Ketil Grindheim og Jan A. Haagensen på Otra IL sitt årsmøte 22. mars 2018. Foto: Geir Daasvatn

Otra ILs Ærespris til Ketil Grindheim

Skitreneren og -lederen Ketil Grindheim (59) ble tildelt Otra ILs Ærespris under årsmøtet i idrettslaget torsdag kveld.

Ketil var «lurt» med på årsmøtet, under påskudd av at han skulle fortelle litt om det fine samarbeidet om trening som skigruppa i Otra IL har med Vindbjart Ski i Vennesla og Oddersjaa i Kristiansand.

– Nå ble jeg helt satt ut her, utbrøt Ketil temmelig perpleks da Otra ILs leder Jan A. Haagensen tok ordet etter foredraget hans og leste opp begrunnelsen for tildelingen.

Det var tydelig at Ketil satte stor pris på den gjeve utmerkelsen. Etter Æresmedlemskap er Æresprisen den høyeste hedersbevisningen Otra IL kan gi til sine medlemmer.

Et enormt frivillig arbeid i Otra IL

Det var en omfattende «merittliste» av frivillig arbeid Otra-leder Haagensen leste opp, da han begrunnet hvorfor Ketil Grindheim fortjente utmerkelsen:

  • Otra-medlem siden tidlig på 2000-tallet
  • Styremedlem i O-gruppa, og løypelegger i orientering
  • Trener i skigruppa i 15 år
  • Speaker under Trollrennet i 10 år
  • Medlem av langrennskomitéen i Agder og Rogaland skikrets
  • Gjennomført mange kurs i trening og skismøring lokalt og regionalt
  • Teknisk delegert (TD) på Sesilåmi flere ganger
  • TD på nasjonalt nivå, junior-NM og Norgescup for junior
  • Med i samarbeidsgruppa Otra/Vindbjart/Oddersaa

Kristiansander – og forhenværende fotballspiller!

Ketil Grindheim forteller om samarbeidet med Vindbjart Ski og Oddersjaa på årsmøtet i Otrahallen torsdag kveld. Foto: Geir Daasvatn

Ketil Grindheim er opprinnelig fra Kristiansand, men bor nå i Dåsnes i Hornnes sammen med kona Marit. Han er utdannet lærer, og arbeider ved Evje ungdomsskule.

Midt på 1980-tallet var han trener for rekruttlandslaget i langrenn. Etter disse to årene var han landslagtrener for damelandslaget i langrenn. Blant løperene han trente var Anette Bøe, Anne Jahren, Marit Wold (Mikkelsplass), Grete Ingeborg Nykkelmo, Inger Helen Nybråten og Trude Dybendal m.fl.

Da det kom på tale å starte opp skigymnas på Hovden, ble Ketil kontaktet. På Hovden ble han i 13 år, bare med et lite avbrudd som landslagstrener i perioden 2000-2001, der han blant annet hadde ansvaret for Bente Martinsen (Skari).

I 2003 flyttet han til Dåsnes sammen med kona Marit, som er fra Hornnes. Etter en tid som reiselivssjef og daglig leder i Otra IL (2003-2005), begynte han altså som lærer på Evje. Her har han blitt værende.

Det er selvfølgelig Ketils enorme innsats som trener for andre gjennom flere årtider vi husker best. Men han har også selv vært en god idrettsutøver. Fra 9-10-årsalderen var han å se på friidrettsbaner i Kristiansands-området. Han spilte fotball i Vigør, helt opp til seniorlaget i 3. divisjon (2. divisjon i dag). Han er også kretsmester i langrenn, og har deltatt i Norgesmesterskap.

Stolte idrettsvenner

Noen ganger via tilfeldighetenes spill, og noen ganger kanskje Amors piler, har Otra IL vært så heldig å få inn mange ressurspersoner i idrettslaget på ulike felt. Ketil er et slikt ressursrikt menneske som bidrar til å løfte idretten i bygda til store høyder. Det var tydelig stolte idrettsvenner som hedret ham med stående applaus da Jan A. Haagensen overrakte Æresprisdiplomet som et synlig bevis på utmerkelsen.

 

 

 

 

Del "Otra ILs Ærespris til Ketil Grindheim"