TV-aksjonen NRK 2018. Bjørn A. Robstad, Marit Haugjord og Lillian Bjorå Andersen var ansvarlige for den lokale aksjonen i Evje og Hornnes. Foto: Geir Daasvatn

TV-aksjonen: 102.000 kroner fra Evje og Hornnes!

TV-aksjonen NRK 2018. Ordfører Bjørn A. Robstad, Marit Haugjord og Lillian Bjorå Andersen var ansvarlige for den lokale aksjonen i Evje og Hornnes. Foto: Geir Daasvatn

TV-aksjonen: 102.000 kroner fra Evje og Hornnes!

Etter tømming av alle innsamlingsbøssene, og fintelling av alle bidrag, endte innsamlingen til TV-aksjonen i Evje og Hornnes på 101.957 kroner. Det var et gledelig høyt tall, og en solid økning fra om lag 88.000 kroner i 2017.

TV-aksjonen NRK 2018 gjennomføres under slagordet «Mindre alene sammen», og inntektene går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

Hjemmesiden til TV-aksjonen 2018

Lokalt i Evje og Hornnes

Innsamlingen i vår kommune var som vanlig organisert av de to ildselene og ansatte i Evje og Hornnes kommune, Lillian Bjorå Andersen og Marit Haugjord. «Kommandosentralen var for n´te gang i lokalene til Evje og Hornnes Sparebank. Ved siden av å stille lokalene til disposisjon, var flere ansatte  med for å håndtere pengestrømmen og hjelpe til med innsamlingen ellers.

Rita Flottorp var blant bøssebærerene søndag. Hun hadde forberedt seg godt, og stilte med hjemmestrikket oransje skjerf til ære for aksjonen. Foto: Geir Daasvatn

40-45 frivillige bøssebærere stilte opp, og gjorde at alle de planlagte 25 rutene ble dekket inn. Forut for årets aksjon har det vært et stort fokus på at det manglet bøssebærere, og også lokalt i vår kommune var det en stund litt laber oppslutning. Men da dagen kom, dukket den ene etter den andre opp, og bygda vår viste seg altså igjen fra sin aller beste dugnadsside.

– At vi til slutt fikk dekket ALLE rutene er vi utrolig glade og takknemlige for, forteller Marit og Lillian begeistret. Spesielt moro var det at veldig mange ungdommer stilte opp som bøssebærere.

Det kan vel slumpe til at noen få hus i kommunen er forbigått fordi ikke alle bøssebærerene har vært lokalkjente. Men ellers skal alle husstander ha hatt besøk av lokale bøssebærere i løpet av søndag ettermiddag. I en del hus var det ikke folk hjemme. Noen steder var det tydelig at huseigerene var på jakt. På disse stedene ble det satt en lapp på døra, med opplysninger om mulige andre betalingsmåter. Vi håper mange som ikke var hjemme har lyst til å støtte aksjonen, og betaler inn noen kroner på VIPPS eller via bankkontoen til TV-aksjonen i løpet av kvelden.

– Det er klart at folk ikke har så mye kontanter liggende hjemme som før. Det kan nok spille litt inn på innsamlingsresultatet. Men det er jo bare å VIPPSE inn penger nå, så det håper jeg alle som ikke traff bøssebærerene i dag gjør i kveld, oppfordrer ordfører Bjørn A. Ropstad når vi treffer ham i lokalene til Evje og Hornnes Sparebank.

Takknemlig ordfører

Bjørn var i strålende humør da vi slo av et par ord med ham etter endt runde. Han var takknemlig for hver eneste bøssebærer som kom og ble med på den store dugnaden.

– Jeg er stolt av sambygdingene mine på en dag som denne! Både bøssebærerene og alle de glade giverene. Jeg tror de aller fleste er glade for å kunne hjelpe andre på denne måten. Temaet i år, å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, er nok en sak som fenger hos mange.

En trend i det moderne samfunnet er kanskje at det å gjøre dugnad for fellesskapet er en verdi som er under et visst press. Marit og Lillian forteller at det er blitt mer arbeidskrevende å skaffe nok bøssebærere sammenlignet med for en del år tilbake.

– Men samtidig så klarte vi jo til slutt å få dekket alle de planlagte rutene. Vi vil rette en hjertelig takk til alle de som møtte opp i banken i dag, og gjorde en kjempejobb rundt omkring på de ulike rutene i bygda!

Det var ikke så mye vi rakk å få snakket med de to dugnadsgeneralene, for opptelling og registrering foregikk kontinuerlig og i et rasende tempo så lenge vi var til stede. Men før vi måtte løpe avgårde til andre oppgaver, klarte vi å få «kommandert» både Lillian og Marit med på et bilde sammen med ordfører Bjørn. For Bjørn er det å representere en helt ordinær rutineoppgave. Men de to jentene var tydelig brydde. De er ildsjeler som liker best å jobbe i det stille. Om ingen andre skulle komme på det, vil vi i OpplevEvje takke Marit og Lillian for den fenomenale jobben DE gjør, med å organisere og gjennomføre TV-aksjonen lokalt hvert eneste år.

Takk til bøssebærerene!

Vi traff idrettsmannen Einar Uleberg i banken. Pensjonistgeneral Roy Frimannslund. Pensjonert rektor Valborg Hauan. Røde Kors-ildsjelen Karina Lislevand. Datageniet Linn Moseid med sin lille datter. Volleyballentusiasten Bjørn Harald Hagen. Den forhenværende postmesteren Lars Reidar Vasland. Lærer Christy Daasnes og sønnen Isaac. Sangstjernen Synne Møen og Anita Birkeland. Kine Andersen. Solveig Katterås. Evig unge Elisabeth Leifsen. Sanitetsforeningens Grand Old Lady Sigrun Smeland. Lokalpolitikeren Britt Ingrid Andersen og kjæresten Steinar Holte. Veteranfotballspilleren Jon-Edvard Uleberg med sin lille datter full av spillopper. Hadde ikke undertegnede fått roet henne ned littegranne, hadde nok leken pågått enda. Kommuneplanlegger Siv Therese Kile Lie. Inkluderingsminister Solfrid Abusdal. Wenche Skaiaa. Mange, mange flere var der også, uten at vi klarer å huske alle navnene her og nå.  En del var også reist ut på sine oppdrag før vi kom til lokalet. Men hver og en – nevnte og unevnte – skal ha en stor honnør for å ha brukt av sin tid og sine krefter for å bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn.

TAKK! 

 

 

 

Del "TV-aksjonen: 102.000 kroner fra Evje og Hornnes!"