasvatn

Her er det skateanlegg, lekeområde med klatrenett, huske og vippedyr, hinderløype, badestrand, grill, utescene, sommertoalett, og benker og bord der du kan slå deg ned og bare nyte den svale sommerkvelden.

Området passer spesielt godt for barnefamilier, med sitt mangfold av lekemuligheter.

Gjennom og rundt parken, i de naturskjønne omgivelsene rett ved Otra, har kommunen bygd en fin, gruslagt gangsti. Stien er opplyst om kvelden. Furuly er derfor ikke bare et oppholdssted, men et nydelig alternativ for korte spaserturer, eller lufteturer med bikkja for den saks skyld.

Hvordan kommer du dit

Fra Evje sentrum kan du gå eller sykle gjennom undergangen på gang- og sykkelstien på sørsida av Sentrumsbygget til Kinovegen. Når du går gjennom denne gata er du på historisk grunn, for det var i dette området den første bosettingen på Evje tok til å utvikle seg. Følg Kinovegen sørover forbi Grandtunet og Elvegården. Videre kommer du forbi Setesdalstrykk og NMS Gjenbruk. Da ligger Furuly rett rundt hjørnet. Det er bare noen få hundre meter å gå eller sykle fra sentrum.

Kommer du med bil, tar du av fra Rv-9 mellom YX Evje og Spar Evje mot Odden Camping. Men i stedet for å kjøre rett fram til Odden Camping, svinger du til høyre (nordover) og kommer til Furuly etter et par hundre meter. Det er opparbeidet parkeringsplass på stedet.

Geir Daasvatn sine bilder fra Furuly friluftspark

Ny gangsti kom på plass høsten 2017. Senere er det også satt opp pent smijernsrekkverk og belysning. Foto: Geir Daasvatn

Klikk på bildene for forstørrelse

 

Del "Furuly friluftspark"