Marte K. Meland og Elin Engesland på Elma 30. oktober 2019. Foto: Geir Daasvatn

Elma: Bra julehandel og takk til alle gode kunder!

Vi har fortsatt vår lille rundtur på butikkene i Evje sentrum. Denne gangen har vi vært på besøk hos en av de nyeste butikkene vi har, nemlig Elma.

Det er nå litt over et år siden butikken åpnet dørene for første gang. Vi laget en liten sak om det tilbake i november 2019. Den kan du lese i sin helhet her.

For et år det har vært, også hos de unge damene på Elma. Vi var som nevnt innom før åpning. Men vi fikk også et innblikk i en krevende butikkhverdag, da vi besøkte dem under krisa i mars. Vi skal ikke snakke så mye mer om det nå, men du kan lese den saken her.

Elin Engesland driver butikken sammen med Marte K. Meland. Elin er som alltid blid og positiv når vi møter henne.

– Vi må si oss veldig fornøyde med årets julehandel. Vi kan jo ikke annet enn å sammenligne oss med desember i fjor, og når vi gjør det så ser det positivt ut. Jeg tror kundene blir mer kjent med oss, og hvilke varer vi kan tilby. Så er det moro når vi har kunder fra alle veier utenom Evje også. Det er fra Kristiansand, Arendal, Hovden og Stavanger og selvfølgelig bygdene rundt.

Satser mye på sosiale medier

Ikke nok med det. De kan også fortelle oss at gjennom deres aktivitet på sosiale medier som Facebook  og Instagram har de solgt varer og sendt til Moss og andre deler av landet. Det synes jo både vi og damene er veldig stas. Det er moro når lokale butikker sender varer til resten av Norge. Det er kanskje ikke så rart kundene blir fristet heller? Ta en liten titt på profilene deres, så skjønner dere at her ligger det mye arbeid bak.

De har også en utrolig god ekstraservice for kunder i Evje og Hornnes og Eiken. Her er det fri frakt, og de leverer faktisk klær på døra til kundene sine. De leverer også – dog ikke personlig da – varer til resten av landet. Handler du for over 1 000 kroner på Elma, kan du få varene tilsendt fraktfritt hvor som helst i Norge.

Bra julehandel

– Takk til alle dere som handler hos oss, og støtter opp om de lokale butikkene! Arkivfoto: Geir Daasvatn

Det har vært folksomt hele desember, forteller de unge damene. Det har vært masse kunder både de søndagene de har hatt åpent, men også de kveldene som har vært langåpent. Nå de siste dagene før jul knaller de til med 30 % rabatt på kjoler, jumpsuits og julegensere. De har også 20 % rabatt på resten av butikken.

Damene er travle, og vi begynner å kjenne en del av disse menneskene i butikkene våre. De står nærmest og klør etter å jobbe, mens vi står og prater. Men vi får med oss noe flotte ord fra Elin på veien ut døra.

– Dere må huske å takke alle kundene våre for at de bruker nettopp oss. At de tar handelen lokalt og støtter opp om butikkene i bygda. Det har vært et fantastisk første driftsår, og vi håper mange vil finne veien til Evje også neste år.

– Så ønsker vi selvsagt alle våre kunder en god jul og et godt nytt år!

Del "Elma: Bra julehandel og takk til alle gode kunder!"