Fra Landbrukets dag på Evjemoen 15. august 2010. Foto: Geir Daasvatn

Naturligvis 2018 på Evjemoen 17.-19. august

Naturligvis – Landbrukets Dag er en messe og en årlig møteplass på Evjemoen i Evje og Hornnes kommune for mennesker fra bygd og by, og en mønstring av landbruk, bygdekultur og opplevelser på Agder. 12.000-14.000 mennesker pleier å besøke messa hvert år. I 2018 skal messa være fra fredag 17. til søndag 19. august på det flotte stevneområdet i Nordre Leir.

Opplev Evje!

Naturligvis byr på mange spennende opplevelser! Det er messa for deg som vil oppleve lokal mat, landbruk og flotte aktiviteter. Det er aktiviteter med dyr, og et stort lokalmatmarked. For deg med egen gård eller hage, og som har behov for eller en drøm om å se eller kjøpe siste nytt av tøft utstyr, er det stor maskinutstilling. Her er også matglede med bredde i mattilbud og produkter for salg.

Messa har mange aktiviteter for barn med kokkekurs, snekring av fuglekasser og dyr i alle størrelser, bare for å nevne noen spennende gjøremål.

Fem søsken Håland fra Håland i Grindheim hadde sine egne kalver med på kalveutstillinga i 2010. Foto: Geir Daasvatn

Samvirkeforetak

Naturligvis blir arrangert av Landbrukets Dag SA. Det er en samvirkeorganisasjon med 23 eiere med tilknytning til  landbruket. Foretaket har en rekke gode støttespillere som er med å finansiere messa, blant annet Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Vest-Agder fylkeskommune og Aust-Agder fylkeskommune. Innovasjon Norge er også med på laget, samt Sparebanken Sør.

Organisasjonen har en ansatt daglig leder. I en årrekke fram til 2017 var det Eivind Nese som stod i spissen for messa. Fra 2018 har honndølen Torbjørn Bjorå overtatt stillinga. Han har avslutta en lang yrkeskarriere i Forsvaret, og flytta heim til Tveit i Hornnes. Bortsett fra stillinga til Torbjørn er alt arbeid med messa dugnadsbasert. Det er en enorm frivillig innsats som blir gjort for å skape folkefesten på Evjemoen.

Evjemoen Næringspark

Messeområdet i Nordre Leir er et kapittel for seg. Her ligger alt til rette for både små og store arrangementer, med praktiske løsninger i vakre omgivelser. Det er det kommunale selskapet Evjemoen Næringspark som drifter området, og leier det ut til Naturligvis og andre arrangører som trenger god plass.

Heimesida til Naturligvis

Nettsida til Evjemoen Næringspark

 

Del "Naturligvis 2018 på Evjemoen 17.-19. august"