Omsetningsrekorder og ellevill påskehandel i Evje og Hornnes

Før påske var vi så heldige å bli invitert på styremøte i Evje Handel og Serviceforening. Det er valgt nytt styre, og årsmøtet vedtok også en økonomisk kompensasjon til OpplevEvje for at vi skal fortsette å følge opp handel og utvikling på Evje. Det er vi veldig takknemlige for, og egentlig helt avhengige av for å kunne fortsette med arbeidet vårt. Vi har derfor hatt en liten runde til noen av medlemsbedriftene, for å høre litt mer om påskehandelen.

Vi vet noen var veldig spente, siden påsken var sen. Men ut fra rapportene vi har fått, står Evje kruttsterkt som feriedestinasjon selv i små høytider. Det ruller massevis av bobiler og campingvogner rundt i Evje og Hornnes når det nærmer seg vår. Det er noe av dette som gjør oss så unike! Det har vært full vår og nesten sommerstemning nede i Evje sentrum, mens det var flotte skiforhold på Høgås i hele påsken. Det er utvalget og alle de ulike mulighetene som gjør Evje og Hornnes kommune så unik, både som destinasjon men også som en flott plass å bo.

Startet på Dølen

Vi begynte selvsagt rundreisen hos sjefen selv, Else Haugland på Dølen Hotel. Else er nyvalgt leder av handelsstandsforeningen, og for en start det ble som sjef!

– Det har kokt hele påsken! Vi har hatt fulle hus på flere arrangementer, resturanten har omsatt mat som aldri før og vi måtte hive oss rundt og åpne Solsiden så besøkende kunne få seg årets første utepils. Det er utrolig moro med høytider på Evje, og påsken i år har genert enormt mye mer omsetning enn påska 2018! Så skal vi i handelsstanden jobbe aktivt for at det skal skje enda mer gøy i bygda vår slik at det forhåpentligvis kommer flere besøkende. Derfor er det også ekstra gøy å ha formalisert samarbeidet med OpplevEvje, slik at vi faktisk når ut til potensielle besøkende på en helt annen måte en før.

Du kan lese mer om påsken 2018 her:

Evje klart til påsketrafikken!

Onsdag før Skjærtorsdag: Fenomenal handel på Evje!

Turen fortsatte i sentrumsgata

Vidar Madsen og Heidi Ose på Spisekroken Evje sommeren 2018. Foto: Geir Daasvatn

Vår lille ferd fortsatte opp i Evje sentrum og den spennende handlegata vi har. Vi stakk først innom til Heidi Ose og gjengen på Spisekroken. Her blei vi møtt av den alltid smilende Heidi, som var overveldet over trafikken i påsken.

– Det har vært stuvilt her hver eneste dag! Det har egentlig vært tendenser til kø fra morgen til kveld, så det har vært utrolig moro. Det er jo dager som dette som er ekstra gøy når man driver butikk på Evje, ler hun før hun må haste videre for å hjelpe flere kunder.

Heidi var i full gang med planlegging av fest også i uka etter påske da vi traff henne. Det er allerede sju år siden Spisekroken startet i de tidligere lokalene til Evje Bakeri, og det ville de feire med halv pris på en rekke varer. For mer informasjon om alt det spennende som skjer rundt Spisekroken, anbefaler vi en titt på facebooken deres

Monica på Kleshjørnet

Vi ruslet videre nedover sentrum, og kunne konstatere at selv om turistene var reist var det fortsatt mye folk. Vi stakk innom Monica Winther, som er innehaver av Kleshjørnet i Sagatunbygget. Hos Monica kan damene få kjøpt seg både moteklær og tilbehør til alle begivenheter.

– Det har vært en fantastisk påske med utrolig mye kunder og godt salg. Det som er litt ekstra gledelig er at damene kommer til Evje for å kjøpe vårens og sommerens nyheter hos oss. Det er klart det er gøy når det er så travelt som i påsken, sprudler Monica.

Alt gult borte vekk på Nille

Elin var nesten tom for gule varer! Foto: Geir Daasvatn

Vi ruslet videre og tenkte at vi jo måtte sjekke hvordan trykket hadde vært hos Nille. Her var vi innom også noen dager før før moroa startet. Det kan du lese mer om i vår tidligere reportasje. Elin Engesland holdt på å fylle opp butikken med nyheter etter påsken da vi traff henne. Da vi var innom sist startet hun salget på påskevarer, og i butikken nå så vi jo resultatet av det! Det fantes nesten ikke en gul ting å oppdrive på Nille, og det tydet jo på enormt med handel også her. Det var en smilende og sprudlende butikksjef som møtte oss.

– Hva skal jeg si, det har vært en enormt bra påske hos oss. Vi har selvsagt solgt utrolig mye påskevarer. Men når folk er innom, så pleier de alltid plukke med seg litt andre ting de kanskje ikke hadde planlagt. Vi er kjempefornøyde, og påsken ble mye større hos oss i år enn den var i fjor.

Fargerike jenter

Siden vi var på en liten runde, måtte vi jo også stoppe innom de blide og offensive damene på Fargerike. Du kan lese masse mer om Fargerike i vår bedriftspresentasjon. Her er det alltid noe som skjer når det er mye folk i bygda. Jentene er kreative og flinke til å finne på noen gøyale påfunn under slike handelsfester.

Vi fikk låne Nadia Qvam Nilsen et lite ledig øyeblikk, og hun var entusiastisk og veldig lett å få i tale da vi spurte henne om påsken.

– Det er utrolig moro! Vi har hatt så mye kunder at jeg var redd alle hadde handlet ferdig i påsken. Men jammen meg er det ikke travelt dagene etterpå også. Vi har solgt utrolig mye til vask og klargjøring av hus, hytte og terrasse disse dagene.  Jeg kan nesten ikke huske at det har vært så mye folk før, ler hun.

Det har skjedd mye på Fargerike siden sist vi var innom, og vi kommer tilbake til dette i en egen sak litt senere. For her har de pusset opp og ommøblert, slik at det ser nesten ut som en helt ny forretning.

Folk fra hele Sørlandet på Stylt

Edvina Hadzic og Unni Abusdal fryder seg over den nye butikken de har skapt sammen. Foto: Geir Daasvatn

Før vi tuslet videre nedover mot Verksmoen, måtte vi innom ett av de nyeste tilskuddene i handlegata i sentrum. Vi tok altså turen innom til Unni og Edvina på Stylt. Jentene på Stylt har signert treårs-avtale med oss, men på grunn av stort arbeidspress og sykdom har vi dessverre ikke fått butikken inn i registeret enda. Men du kan følge dem på Facebook for å se mer av våren og sommerens nyheter frem til vi får dem på plass.

Engasjementet og entusiasmen er alltid stor når vi treffer disse damene, og påskemøtet var intet unntak! Unni nærmest dirret av begeistring da vi spurte om påsken.

– Det har vært, ja, hvordan skal jeg beskrive det? Det har rett og slett vært en eventyrlig påske. Vi har hatt kunder fra hele Sørlandet, og de har handlet mye. Vi kunne ikke vært mer fornøyde, forteller Unni mens Edvina nikker enig og er strålende glad.

La i veg nedover mot Verksmoen

Vi gratulerte jentene med en fantastisk omsetning, og vendte nå nesen nedover mot handelsområdet på Verksmoen.

Egil Bjorå på YX Evje 11. september 2018. Nå må vi innom for å ta nye og oppdaterte bilder, for den fine butikken er blitt enda tøffere siden sist. Foto: Geir Daasvatn

Vi startet vår lille runde på Verksmoen hos Egil Bjorå og YX Evje. Du kan bli bedre kjent med stasjonen i vårt register. Det var god stemning i de flotte, nyoppussede lokalene. Det er investert i nye kasser, og gjort store oppgraderinger på toaletter og ellers i butikken. Det er en innbydende og topp moderne bensinstasjon vi er heldige å ha på Evje.

Vi traff sjefen selv, og også han var strålende fornøyd med handelen i påsken.

– Det har vært så mye folk og liv hver eneste dag, at det er vanskelig å si om noen var bedre enn andre. Det var jevnt over veldig bra hele uka. Det er gøy med mange og nye kunder som får oppleve forretningen nå etter de nye investeringene og oppgraderingene vi har gjort. Jeg føler meg veldig trygg på at vi har blitt enda litt bedre, og kundene vil få en god opplevelse hos oss.

Egil måtte ekspedere kunder, og vi takket diskrét for oss og ruslet over gata. Her fikk vi en prat med kjøpmann Olav Aas på Rema 1000. Om vi møtte en fornøyd innehaver på YX Evje, var det en ikke mindre fornøyd mann vi fikk i tale på Rema 1000.

– Vi har satt omsetningsrekord og har hatt det utrolig travelt denne påsken, forteller Olav. Det er den suverent beste påsken jeg har vært med på siden vi startet butikken på Evje. Det er camping, hyttefolk, gjennomreisende og selvsagt stort innslag av lokale kunder som legger handelen hos oss. Det er vi selvsagt veldig glade for, og vi skal jobbe hardt for å få enda flere kunder til å oppdage de lave prisene hos oss.

Olav måtte til å vareplassere; det var gått mye varer i påsken og man kan ikke hvile på gamle meritter. Her var det bare å fylle hyllene og gjøre klar for en ny dag med handel. Vi ønsket Olav lykke til med vår og sommer. Så satte vi nesen sørover for vårt siste besøk denne gangen.

Olav med rekordpåske! Foto: Geir Daasvatn

Europris Evje med rekordpåske

Vi måtte selvsagt innom Europris og Leif Jørgen og Veronica Versland. Ekteparet er tydelige på at de er sesongbutikk nr.  1 og liker å omtale butikken som varehuset i Setesdal.

– Vi har virkelig fått kjørt oss, forteller Leif Jørgen. Vi har satt rekorder både på kunder og omsetning. Det har rett og slett vært en ellevill påske og en helt fantastisk start på året for Europris Evje. Det er klart at hyttetrafikken er helt avgjørende for at vi skal fortsette å vokse og ha suksess med butikken. Jeg var selv oppe og leverte varer i hyttefeltet på Gautestad, og det var folk på hver eneste hytte jeg så. Det er moro å treffe kundene og yte litt ekstra service, selv om jeg strengt tatt ikke har tid, forteller den trave butikksjefen. Men nå ser vi fremover og begynner forberedelsene til vårens vakreste eventyr, nemlig Europris Vårcup. Vi skal ikke glemme at det blir fort et par tusen mennesker ekstra kommende helg også, så vi må sørge for å være klare til det. Vi skal jo dele ut 1000 is til glade fotballspillende barn, så det gleder vi oss veldig til. Det er alltid topp stemning på butikken når busslaster med barn og unge ramler inn dørene for is og godteri, smiler han.

Vi rakk som dere skjønner innom et ganske bredt vareutvalg i vår lille runde. Vi kan ikke annet enn å tenke at vi er heldige som har et så stort og variert utvalg av butikker og tjenester i vår fantastiske «lille kommune».

Del "Omsetningsrekorder og ellevill påskehandel i Evje og Hornnes"