Ørnenapen på Lauvdal i Bygland 27. juli 2019. Foto: Geir Daasvatn

Ørnenapen

Ørnenapen er et fantastisk utsiktspunkt på Lauvdal i Bygland.

Lauvdal i seg selv er en av de fineste grendene i Setesdal, og virkelig verdt et besøk. Fra et utspring ytterst på fjellet Ørnenapen rett nord for grenda er det en fantastisk utsikt sørover Byglandsfjorden mot Longerak og helt bak Byglandsfjord.

Det kiler godt i magen når du står ytterst på kanten og kikker langt ned. Høydefølelsen kombinert med utsikten gjør dette til en turopplevelse utenom det vanlige. Vær forsiktig på kanten og pass ekstra godt på hvis det er litt vind.

Hvordan komme dit

Du må altså dra til Lauvdal, nord for Fånefjellstunnelen, i Bygland. Lauvdal ligger om lag 30 km nord for Evje. Når du kommer dit, kjører du videre på Riksveg 9 forbi gårdene og rundt Lauvdalsodden.  Straks etter den lange svingen kommer du til et hogstfelt (der det står Trapoddbakken på kartet nedenfor). Der kan du parkere på grusvegen på oversiden av riksvegen. Der er også starten på løypa markert, og stien er merket videre.

Her kan du parkere bilen og starte turen. Foto: Geir Daasvatn

Kart over området

Marit sin blogg om tur til Ørnenapen

God tur!

Allemannsretten gjev oss fantastiske mogelegheitar til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Dette har vi full rett til, så lenge vi tek omsyn til grunneigar, kvarandre, planter og dyr. Så vis alltid omsyn og ver varsam når du ferdast ute i skog og mark. Naturen er vårt felles skattkammer!

Ørnenapen 21. juli 2021. Foto: Geir Daasvatn
Del "Ørnenapen"