Sondre var på vakt da vi var innom tirsdag ettermiddag, for å høre litt om trafikken i juli. Foto: Geir Daasvatn

OpplevEvje: Oppsummerer uka som gikk og ser framover!

Det har vært enda en livlig helg på Evje. Det kryr fortsatt av bobiler, campinggjester og hyttefolk i bygda vår. Det er moro å se, og kjærkomment for alle næringsdrivende.

Jeg skulle egentlig fortalt litt fra noen bedrifter i dag også, men bestemte meg for å vente med det til neste uke. Jeg har rett og slett hatt en annerledes helg med besøk hos familien i Kvinesdal og slappet av og kost meg med litt familietid. Det må til det også i en hverdag preget av full sjau hele tida.

Denne uka fikk vi et alvorlig skremmeskudd, da vi kunne lese i alle landets medier at mennesker var satt i karantene på Evjetun. Jeg er den første til å innrømme at det gikk kaldt nedover ryggen min, og jeg tenkte; hva nå! Heldigvis viste det seg at vedkommende testet negativt for korona, og vi kunne tilbake til normalen igjen. Eller «den nye normalen» som vi har omtalt flere ganger. Jeg har snakket med mange som kjente litt på det at plutselig var det fryktelig nærme igjen. Vi er faktisk der at vi har gått til innkjøp av munnbind på jobb, i tilfelle noen av oss skal ut i store folkemengder. Koronakrisen er ikke over, og vi kan risikere at det slår knallhardt ttilbake på oss alle sammen om ikke vi er bevisste og tar hensyn. Dugnaden er ikke slutt!

Litt om OpplevEvje i uka som gikk

Men vi har nå fått gjort noe denne uka også. Så hvorfor ikke oppsummere noe av det vi har stelt med, tenkte jeg. Så da ble det heller en liten gladsak om det.

Mandagen suste jeg oppover dalen til Bykle på jobb. Det var gøy å se alle bilene på TrollAktiv, og jeg måtte jo få tak i Simon Hansen for å få en liten oppdatering av hvordan de hadde hatt det. Den saken kan du lese i sein helhet her.

Med Unni bak spakene blir det «Heilt Vilt på Evje»! Foto: Geir Daasvatn

Vi var også så heldige å få en prat med Unni Abusdal på Stylt før hun skulle ta seg en velfortjent ferie. Hun er frontfiguren i det nye spennende høstkonseptet til handelstanden. Les mer om det spennende «Heilt vilt på Evje» i artikkelen her.

Vi har holdt på noen år med OpplevEvje nå. Vi prøver og feiler litt enda, for å se om vi kan finne en driftsform som vi fortsatt synes er gøy men også kan bli såpass lønnsom at det er vits å fortsette. Undertegnede har vært mye på telefon, og sittet lange ettermiddager og laget gladsaker fra næringslivet. Geir forteller litt mer om hva vi skal styre med den neste tiden her.

Vi har som mange kjenner til også hatt en sentral rolle for å få til en turistinformasjon i Evje sentrum i år. Denne uken tikket besøkstallene for juli inn. Vi kan ikke annet enn å si at vi ble utrolig positivt overrasket over trafikken! Du kan lese mer om det her.

Når vi først snakker om turistinfoen, er det jo også helt naturlig å fortelle litt om ståa til stolen vår. Den har vært hyppig i bruk i to somre, og bærer nok preg av både det og flytting. Vi har noen alternative fremtider til landemerket vi har skapt. Vil du vite mer om dette, kan du klikke deg inn og lese det her.

Noe av det som skaper mest aktivitet og arbeidsplasser i kommunen vår, er alle de fantastiske næringsdrivende. Vi har gjennom hele sommeren tatt pulsen på alt av opplevelser og butikker. Vi avsluttet uka med en tur innom de alltid blide damene på Norli Evje. Vil du vite mer om hvordan sommeren deres har vært, kan du sjekke ut det her.

Bedriftsoppføringene på OpplevEvje.no er vår største inntektskilde. Vi har vært heldige å få med oss flere nye medlemmer, og har oppdatert mange i uken som har gått. Du kan sjekke ut våre nyeste medlemmer med å kikke innom i vårt register her.

Hva skjer hos oss neste uke?

Nå går vi inn i siste uke før skolestart. Selv om ferien går mot slutten, har vi satt oss ganske høye mål på produksjon av gladsaker den kommende perioden også. Vi har blant annet snakket med Else Haugland på Dølen, Gudrun Salvesen på Odden Camping og campingsjefen på Byglandsfjord Olav Neset. Dette og et par nye bedriftsoppføringer er noe av det du kan glede deg til å lese mer om neste uke. Heng med!

En liten situasjonsrapport fra Olav Neset på Neset Camping kommer neste uke. Foto: Geir Daasvatn
Del "OpplevEvje: Oppsummerer uka som gikk og ser framover!"