Egil rapporterer om et bra 2020, og gleder seg som en unge til utbyggingen av stasjonen med nye superladere for elbiler. Foto: Geir Daasvatn

YX Evje: Fire nye ultraraske superladere til våren!

Vi har hatt et veldig trivelig besøk på den populære bensinstasjonen til Egil Bjorå, eller for å være veldig presise YX Evje.

Bensinstasjonen var tidlig ute med å bli med i bedriftsregisteret vårt, for å støtte opp om jobben vi gjør i OpplevEvje. Så er det jo hele tiden noe som skjer nede hos Egil, så vi ble enige om å ta en tur for å oppdatere litt bilder og ikke minst høre mer om alt det spennende som skjer fremover. 

Vil du se selve presentasjonen vi har av YX Evje, kan du lese den her. Ikke alle bildene er på plass enda, men du får et fint innblikk i hva den trivelige gjengen hos YX kan tilby av varer og tjenester. 

Du kan også lese litt eldre gladsaker fra tidligere besøk her:

Det ble mye prat om alt fra bensin, pølser, fotball, arbeidsplasser, Hovden-trafikk og elbiler. Vi får se om vi klarer å få en rød tråd i det hele.

2020

Vi tar et kjapt tilbakeblikk på det spesielle året 2020. Det er hyggelig at Egil kan fortelle om et godt år, med vekst innen alle kategorier. Det har vært mye folk på Evje, og opp og ned Setesdal. Det har gjort at besøket hos den trivelige gjengen har vært stigende gjennom hele året. Det som er ekstra stas, er at den travle bensinstasjonen har måtte ansette flere lokale ungdommer for å klare å yte god service til de tusenvis av kunder som tar turen innom. 

– Det er veldig gøy at mange får sitt første møte med arbeidslivet gjennom å jobbe her hos oss. Det som kanskje er litt skummelt er at med noen av de unge ansatte, så har jeg faktisk hatt både foreldrene og søsken også ansatt her, smiler Egil. 

Vi konkluderer med at tiden går fort, og at vi begynner å bli voksne noen og enhver. Så dveler vi ikke så mye mer med den tematikken der. Men det er veldig moro at ungdommen kan komme seg inn i arbeidslivet på Evje. Det er også hyggelig å høre at selv om det kommer mange nye ansikter inn i arbeidsstokken, er det også mange som har jobbet her lenge og trives godt.

Før vi går videre til neste gladsak, om etablering av superladere på YX Evje, må vi hente frem et sitat av sjefen selv fra 2018:

– Jeg har en ganske enkel filosofi når det kommer til det å jobbe i butikk. Man må yte god service og kunne prate med folk på en slik måte at de synes det er trivelig å stikke innom. Drivstoff kan du få mange steder. Jeg, sammen med mine ansatte, må prøve å skape en atmosfære som gjør at vi skiller oss litt ut, og som gjør at kunden velger oss.

Nye kortterminaler

YX Evje har investert i nye kortterminaler på pumpene sine. Disse er moderne, mer brukervennlige og gir muligheter for å videreutvikle enda flere tjenester gjennom betalingsterminalen. Det er hyggelig at det investeres og gjøres enklere for kunden. Men det er ikke den største gladsaken vi skal ha fokus på nå.

Superladere kommer! 

Vedtaket om godkjenning av utbyggingen av fire nye Clever ultrafast chargere er så ferskt at blekket så vidt har størknet. Dette er et fantastisk nytt tilbud på Evje. Det vil gi kundene som svinger innom YX Evje fulladet bil på rekordtid. Det er bare å bestille en pølse og en kaffekopp, så er bilen fulladet. 

Det er ingen hemmelighet for OpplevEvje sine lesere at vi er i skikkelig ukjent terreng her. Undertegnede kjører dieselbil, og Geir er mest rundt på sykkelen sin. Så her har vi måttet sakse litt informasjon fra YX sin beskrivelse av hva dette egentlig er for noe: 

Det er mer enn 100 000 elbiler i Norge i dag, og tallet er økende. Flere av selveierne i YX-kjeden ønsker derfor å tilby elbillading til sine kunder, og gjennom en avtale med CLEVER og E.ON tilrettelegges det for at YX selveiere får denne muligheten.

CLEVER ønsker å etablere et nettverk av ultra-raske ladestasjoner langs hovedfartsårene i hele Europa, slik at elbilister kan kjøre enkelt og effektivt fra Roma i Italia til Trondheim i Norge. Norge er det landet i Europa som har kommet lengst i overgangen til elbiler. CLEVERs tilstedeværelse i Europa vil gi elbilistene i Norge tilgang til ultra-rask lading både lokalt og i resten av Europa.

Det betyr at YX selveiere kan tilby kundene den beste ladeløsningen på sine stasjoner.

Når vi leser denne informasjonen, kjenner vi jo at vi blir ikke så rent lite stolte av at vi faktisk snart kan tilby dette hos Egil ved YX Evje. 

Vi har avtalt med Egil at denne utbyggingen skal vi følge tett. Når vi får litt mer kunnskap skal vi også komme tilbake med mer informasjon om dette. Det vi kan si, er at ut fra prosjektegningene vi har sett og det vi har lest blir dette kanonbra!

Vi har en liten påminnelse til oss alle

Det er mye positivt å melde fra bensinstasjonen, og Egil ser veldig lyst på fremtiden til både bedriften og bygda. Vi kunne nok ha skrevet mange flere sider etter dette besøket, men får heller komme tilbake med mer på et litt senere tidspunkt. Nå skal gjengen på YX forberede seg til vinterferie og storinnrykk på stasjonen. 

Men vi vil avslutte med en aldri så liten påminnelse som gjelder oss alle sammen:

Det er viktig å bruke bemannede bensinstasjoner. Disse stasjonene er faktisk de som gir arbeidsplasser, sponser idrettslag, bidrar til basarer og arrangementer, og ikke minst gir muligheter til ungdommer som ønsker arbeid. Vi må alle sammen bidra til å ta vare på det vi har i kommunen vår.

Del "YX Evje: Fire nye ultraraske superladere til våren!"